Де можна придбати ліцензійне ПО?

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Prometheus, 2 лис 2009.

1. Prometheus

Prometheus Well-Known Member

Привіт!

Народ, підкажіть, будь-ласка, де у Львові можна купити ліцензоване програмне забезпечення?
    Цікавить саме купити (на диску і т.д.), а не качати з Нету... Хоч я і українець :)
    Мова про антивірус.
    Скажіть назву магазину та адресу.

Дякую.

P.S. Раніше не доводилося. Тому і не знаю... :blush:

• Подобається Подобається x 1
  2. syavych

syavych копач

Будь-який компутерний магазин ві Львові тим промишляє. Для прикладу, Кашпіровського касперського офіційним представником був колись Комплекс (в неті знайдіть де він є, якщо ще є), але купити можна і в будь-якому іншому...

3. Prometheus

А BitDefender не зустрічали ніде?

4. Leri

Leri Well-Known Member

Магазин "Комплекс", вул.Коперника, 12
    www.complex.lviv.ua

головний офіс Гарматія, 9 (біля мед.коледжу "Монада")
    31 маршрутка до початку Ряшівської

5. syavych

syavych копач

А прайсів фірм не дивились? Хоча, може, й з-під прилавків продають... не знаю...

6. Prometheus

Дивився асортимент фірми "Комплекс"... Там є BitDefender.
    Я навіть зрадів. Але... Версія 2008-го року :D Це при тому, що вже є 2010-та...
    Та нічого. Це вже щось. Будемо шукати далі.

Усім дякую за допомогу!

7. ludapol

ludapol New Member

Знайомий займається ліцензійним ПО. У нього може не такий великий асортимент як на фірмах, але ціни помірніші, зрозуміло.

8. Prometheus

ОК. А BitDefender у нього є? Не скажете?

9. Varvar

Varvar Well-Known Member

то немає принципового значення - купується ліцензія, а диск, то лише форма у якій постачається продукт на який Ви придбали ліцензію.
    Може краще починати пошук з офіційного сайту виробника програми і звідти вже до дистриб"юторів/дилерів.
    Цінова політика виробників програм часто така, що встановлена єдина ціна у регіоні (приблизно так як у мобільних операторів ціна нового стартового пакету незалежить від місця продажу, крім виняткових ситуацій), незалежно від того хто продає, тому не завжди є сенс шукати/перебирати реалізаторами. Так здається було (може і є) з перекладачем Лінгво, як мені пояснили у одній із контор, коли я казав, що ще промоніторю ціни у пошуках нижчої.
    Якщо купувати хочете не "для органів" (щоб не було проблем при перевірках), а для чистого сумління (хочете заплатити виробнику за продукт, який використовуєте), то думаю достатньо та часто вигідніше купувати віртуально "закордоном", оскільки ціна на софт "там" як і на техніку буває нижча, бо софт це теж товар який розмитнюється і т.д. і т.п.

10. Prometheus

Дякую за відповідь...
    Справа не зовсім у моїй сумлінності...
    Доволі великий період часу змушений "тестувати" антивіруси: одні не задовільняють моїх вимог, інші - не працюють належним чином без ліцензії.
    Серед них - BitDefender (вартий уваги, рекомендую). Раніше можна було юзати скачавши який-небудь ключ чи крек з мережі...
    Тепер румуни придумали щось дієвіше проти нас, - слов'ян, і такі методи вже не проходять. :sad:
    Окрім того, безпека (не лише компа) - це не те, на чому варто економити. Тим більше, коли цього виробник не дозволяє...
    Словом, приблизно через 2 роки я дійшов висновку про ліцензоване антивірусне ПЗ.

Шукав в Інтернеті каталоги наших місцевих магазинів... Є лише старі версії (2008-го).
    Асортимент, в основному, - Касперський, НОД і т.д.

Напевно, доведеться звертатися до румунів напряму, оскільки на нашому ринку BitDefender не популярний...

11. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

класичне запитання - а нащо-пощо те лайно? та ще й за гроші?
    поставте собі операційну систему замість вінди - і цієї проблеми просто не буде :)
    ==
    ну, тобто OS X, розмаїті клони FreeBSD, Linux...
    на них, до речі, теж можна антивірус поставити - по приколу.
    На час "перехідного періоду" - коли у віндовзятників "ломка" - коли проблем та "екстріму" не вистарчає

12. Prometheus

Цікава ідея. Дякую.
    P.S. Стосовно офісного пакету (Microsoft Office) - у Лінукс є своя альтернатива?

13. syavych

syavych копач

OpenOffice, правда мені з ним тяжко зжитись :pardon:

14. afterstep

табличка стара - але загальну картину показує
    http://www.linuxrsp.ru/win-lin-soft/table-rus.html
    основний "прикіл" - власне непереможний аргумент віндовзятників - лінухові безкоштовні програми можуть не містити якусь рідко потрібну функціональність.
    Ну і, на додачу, мікрософти часто міняють свої формати - тому можуть бути тимчасові несумісності.
    З лайном виду фронтпейдж і мікрософт аутглюк - лінух-спільнота "замахалася догоджати дрібном'якмим капризам" - колись підтримка була, а зараз наглухо і принципово відсутня.
    З MSSQL - ситуація подібна - хоча бібліотека для з'єднання з БД є.
    І заслуга дрібном'яких тут лише в тому, що MSSQL колись "скопірайтили" в Sybase - і до цього часу нічого принципового не змінили. Тому - адаптується sybase client - і з цим "сервером" баз даних - можна з'єднуватися.

15. nastinka

nastinka відсутня

який антивірус?
    можу попитатись .

16. Prometheus

Для Afterstep:
    Ех, сумісністю і зловживає Windows...
    А шкода. Адже більшість софту адаптовано саме під нього. Хоч MS Office взяти, наприклад...
    Часто доводиться мати справу з документами. Не говорячи про інший софт...
    Якби не це, мабуть, одразу б перейшов на Лінукс чи щось типу того. А так доведеться мирно співіснувати з Віндою. :)
    Прив'язаний я до нього, як і більшість інших юзерів. Якби не це, перейшов би із задоволенням.
    Однак, дякую за пораду.

Для Nastinka:
    - дякую за відгук.
    Мене цікавить наступний продукт: BitDefender Total Security 2010.
    Пройшовся Інтернетом, однак, нічого, окрім стандартного набору (НОД, Касперський), не знайшов.
    Хіба що, 2008-ий... Хоча, не виключено, що у нас він ще просто не відомий...

17. afterstep

сумісність з офісом - майже повна. Тобто мені не вдалося зустріти ще жодного випадку несумісності - крім "незначної незручності" - якщо документ офіса "дивно" форматований - може поплисти розмітка сторінки.
    Виправляється (зазвичай) легко і швидко.
    В зворотню сторону - з опенофіса в дрібном'який - теж все працює? за винятком розмітки сторінки - та може "поплисти" як за рахунок іншого розміру шрифту (декларативний кегль той самий, але "попіксельно" розміри шрифтів можуть відрізнятися), так і за рахунок "некоректного" форматування.
    До речі - опенофіс і під вінду є.
    ==
    стосовно "деяких специфічних програм" - фотошоп в лінуху запустити можна, хоча, як на мене, Gimp має достатню функціональність і не надто відрізняється візуально.
    З корелом - проблем більше, "на раз" - не запуститься.
    Але - є ще CrossOver Office - спеціальна зборка емулятора вінди для запуску власне оцих "кривих" віндових приблуд. Колись її користав - задля фронтпейджа. Платна - але таки недорого - десь в районі $60.
    ==
    Все решта - вирішується "в лоб", і нероботоздатні лише ті віндові програми, що "жити не можуть" без інтернет-експлорера (тобто для своєї роботи потребують якісь IE бібліотеки)
    ==
    переваги лінуха
    - швидкодія (причому то можна зрозуміти, лише працюючи на лінуху - словами і секундами то не поясниш, це дається в відчуттях)
    - відсутність вірусні і адекватний фаєвол (а не віндовозне шаманство, що часом настільки круто фільтрує, що користувач в інет вийти не можа - тільки віруси від нього нормально в інет йдуть)
    - надійність - не доводиться регулярно перевстановлювати вінду
    - зрозумілість та адекватна документація - відповіді на всі типові проблеми, з толковими поясненнями довільної технічної глибини, в крайньому разі - можна глянути в тексти програм

ну, і користувацькі скрипти для автоматизації "рутини" - це вам не вінда, тут можна і не програмісту цілком адекватні скрипти писати :)

18. nastinka

nastinka відсутня

я попитаю..але не сьогодні) завтра)))
    бо вже трохи є пізно.

19. syavych

syavych копач

Для документів може і "незначна незручність", але от з презентаціями повний геморой. В мене, наприклад, на роботу з офісом припадає десь 90% на powerpoint, опенофісівська версія якого ну дуже не хоче співпрацювати з файлами мєлкософтної. На роботі спеціально куплена 1 ліцензія офісу на один компутер для роботи з презентаціями, на всіх інших стоїть ОО.

П.С. Пробували перейти на лінукс - фіг вам. Є 2 медичні програми, розроблені спеціяльно для нас Елексом, які ну ніяк не хочуть коректно працювати на емуляторах. Тож чекаємо кращих часів :pardon:

20. Ярик

Ярик Well-Known Member

Якщо шукаєте антивірус то раджу вам поставити Avira Premium як на мене це один з найкращих антивірусів

а де твій аватар? :)