Де у Львові можна придбати соєве м'ясо ? (смачно та корисно)

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем mirek, 14 лис 2010.

1. mirek

mirek Member

Де у Львові можна придбати соєве м'ясо ?

У "Арсені" я не знайшов. Може хтось десь ще бачив.

2. Filosof

Filosof Well-Known Member

Навіщо його шукати? Зараз половина продуктів з сої. Тільки вона дуже шкідлива для здоров'я. :nea:

• Подобається Подобається x 1
  3. coolzak

coolzak Well-Known Member

вегетаріанець напевно-надивився я на них на роботі-після ланчу жменя всяких добавок в пігулках-залізо вітаміни і тд бо в траві бракує

4. gvorn

gvorn Well-Known Member

Ну чого так зразу, знаю багато вегетаріанців - жодних пігулок не ковтають, навпаки живі-здорові. То видно у Канаді розвинена реклама пігулок для вегетаріанців ;)

На початку Лисенка колись був вегетаріанський магазин, вхід з кафе

5. coolzak

coolzak Well-Known Member

залізо і в12 мусять брати в суплементах бо інакше траву прийдеться в кілограмах їсти якщо чисті вегани -ні яєць ні риби

• Подобається Подобається x 2
  6. mirek

mirek Member

Я спитався бо мені захотілось сої. Мені все рівно, що туди входить. Захотілось просто, щось таке :) Я просто колись його вживав і знаю, що воно майже замінює звичайне м'ясо. Підробок сам не люблю

Дякую

7. gvorn

gvorn Well-Known Member

Ви плутаєте. Чисті вегани не їдять їжі тваринного походження взагалі, а не тільки м"яса, риби і яєць. Вони теж не їдять молока і всіх молокопродуктів. Хіба тоді може і дійсно треба пігулки ковтати
    Шкідлива та соя і додатки, які знаходяться в продуктах повсякденного харчування, в ковбасі або сосисках, наприклад. А соя як сама по собі, без додатків - це просто це один продукт, зроблений з рослини родини бобових :)

8. Кохана

Кохана LuBimaya

:yes: а ще діткам, що страждають на харчову білкову алергію, варять кашки на соєвому молоці... так моя знайома його постійно малому купляє, бо від коровячого його висипає дуже... то ж соя не шкідлива, якщо вона в чистому вигляді, а не в продуктах...

• Подобається Подобається x 2
  9. bora

bora Well-Known Member

Смачно та корисно? хм. Їла його в Чорногорії. Зрозуміла, що маю абсолютну непереносимість соєвого м"яса. При чому спочатку думала, що - отруєння, а з другого разу, коли решта компанії почувалося нормально, зрозуміла, що це просто не сприйняття такої їжі. Більше не експерементую.
    А ще - де взяти в нашій країні не модифіковану сою - не знаю. Останні перевірки засвідчили, що значки "без гмо" - відверто брешуть - і багато продуктів таки містять результати генної інженерії. А соя - найулюбленіша їх жертва.

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

З цікавості спробувала соєві котлети. Їсти можна, смак роблять приправи, але от вигляд не викликає довіри. Навіть несзнаю що краще - соя модифікована чи м'ясо корів, які ніколи не їли справжньої трави і не бачили сонця?

• Подобається Подобається x 7
  11. mirek

mirek Member

Корови які не бачили сонця :)

З розуму можна зійти :)

Проте сьогодні на початку Лисенка як писав gvorn я знайшов магазин і придбав там стейки. Ще є соєві ковбаси.

Я ще не готував. Тим не меньше думаю, що мабуть це чи не єдине місце де можна придбати соєве м'ясо у Львові. Ще раз дякую gvorn:good:

12. gvorn

gvorn Well-Known Member

Головне тут вдало додати спецій, бо без спеція соя майже без смаку. Так що до соєвих стейків треба було ще купити індійських спецій ;)

13. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

А що вона сильно відрізняється по смаку від фасолі?

14. gvorn

gvorn Well-Known Member

Ну як Вам сказати...Наскільки відрізняється горох від фасолі чи сочевиця. При тому, що якщо його вміло придобрити спеціями, то воно мені більше нагадує відбивні з грибів. Не пам"ятаю як ті гриби називаються, парасольки:dntknw:

15. Stepan_Bandera

А то в мене зараз рекомендована дієта бобова.
    Наразі хіба що фасолю і горох наминаю. Може і сою спробувати.

16. mirek

mirek Member

Взагалі я маю досвід. Бо колись її було навалом та її ніхто не брав.

До речі та соя, що у магазині на Лисенка має позначки "Без ГМО" та "Без холестерину"

17. Stepan_Bandera

Всі бобові без холестерину, крім того допомагають розщеплювати холестерин в крові.
    Саме тому у мене і така дієта. Ну може не зовсім дієта, а просто більше бобових вживаю ніж раніше.

18. bora

bora Well-Known Member

Радіо свобода

Ого. ми таки в селі купуємо. Думаю в нас годувати чимось іншим, ніж травою буде дорожче. Хоча ймовірно "прогрес" до деяких селян вже добрався. Наразі мій вибір м"ясо нормальних корів. Або нормальні овочі. і т.д.
    Гірше певно з курми на гормонах. ЇХ споживаємо частіше і ХЗ звідки. На жаль, контроль на неналежному рівні. Якби ж не наші податкові кодекси і т.д., може люди частіше б хтіли нормальні ферми відкривати. Бо ж не всі таким готові годувати інших людей.

Пригадую телесюжет з Туреччини. Казав фермер, що його господарка майже збанкрутувала. Бо з парників помідори набагато краще виглядали. Але з часом сусіди й багато хто почав бігати за його овочами - і платити значно дорожче, ніж за парникові. Тож тепер тішиться, що може нормально заробити на "чистих" продуктах.
    Так що своїми покупками ми теж голосуємо за те, що їстимуть наші діти і які господарства виживуть.

19. Кохана

Кохана LuBimaya

а може гливи? оні же вєшанкі... ми з них відбивні робимо...

20. Kost

Kost Мале вампірисько:)

Не генно-модифікована нормальна ніби:scratch_one-s_head:

По темі:Пару разів в гостях в друзів їв такі собі соєві биточки( покупні ).
    На смак непогано.ніякої непереносності не мав...але м*ясо смачніш;)

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)