дивлюся американські фільми, там досить звичне явище, якщо люди живуть у фургонах.... кажуть, що у нас дорогуще житло, впевнений, що вартість в такому "будинку" в кілька разів дешевше, має багато переваг: мобільність, доступність, економісність, не залеже від місця реєстрації... чому у нас такого немає, і чи справді в америців це добре розповсюджене?...
Е-е-е, те, що такий висновок можна зробити із фільмів, то це ще не значить, що так дійсно є. Мені постійно видається, що то якась реклама, аби люди то купували. Ті, хто мають RV зазвичай мають і хату також. Таку "хату на колесах" використовують для подорожей, як свого роду намет, але з комфортом. Та й коштує він недешево... Тут часто бачу цілі "плантації" фургонів. Але ніхто лише фургоном не їздить. Завжди на причепі джипик або інша симпатична машинка. Або ж сам фургон на причепі. Бомжів із такими фургонами не бачила. Та й звідки у них такі гроші? Зрештою, може, ти про інші фургони кажеш.
Лілю , це що Ви написали це RV- recreation vehicle.Люди , його купляють далеко не бідні. Дуже таких RV багато мають пенсіонери , зимою тягнуть його на Флориду , а літом в Канаду в гори , або на Аляску. Але Пупер (я так думаю) питався про mobile/trailer home. Зараз це популярне в більшості серед фермерів. Винаймив кільканадцять гектарів поля , поставив дім. Він легко перевозиться.Посіяв , зібрав урожай . І так кілька років.Надоїло бути фермером- на землю контракту не продовжив , дім продав і переїхав в місто. В місті трейлерів зараз майже не має. Земля дорога, тому поставити таку мобільну хату, заплатити за винаймлену землю + заплатити комунальні послуги , то таке обійдеться дорожче , ніж винаймити готову хату і не морочити собі ґолови з перевезеннями іт.д. RV's
так, я саме про трейлер оцей.... будинок на колесах... просто цікаво: скільки таке чудо коштує?.. не залежно до слів лілі, занадто багато показують ці трейлери, щоб це була проста голівудська реклама....
Та і на яхтах (судячи з к/ф) живуть... Наспівуючи: Из Ливерпульской гавани Всегда по четвергам Суда уходят в плаванье К далеким берегам Идут они в Бразилию Бразилию Бразилию И я хочу в Бразилию К далеким берегам
...самий дешевий (подібний , як на фото) я бачив ціну $30тис. новий і 12-15 за вживаний в доброму стані. базуючий на авті - то десь коло $50-90 , залежно , що він має в собі. автобус від $100 і до 250. Там є все інтернет , самоочищення туалету , велике ліжко , повна з посудомийкою кухня і т.д. , кондеціонер , .... Кондиціонер і ТБ мають всі трейлери і дешеві теж.
у нас найдешевша квартира коштує більше ніж у вас новий фургон!.. моє питання, мабуть, лишиться риторичним... чому у нас таких фургонів немає?!!!
Щоб жити у старому б/у фургоні - треба, щоб він спочатку в країні був такий новий Мабуть тій халабуді десятки років. А що у нас тут було десятки років назад? Правильно - тєжко з імпортом. Тож цим трейлерам нізвідки в нас просто було взятись. А зараз бомжі очевидно не стануть займатись їх переганянням і розмитненням.
Певно пупер має на увазі трейлери такі як скажімо Брюс Вілліс жив у "Міцному горішку", таки в якому Ума Турман замочила однооку сучку у "Вбити Біла 2". Ще у такому жив Емінем із своєю мамою (Кім Бесінджер) у фільмі "8 миля". Справді, судячи з кіно, таке житло доволі поширене явище в Штатах. Живуть там малозабезпечені люди. Навіть в фільмах часто проскакує, коли герой скаржиться на свою важку долю, то розказує "Ми жили з мамою, бабою, трома братами в трейлері..."
То як які. Колись дивився передачу по Експолрері про ті автобуси. Так там фігурували ціни від 700 тис до 2 млн. $. І на них зазвичай мандрують багаті верстви а також дуже часто професійні гонщики, які перебираються між трасами змагань. Та й під ті трейлери у них є мережа спецстоянок по всій країні, де можна пізарядитися, запрвитися паливом, водою, спорожнити санвузол...
Ті , що коштують такі гроші ,це зроблені по якомусь спецзаказу , для артистів , чи спортсменів. Я ж подав ціни для звичайних людей.В ділера , де вони продаються вже зроблені.Це так само як авта.Є звичайні , без спецзаказів -прийшли і купили.А є , що можна заказати з тим і тим...Це звичайно коштує екстра. На відпочинок , щоб зупинитися ,є спедіально відведені місця-RV/trailer campgrounds park , називаються. Територія , ця в лісі , чи коло води т.д.Там можна злити відходи з кухні/туалету.Заправити батареї , набрати свіжої води. Ціна за місце для автобуса $50/день.Для трейлера менша.Це середня ціна є більші трохи і менші. Тут сайт з RV і їх цінами. http://www.fleetrates.com/new_manda...tified=&SBmake=Mandalay&SBmodel=Luxury&bhcp=1
Коштує що найменше 250 тисяч долларів. Ось така хата на колесах. В Америці ось цих будинків що на першій знимці Патріка повно, можливо в Канаді вже нема. Вони дуже популярні в теплих місцевостях і це є житло для малозабезпечених людей. А ще воно вигідне в місцевостях де часто гуляє смерч чи ураган. На дворі є землянка в яку ховаються під час негоди, а як таке он щось вкраде чи розвалить то відбудувати легше. Ось ці на колесах то вони переважно стоять на подвір*ї будинків за містом і ними їздять відпочивати в гори, аби за готель не платити чи не спати в палатці. Ось такі автобуси тут також є і багато. Це є звичайнісінька реклама, бо в Америці всі прагнуть аби мати свій особистий дім а не трейлер.