Дерев'яний каркасний будинок

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Levko, 30 бер 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Levko

Levko Well-Known Member

На днях їздив дивитися на дерев"яний каркасний будиночок. Дуже сподобалось. Кажуть, що багато плюсів є в порівнянні з цегляними будинками... На що звернув увагу, зайшовши в будинок- це те, що було тепло всередині, при тому, що опалення ще не було... І набагато дешевше обходиться, десь в три рази дешевше, ніж з цегли...

• Подобається Подобається x 3
  2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

цікаво, скільки виходить такий будиночок під ключ.
    але мені здається, що це надто пожежонебезпечна конструкція. Цегляний в разі пожежі можна відремонтувати, а дерев"яний згорить цілий :)

• Подобається Подобається x 2
  3. Levko

Levko Well-Known Member

Казали, що десь до 30тис.дол. будинок 100м.кв.
    Тут багато написано про такі будинки.

4. MARTINI

це разом з вікнами, сходами, підлогою, дахом, доставкою матеріалів і роботою?

5. Levko

Levko Well-Known Member

Казали, що так. Але я не стверджую, бо ще не досліджував детальніше...

6. coolzak

coolzak Well-Known Member

каркасна хата стоїть довго якщо побудована правильно-якість лісу і вміння майстрів мають велике значення.Особливу увагу приділити пароізоляції та ізоляції-неправильно встановлені гарантована пліснява.Те саме система примусової вентиляції мусить бути.Дивлячись на все каркасне будівництво тут(Канада) і маючи можливість вибору між SIP,каркасним і іншими методами зовнішні стіни робив би заливаючи бетон в пінопластові форми а всі внутрішні стіни каркасні з дерева

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Hyligan

Hyligan Іронічний

В нас один будуэ собі таку хату...Не так то воно дешево як здається...Вроді 150 кусків дав за колоди, доплюсуйте фундамент, дах, вікна двері, роботу ...багато роботи :mocking:, опалення, електрику, воду, каналізацію, підлоги, документи...Думаю 500 тисяч не гора....

8. coolzak

колоди там не використовуються-на стіни зовнішні брусок 50х100(краще 50х150)внутрішні 50х100.підлога лаги 50х250 .краще 50х300.Ізоляція в стіни -вата мінеральна але краще задути піновою ізоляцією.На стрих насипають целюлозну ізоляцію десь сантиметрів 40
    ціна будови в Канаді-1000 -1200 за метр-зі всім (кухня встановлена .ванни викінчені.помальовано.підлоги стоять)

Останнє редагування: 30 бер 2013
    • Подобається Подобається x 1
  9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Здається, Ви плутаєте каркасний будинок із зрубом.

10. Hyligan

Hyligan Іронічний

Я вже зрозумів :mocking:

11. MARTINI

можна подумати будинок з цегли можна побудувати тяп-ляп і він буде стояти 100 років. Якість і вміння потрібні в будь-якому випадку

12. coolzak

якщо побудувати цегляний тяп ляп і наприклад буде мокріти в кутках то хата може довго стояти а деревяний каркасний зігниє за 2-3 роки.Докладне дотримання технології дуже важливе власне при каркасному будинку-віддаль між лагами.пароізоляція .вентиляція.Тут це відпрацьовували десятиліттями.Якби замовляв таку хату в Україні будувати то тільки в фірми що може показати хати що мають не менше 4-5 років як побудовані щоб переконатись що нічого не вилізло з неправильно зробленого.Тут є всякі скоби.кріплення.спеціальні шурупи і цвяхи-якщо все везти з Америки то вийде дорого.Якщо пробувати щось зліпити самому то можна дістати головний біль замість дешевої хати

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не мрійте, не буде деревяна хата коштувати дешевше цегляної, я вас прошу...

14. Levko

Levko Well-Known Member

Ви рахували?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

колись рахував.

І на сайті бачив: 1600 грн. /м.кв.

Мій знайомий будує. Здав хату не так жавно 50 000 баксів, пложею десь 70 - 80 м.кв. півторачка.

Ціна без фундамента, без даху, без опалення і т.д.

16. MARTINI

Це просто дерев'яна коробка?

sent from my Galaxy SIII

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

так
    я уточню і скажу конкретніше.

18. MARTINI

Може то все ж будинок зі зрубу, а не каркасний?

19. Levko

Levko Well-Known Member

Та, є різниця між каркасним будинком і зрубом.
    Мої батьки мають будинок зі зрубу, тобто стіни це суцільне дерево, але недавно я відкрив для себе саме каркасний будинок. Тут стіни складаються з дерев"яного каркасу (бруски 150х50), всередині цей каркас наповнюють мінеральною ватою, знадвору стіну обшивають- ОСБ, а з середини гіпсокартоном. Це стіна так виглядає...

20. MARTINI

вітром таку хату не здуває?

а де твій аватар? :)