Цікаво знати думку віруючих різних конфесій про молитву та її дію

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Tanka, 1 бер 2011.

1. Tanka

Tanka Well-Known Member

Я бачу, що на Львівському форумі збирається багато віруючих людей - християн різних конфесій. Цікаво знати вашу думку - чи можна молитися за людину іншої конфесії, якщо він вашу не сприймає як вірну. Чому в мене виникло це питання? Нещодавно зі мною трапився дуже неприємний випадок. Річ в тому, що мій друг отримав неприємності у Харкові, зробивши операцію на нозі, там було занесено інфекцію і йому знов прийшлося лягти до лікарні на операцію вже в Москві, де він і мешкає. Коли я дізналась від нього про це, то перше, що спало на думку - треба помолитися, щоб Господь післав одуження, про що я другу й сказала. Він, здається, згодився.
    Але... після щирих молитв за його одуження на мене просто стали сипатися неприємності, одна до одною, чим далі, тим дужче. Спочатку, я не звертала на це уваги, навіть думки не було, що це пов"язано якось. Але потім, аналізуючи події, складається так, що в прямому сенсі: твориш молитву, отримуєш неприємність одразу ж, при чому чим більше молишся, тим більше отримуєш. Мені цікаво знати думки віруючих-християн форумлян з цього приводу. Чи стикався хтось з таким? Що ви думаєте з цього приводу? Чи можна молитися за християн іншої конфесії, якщо вони вважають тільки свою конфесію єдиною вірною, а інші - ледве не від диявола? Буду вдячна за ваші думки.

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

можна (УГКЦ).

а про те, що пишите - вперше чую.

• Подобається Подобається x 4
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

У такому випадку треба продовжувати молитися за цю особу. Не піддаватися на застрашування нечистого. Бажаю вам у тому сили та витривалості.

• Подобається Подобається x 6
  4. Oxid

Oxid Well-Known Member

Про щось подібне читав на якомусь православному сайті, але на практиці про таке не знаю...може, неприємності не звязані з молитвою?:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 1
  5. Tanka

Tanka Well-Known Member

Дякую, може ви і праві, але мені сил забракло, якось вже не до молитов за нього було, більш до своїх проблем була прикута увага. Зараз, вже, навіть лячно знов починати. Але, здається, в нього вже на одуження пішло:) . Ще було якесь дивне відчуття, під час молитов, чи якогось спротиву, чи що роблю щось не так... і завжди молитва чимось переривалась.. ((( Може, дійсно я щось надумала собі?

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Молитва....це дуже велика сила....переконався і переконуюсь в тім постійно..
    Це посил...до Бога...до того інфоомаційного поля Всесвіту,де він буде почутий.
    І не має жодного значення приналежність до певної конфесії,релігії...місце молитви,мова,навіть слова...головне - щирість.

• Подобається Подобається x 5
  7. Liliyah Romanova

Молитися за людей іншої конфесії дозволяють усі Церкви. Навіть за невірних кажуть молитися.

А щодо таких випадків, коли поруч із молитвою за когось ідуть якісь напасті. Нечистий часом дуже реально бореться з нами й піддаватися тому не можна. Навпаки, тоді треба ще з більшою силою молитися за тих, кого він не хоче відпустити. А якщо не маєте сили, тоді віддати цю особу під Божу опіку, визнавши своє безсилля.

Ще одне питання: про що саме просимо в Бога під час молитви. Якщо є відчуття, що робимо щось не так, тоді варто перестати "давати вказівки" так би мовити (дай здоров'я, дай розум, наверни на істинний шлях тощо) й молитися просто про Божу волю для цієї особи.

• Подобається Подобається x 4
  8. Чупага

Чупага Well-Known Member

Друг страждав за свої гріхи або за гріхи його близьких, начальників, господарів.
    Пані пробує взяти тягар його гріхів на себе.

Щоcь єретичне написав?:sorry:

9. Liliyah Romanova

Ви вважаєте, що Бог буде посилати на людину напасті тільки за те, що вона молиться за здоров'я чи навіть прощення гріхів для іншої особи?
    Уточніть свою думку будь ласка.

---------- Додано в 12:12 ---------- Попередній допис був написаний в 12:10 ----------

Але ж написано: Носіть тягарі одні одних, і так ви виконаєте закон Христовий.

10. Чупага

Чупага Well-Known Member

Напевно сприймаю як реальну тяжкість, йому-грішникові стало легше жити але праведної важче.

11. Liliyah Romanova

А за чим визначаєте, хто грішний, а хто праведний?
    І чи не благо є потерпіти за ближнього? Христос каже, що нема більшої любові, як хтось своє життя за ближнього віддасть. Терпіння за ближнього - то не смерть, але теж вияв любові.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви коли-небудь пробували дати на молитву на Короленка?

Там не лише вияснять вашу конфесійність, а всю біографію до третого коліна....

13. Liliyah Romanova

Миху, а для чого? Шукати ворогів, причину посваритися, позлоститися?
    Я на Короленка ходила помолитися, а не щоби мене брали на рентген. :)
    Є маса церков, де можна дати на молитву.
    Я знайшла на кількох православних сайтах слова священиків, що вони дозволяють молитися за католиків, протестантів тощо. Інше питання чому та як, але волію про це не говорити.

14. Tanka

Tanka Well-Known Member

Можливо це співпадіння якесь, але зі мною це теж вперше, бо молилася за різних людей і невіруючих в тому числі ніколи не було таке, що чим дужче молишся, тим неприємності більше накоплюються. Тільки-но кинув молитися, то усе якимось чудернацьким чином виправилося. Може, дійсно співпадіння, щоб перевірити треба знов почати, але я вже боюся. А якщо це не диявол а Бог забороняє? Чи може таке бути?

---------- Додано в 20:04 ---------- Попередній допис був написаний в 20:02 ----------

Та ні. Навіть думки такої не було.

---------- Додано в 20:08 ---------- Попередній допис був написаний в 20:04 ----------

Дякую вам. Так і буду робити в цьому випадку. Але ж реально моторошно (це я на рахунок волі), людина ж ногу втратити могла, наразі ситація зараз стабільна, головне, щоб ускладнень не було.

15. Liliyah Romanova

Слова про те, що якщо моя рука мене спокугає, треба її відтяти, теж моторошні.
    Не може.
    Згадайте історію Йони.

16. Tanka

Tanka Well-Known Member

Ви натякаєте, що другу треба було покаятися в якихось помилках, що я, наприклад, не знаю, тоді б одужання було швидше?

Йона був праведником, що молився за грішників, а якщо навпаки?

17. Liliyah Romanova

Ні, радше, що ми ніколи не знаємо, що для когось краще чи гірше.
    Я не в тому плані приклад приводила.
    Там були грішники в Ніневії. Йона не хотів прийняти, що Бог їх простив. А Бог таки простив. Бог не буде перешкаджати молитві.

18. Locke

Locke невиправний реаліст

Я з тим не погоджуюся. Ми під час молитви не даємо "вказівки": (дай здоров'я, дай розум ...), а просимо Бога, щоби дав здоров"я тій людині, тобто зцілив її. А якщо просто просимо Божу волю, то і без нашого прохання все одно буде Божа воля. Не зовсім розумію сенсу молитви-прохання у випадку, коли просимо про щось, а потім промовляємо: "Але нехай буде воля Твоя, а не моя". Думаю, що просто потрібно щиро просити Господа, а вже Він сам вирішить чи прислухатися до прохання чи ні.

19. Huru

Huru Well-Known Member

Ваша молитва дійсно помогла другові. Ваші проблеми - наслідок того, що Ви перейняли частку негативної енергії на себе. Відповідно боротися з нею Вам, зате легше стає Вашому другові. Конфесія тут ні причому, якщо Ви вирішите боротись з негативною енергією людини тої самої конфесії то чуда не буде - Вам так само буде зле.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Ця думка, нажаль, дуже розповсюджена серед християн православного напрямку. Вои вірять, що нібито хвороба тієї людини, за котру моляться може перейти на ту людину котра молиться за неї. Але це не Біблійно!

Може бути таке, що ви десь цю думку почули і прийняли у своє серце, ще задовго до того, коли почали молитися за свого друга. Згадайте собі.

А за кожною думкою, як відомо, стоїть якийсь дух- або від Бога, або від диявола. Відрізнити їх дуже легко- Дух від Бога завжди приносить мир і радість, а дух від диявола завжди приносить з собою страх і муку.
    Якщо ви вірите в Христа і хочете позбавитися цього, то вам потрібно міцно стати на Слово Боже і протистати у своєму розумі і серці цьому духу страху.

Пам"ятаєте як Ісус перемагав диявола у пустині тим, що казав "НАПИСАНО", "НАПИСАНО", "НАПИСАНО"

Так само і у вашій ситуації, написано що
    "тих, хто ввірує, супроводити будуть ознаки такі:
    ... кластимуть руки на хворих, і добре їм буде!" Мар.16:17

Якщо хворим буде ставати добре, то, логічно, й тим, що моляться за хворих також має бути добре. Не сказано ж, що їм буде зле.:)

Або інше місце:
    "Ось Я владу вам дав наступати на змій та скорпіонів, і на всю силу ворожу, і ніщо вам не зашкодить".Лук.10:19

Є ще багато місць, котрими можна вести війну проти цих думок, я привів два з найвідоміших...

Останнє редагування: 1 бер 2011
    • Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)