Де купити ацетон?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Alexander S, 20 кві 2013.

1. Alexander S

Alexander S Member

Доброго дня! Може хтось знає, де можна у Львові придбати ацетон? Без спеціального дозволу. Потрібно всього 1-2 літра.
    Буду вдячний за допомогу.

2. thinkers

thinkers Well-Known Member

Маєте ліцензію на зберігання прекурсорів? Якщо ні, то не купите ніде і ніяк.

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Написав ПП як я сам колись шукав і таки знайшов.
    Не хочу випадково спалити добрих бабусьок.
    (я шукав ацетон для розкоксування кілець у старій тачці).

4. Alexander S

Alexander S Member

thinkers, тут ви дуже помиляєтесь)))
    Тема не закрита, питання залишається відкритим!

5. Locke

Locke невиправний реаліст

В магазинах "Все для взуття", де продають фарби для шкіри, набойки, підошви тощо.

6. Alexander S

Alexander S Member

Locke, дякую за відповідь, я питався в таких магазинах, но нажаль кажуть що в них нема(((

Може у когось є, я би купив?

7. Locke

Дивно, три тижні тому бачив на власні очі. Клей для приклеювання поліуретанових підошв "Дисмакол" треба розчиняти чистим ацетоном, розчинники не зовсім придатні, ото в них і продавався ацетон.

8. Alexander S

Alexander S Member

Locke, я питався не у Львові, а в Золочеві. Скажіть будь ласка у якому саме магазині ви бачили?
    Правда, не знаю чи продадуть без дозволу (так як в наш час проблеми з муса...и нікому не потрібні), но спробувати треба)

9. thinkers

Ацетон заборонено продавати, оскільки це прекурсор в синтезі наркотичних речовин. Не важливо, для яких цілей ви його шукаєте. Але з точки зору законності, ця тема рівнозначна темі "Де купити ЛСД"

10. Locke

Написав в ПП

11. Alexander S

Alexander S Member

thinkers, я художник, ацетон потрібен для роботи в невеликих кількостях. В 2008 останній раз купував в господарському магазині, без всяких проблем. Хоч відповідний закон, як я тепер бачу, був прийнятий ще у 2000 р.

12. thinkers

І мені потрібен в невеликих кількостях - обезжирювати киї та наклейки. Тому й в курсі яка то проблема...

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Свого часу, коли я шукав ацетон, мене просвітили:
    1 - (продавець хімії на авторинку) - каже шукай магазин, який має ліцензію. Цей магазин має бути обладнаний незламним сховищем і т.п.
    2 - (завгосп академічного інституту, який мене наглядно знав і де я часто купував медичний спирт) - аж злякався і просив з такими питаннями не звертатися.

Для живопису, за великим рахунком, можна використовувати інші розчинники. Я сам колись питав живописця - він ацетоном не користується.

А справді, чому не спитати "торчків" - вони десь дістають?

14. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Тема "Где купить папиросы?" будет приравнена к теме "Где купить канабис?" ?;)

15. Alexander S

Alexander S Member

Може він і не користується, все залежить від техніки написання і підготовки холста. В моєму випадку щоб получити бажаний результат потрібен ацетон (не для розведення фарби, для цього як сказав ваш живописець є другі речовини)

---------- Додано в 01:05 ---------- Попередній допис був написаний в 00:54 ----------

Шкода форума спеціального для торчків нема))) я би спитав)))
    а, торчків такого рівня я не знаю)))

16. agent K

agent K Well-Known Member

Люди, вы не шутите? Действительно такая проблема с ацетоном? о_О
    Посмотрел прайс "своего" строительного. Ацетон (Ясхим) 5 литров 404 рубля.

Напоминает старый анекдот.
    "Все замечательно. Недостатки есть, но мелкие - нигде нет в продаже зеленых чернил."

17. Alexander S

Alexander S Member

agent K, в России ацетон не запрещен, поэтому и проблем нет)))

Через знайому, домовився з власником будівельного магазину))) в понеділок привезуть!)))

18. Bambook

Bambook Persona non grata

А я думаю, чого то з боку росіян так часто неадекватні дописи зявляються :)

• Подобається Подобається x 1
  19. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

20. agent K

agent K Well-Known Member

Вы не поверите. У нас Ацетон тоже входит в "Список прекурсоров, оборот которых в Российской Федерации ограничен и в отношении которых устанавливаются меры контроля в соответствии с законодательством Российской Федерации и международными договорами Российской Федерации"
    А еще в список входит уксусная кислота, нитрометан, перманганат калия, серная кислота, соляная кислота, толуол и много других интересных веществ.
    Казалось бы автомобилисты должны остаться без электролита, моделисты без топлива, маляры без растворителей и младенцы без дезинфицирующих ванн, ан нет. У всех все есть. А почему? Да потому, что все это входит в таблицу 3 списка IV, для которого "допускается исключение некоторых мер контроля". А в России некоторых - значит всех.
    Подозреваю, что у вас ситуация аналогичная. :) Только на всякий случай от греха подальше предпочитают не связываться.;)

а де твій аватар? :)