Цікава класифікація українських росіян

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем mota_boy, 6 чер 2007.

1. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Росіян в Україні – вісім мільйонів триста тисяч чоловік.

Звиклі до зручностей радянського, а перед тим – російського імперського часу, які вони мали як своєрідна "титульна спільнота", повноцінні громадяни радянського pax romana ("римського світу"), вони раптом змушені ставати інакшими.

Зараз ці люди існують в трьох різних світах, в трьох різних рольових групах, нормальностях, ба навіть, спільнотах. Що "нормально" для українських росіян? Хто вони – п'ята колона Росії, що прагне "возз'єднання", ті, кого доля закинула на українські землі поза їхньою волею, чи політичні українці? Окупанти, гості чи наші з вами сусіди і співгромадяни?

повна версія тут

http://www.pravda.com.ua/news/2006/6/8/42672.htm

• Подобається Подобається x 1
  2. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Цікава класифікація українських росіян

то бідні люди

3. Salata

Salata Well-Known Member

Ох и надоело, чесслово...
    Представим: просыпаетесь Вы утром, на дворе - Львовская область будет отдельно, а Хмельницкая - отдельно (найдут разницу и в языке, и в истории). Ну и кто там будут ваши родичи, например, в Хмельницком воеводстве?
    Взрослые люди... Тут в одном подъезде один говорит "та ты шо", другой - "здеся", а вы целое государство на чистоту перебираете, очень полезное занятие, и главное - совершенно безвредное.

• Подобається Подобається x 4
  4. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Росіяни на Україні чи українці в Росії - велика національна меншина. Яку треба поважати. І які повинні також поважати країну, в котрій вони живуть. Я розумію, що історично так склалося, що протистояння між цими двома націями великі на різних рівнях. Але чому не сказати одній із сторін: кінець "війні", ми все ж таки слов"янські народи, маємо більш-менш схожі культури і ментальності і давайте не ятрити один одному душі, а нормально і культурно взаємноіснувати.

• Подобається Подобається x 5
  5. Forpost

Forpost Стоїк

вони не можуть

6. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

А чому? Яка причина? Хоча тут, напевне, відповідь просту дати не можливо, можна цілі тому на тему писати :)

7. Капітан

Капітан Well-Known Member

Черешенька, - нормальним людям таке говорити і пояснювати - немає необхідності. Вони і так нормально співіснують і не "ятрять" одне одному душі і інші, більш матеріальні речі :)
    Але існує певна каста, з обох "сторін" яким це невигідно - нормально співіснувати для них означає втратити роботу, чорний піар, можливо й сенс буття... От їм пояснювати марно.

• Подобається Подобається x 6
  8. Forpost

Forpost Стоїк

Я жив в Росії пять років,поважаю росіян,але жити в Росії не зміг,хоча снилась багато років підряд

9. yu1923

yu1923 Member

В США громадяни є перш за все американцями, а потім - американець "китайського походження". Потрібно з повагою ставитись до традицій країни де живеш. В мовному плані теж. :o

• Подобається Подобається x 8
  10. Danilo

Danilo Well-Known Member

Змушені змінюватися: три шляхи українських росіян

Росіян в Україні – вісім мільйонів триста тисяч чоловік.
    Звиклі до зручностей радянського, а перед тим – російського імперського часу, які вони мали як своєрідна "титульна спільнота", повноцінні громадяни радянського pax romana ("римського світу"), вони раптом змушені ставати інакшими.
    Зараз ці люди існують в трьох різних світах, в трьох різних рольових групах, нормальностях, ба навіть, спільнотах. Що "нормально" для українських росіян? Хто вони – п'ята колона Росії, що прагне "возз'єднання", ті, кого доля закинула на українські землі поза їхньою волею, чи політичні українці? Окупанти, гості чи наші з вами сусіди і співгромадяни?
    читати далі

11. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Змушені змінюватися: три шляхи українських росіян

Змушені змінюватися

12. Forpost

Forpost Стоїк

в країнах Балтії змінились ,і не померли

13. yu1923

yu1923 Member

Цікава класифікація українських росіян

Ця вже тема існує, навіщо дублювати

14. Danilo

Danilo Well-Known Member

15. Danilo

Danilo Well-Known Member

Не помітив. Модератору прохання терміново видалити, або злити в одну. Не треба на мою думку змінювати назву статті, так само як у розділі ЛГ. Вашого авторства там немає, тому логічніше залишити назву, щоб потім не було подібних накладок. Ок?

16. Ольга

Ольга Well-Known Member

Як завжди цікава і мудра стаття від Остапа!!!:y:

17. Danilo

Danilo Well-Known Member

З ким? З росіянами? Звідки таке твердження? Ви не ображайтеся, почитайте історію, проаналізуйте а вже потім поспілкуємось, Ви тоді спокійно усвідомите що були повним невігласом, але це не є гріхом. І головне, для мене це не PR і роботу інженера я не втрачу від цього. В чому моя "ненормальність", ще ніхто не пояснив, просто образи на які я здебільшого не реагую.
    А хто проти цього? Навпаки я ЗА. Це ж не я закликаю до розподілу на титульну російську частину та не титульну українську, це не я стояв на трибуні у Северодонецьку, це не моє прізвище Затулін, це все та багато іншого саме з російським прапором, чи ні?

• Подобається Подобається x 2
  18. Forpost

Forpost Стоїк

ху із?

19. Ольга

Ольга Well-Known Member

про нього вже в якійсь гілці говорили...

20. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Интересно: двух разных участников, Данилу и Мота Боя, посещает идея запостить одну и ту же статью УП годичной давности на ЛФ практически синхронно... ;) :rolleyes:

Бывают же совпадения! :rolleyes:

а де твій аватар? :)