У Києві риба ловиться у Дніпрі, Десні та на озерах, в Ужгроді прямо у річці Уж серед міста (і досить крупні екзепляри я бачив), а чи є де у Львові рибні місця? (Супермакрет та базар не пропонувати)
Раджу Добротвор! Недалеко і риба є. Не знаю чи заборона зараз там діє. Сам вже хочу на рибалку, аж пищу.
Про яку рибу йде мова? В нас, в Нових Стрілищах, Жидачівського району є два озера: одне площею приблизно 0,7 га., друге 1,2 га.. Коженого тижня різна наволоч б"є рибу током, ловить путанками, сітками, екранами і нема на то ради. Кілька років підряд я за власні гроші запускав туди окуня, щуку, карася та карпа і все йшло в нікуди. 2 рази власноручно викопав 400 ям і з друзями садив молодняк берези, на даний час майже все поламане. Кожного року назбирував біля 20-ти великих мішків банок та пляшок, писав оголошення, щоб не смітили, нічого це не дало, продовжують смітити. Коли прорвало греблю, всі за греблею шукали рибу тільки я 3 дні тачками возив землю, щоб загатити, всім решта все до лампочки, кожен намагається лиш би щось урвати, а не вкласти. Найбільше дістають різні хами з різними корочками, які вважають що їм все дозволено. Власне вони і мають змогу придбати електровудку,бо мають гроші на відміну від простих смертних. На даний час особисто я на все забив. Нічого не роблю і ні в чому не намагаюсь проявляти ініціативу. У вихідні, якщо в депресії, беру одну вудочку, йду на озеро і дивлюсь на поплавок, медитуючи над поведінкою голоти, яка намагається побільше загребти риби. Приватизовувати або брати озеро в аренду не раджу нікому. По-перше - багато податків, по-друге - багато серомудрих, які починають згадувати про закон та права, хоч сами ніхрена робити не хочуть. Тому тепер хай лапу суть всі, а я подивлюсь, як це виглядає.
у нас в Южном Буге и Ингуле - тоже самое, стрелял бы ..... плюс к тому на рынках сетки продаются -свободно, по цене 60 гр 100 метров ....гады ..... не страна а ................
Картина маслом. Речка Вонючка шириной метров 5-7. Воды до метра. Запрет. Сидим с товарищем. В руках по одной однокрючковой удочке, все по закону. Подьезжает ментовский УАЗ. Вылазят три урода. Водила отцепляет акумулятор, двое чето шаманят на траве. Собрали электроудочку, обули одного сержанта в эЛку И НЕ ПОВЕРНУВ ГОЛОВЫ КАЧАН В СТОРОНУ СВИДЕТЕЛЕЙ начали глушить рыбу. Мы с противоположного берега попытались чето возбухнуть. Столько про себя нового я еще не слышал. Благо что костюм Л-1 у них был один. Иначе отвезли бы в обезьянник, йухланы.
Бидло є бидло. Причому впевнений, що тим йухланам грошей на рибу не бракує, просто натура така бидляча... Ніц не зробиш, хіба відстрілювати таких. Ну або хоча б таким ДЕЩО відстрілювати, щоби принаймі не розмножувалися.
на Бухті Вікінгів ловлять, але платно. вони її в принципі там для того і розводять ловиш в задоволення, платиш потім за кг
Якщо озера - найщедріші є в Городоцькому районі, їх там коло 50, коли летиш на літаку, таке враження що хтось дзеркало розбив і розкинув по землі. Якщо не хочеться так далеко - їдьте в Гамаліївку. До речі, в річці, що витікає з озера в Гамаліївці і протікає під київською трасою водяться жирні окуні. Але особисто я люблю гірську рибалку на вудку в Карпатах, що і Вам раджу попробувати. Поки місцеві зі своїми екранами не відчистили ріки від риби.
Ми раніше їздили в Волощу, як на Самбір. Там такі канали... а яка щука... карась... ротани... умммм... вже хочу!!!
теоретически с берега на один крючок можно ловить в запрет, насчет горных рек не уверен,. там может быть круглогодичный запрет на ловлю форелей , правда с трудом представляю рыбинспектора на такой реке ...
В усіх карпатських ріках заборона на усі случаї жизні. Від верхів і до конкретних точок в низах. Стрий, напр. до злиття з опором. Лімниця - до с. Рівня і.т.д. А законопослушність?
Раніше ловив рибу в с. Страдч недоїжджаючи до Івано Франкове, (там навть якісь підприємці пробували організувати бізнес). Класно було заплатив 20 грн і ловиш. Але через таку бидлоту про яку вже написано вище озера фактично перетворились на болто. Зараз навіть і не знаю де б то над поплавком помедитувати. Таких людей не розстрілювати треба а нагнути дві берези привязати за ноги і відпустити берези.
Маю ще одну трошки смішу пропозицію. Купити живу рибу випустити у ванну. Я минулого разу на такій рибалці два олівці зламав поки карпа витягнув.
Повірте мені, є в карпатах, багато свідомих рибінспекторів, які хоч трохи б"ються за права тої ж форелі чи харіуса. Я особисто хворію нахлистовою рибалкою, саме та про яку Ви казали - на гірських річках. Принцип - зловив - відпустивс і інспектори до нас нахлистовиків ставляться лояльно, але й бидла з сітками, також вистачає. Сам за своє життя знищив понад 20 павутинок з великою кількістю мертвого харіуса і форелі - риба надзвичайної краси - як її можна нищити? Я особисто в кулінарії не остання людина і за довгий час я жодного разу не відрізнив по смаку річкову форель від озерної - а ті гуцули, думаєте несуть ту рибу до дому сім"ю годувати? НІ! В ресторан - взяв сотку за кілограм і в кнайпу! Я навіть деякий час на гірські рибалки возив з собою кілька пляшок і вимінював їх на рибу (якщо та ще була живою), але форель риба вразлива, помирає навіть від температури людських рук.
Про інспекторів писав artobstrel а не ісо, менше з тим. З рибінспекторами не стрічався-це не їх територія. В основному нагляд ведуть лісники. Ну, нема довіри до них, як до охоронців природи. Основна проблема - це електрика, особливо коли пструг іде на нерест. І якщо тебе усього декілька-ще й зауваження не зробиш. По-перше-їм то все пофіг, а по-друге-якщо розсердяться - то й з гір можеш повернутися "ушкодженим". (І це не ППП, а реалії). Не той тепер карпатський люд, що був два десятки років тому Якщо нічого не зміниться, то за пару років крім здерок та заїжджих кленчуків і верхоплавок в горах нічого не буде. А щодо рибалки у Львові, пополоскати спінінг і випробувати нові спінінгові приманки і оснастки можна в озерці на куті Стрийська-Наукова. (Із серії тролейбусом на рибалку) Є щука і окунь. Котів годувати тією рибою не рекомендують
Один мій знайомий спінінгіст рибу саме з цієї водойми використовував навіть для приготування страв для свого 3-х річного сина - нічого, всі живі здорові