Доброго дня! Може хтось знає, де можна у Львові придбати ацетон? Без спеціального дозволу. Потрібно всього 1-2 літра. Буду вдячний за допомогу.
Написав ПП як я сам колись шукав і таки знайшов. Не хочу випадково спалити добрих бабусьок. (я шукав ацетон для розкоксування кілець у старій тачці).
Locke, дякую за відповідь, я питався в таких магазинах, но нажаль кажуть що в них нема((( Може у когось є, я би купив?
Дивно, три тижні тому бачив на власні очі. Клей для приклеювання поліуретанових підошв "Дисмакол" треба розчиняти чистим ацетоном, розчинники не зовсім придатні, ото в них і продавався ацетон.
Locke, я питався не у Львові, а в Золочеві. Скажіть будь ласка у якому саме магазині ви бачили? Правда, не знаю чи продадуть без дозволу (так як в наш час проблеми з муса...и нікому не потрібні), но спробувати треба)
Ацетон заборонено продавати, оскільки це прекурсор в синтезі наркотичних речовин. Не важливо, для яких цілей ви його шукаєте. Але з точки зору законності, ця тема рівнозначна темі "Де купити ЛСД"
thinkers, я художник, ацетон потрібен для роботи в невеликих кількостях. В 2008 останній раз купував в господарському магазині, без всяких проблем. Хоч відповідний закон, як я тепер бачу, був прийнятий ще у 2000 р.
І мені потрібен в невеликих кількостях - обезжирювати киї та наклейки. Тому й в курсі яка то проблема...
Свого часу, коли я шукав ацетон, мене просвітили: 1 - (продавець хімії на авторинку) - каже шукай магазин, який має ліцензію. Цей магазин має бути обладнаний незламним сховищем і т.п. 2 - (завгосп академічного інституту, який мене наглядно знав і де я часто купував медичний спирт) - аж злякався і просив з такими питаннями не звертатися. Для живопису, за великим рахунком, можна використовувати інші розчинники. Я сам колись питав живописця - він ацетоном не користується. А справді, чому не спитати "торчків" - вони десь дістають?
Може він і не користується, все залежить від техніки написання і підготовки холста. В моєму випадку щоб получити бажаний результат потрібен ацетон (не для розведення фарби, для цього як сказав ваш живописець є другі речовини) ---------- Додано в 01:05 ---------- Попередній допис був написаний в 00:54 ---------- Шкода форума спеціального для торчків нема))) я би спитав))) а, торчків такого рівня я не знаю)))
Люди, вы не шутите? Действительно такая проблема с ацетоном? Посмотрел прайс "своего" строительного. Ацетон (Ясхим) 5 литров 404 рубля. Напоминает старый анекдот. "Все замечательно. Недостатки есть, но мелкие - нигде нет в продаже зеленых чернил."
agent K, в России ацетон не запрещен, поэтому и проблем нет))) Через знайому, домовився з власником будівельного магазину))) в понеділок привезуть!)))
Вы не поверите. У нас Ацетон тоже входит в "Список прекурсоров, оборот которых в Российской Федерации ограничен и в отношении которых устанавливаются меры контроля в соответствии с законодательством Российской Федерации и международными договорами Российской Федерации" А еще в список входит уксусная кислота, нитрометан, перманганат калия, серная кислота, соляная кислота, толуол и много других интересных веществ. Казалось бы автомобилисты должны остаться без электролита, моделисты без топлива, маляры без растворителей и младенцы без дезинфицирующих ванн, ан нет. У всех все есть. А почему? Да потому, что все это входит в таблицу 3 списка IV, для которого "допускается исключение некоторых мер контроля". А в России некоторых - значит всех. Подозреваю, что у вас ситуация аналогичная. Только на всякий случай от греха подальше предпочитают не связываться.