раніше не задумувався над такимми питаннями.... наболілим було українці vs росіяни, українці vs поляки, поляки vs німці.... років 8-10 тому дізнався, що й грузини не дуже дружать з вірменами.... які будуть думки?.. чому так склалося?...
Відповідь: чому “не любляться” грузини і вірмени?.. У них нужно спросить. Исторически многие грузинские княжеские фамилии пошли от армянских. Сами грузины постоянно воевали с Персией, время от времени заключая различные союзы с соседями, с различным исходом. Думаю, собака где-то там. ЗЫ. Я о национальной вражде вобще не знала, пока в Украину не переехала.
Відповідь: чому “не любляться” грузини і вірмени?.. А у грузин с армянами "нелюбовь"? Не знал. Всем известна нелюбовь между армянами и азербайджанцами. Ну там понятно. А с грузинами-то у армян что?
Відповідь: чому “не любляться” грузини і вірмени?.. А в каком году переехали? Я тоже ничего особо не знала, пока в Грузии не погостила. Несколько раз переспрашивали, точно ли я украинка, а не русская.. Не любили они русских.
Відповідь: чому “не любляться” грузини і вірмени?.. у мене є родичі вірмени і друзі (хороші знайомі) грузини.... ну, не знаю.... грузини мені подобаються: щирі, приязні.... той самий пан гонгадзе (земля йому пером) — чудова людина... навчав нас козацьких українських пісень.... вірменська рідня ... ну така пихата!...
Відповідь: чому “не любляться” грузини і вірмени?.. Тому, що сусіди. Ще при Совєтах чув жарти про "армянське радіо": ти что, грузин? -нет, просто рожа тупая... А взагалі, всі - хороші, коли ділити нічого.
Відповідь: чому “не любляться” грузини і вірмени?.. Впервые слышу о вражде между грузинами и армянами. Намного больший антогонизм между армянами и азербайджанцами. Впервую очередь столкновения из-за Нагорного Карабаха.
Відповідь: чому “не любляться” грузини і вірмени?.. це територіальний конфлікт.... а є ще неприязнь.... ви цього не бачили?... можливо... я не тільки бачив, мені також розповідали про це.... анекдот можу також розказати, який вірменам дуже не подобається...
Відповідь: чому “не любляться” грузини і вірмени?.. Пупер. Специально для тебя связался с армянином, нражданином Грузии. Ситуация между грузинами и армянами можно охарактеризовать как соперничество в закавказском регионе. При чем она ведется издревлне. Вряд ли можн назвать неприязнью (как например, армяно-азербайджанские отношения).
Відповідь: чому “не любляться” грузини і вірмени?.. спитайтеся в поляків, що мешкають у львові, що вони думають про українців... а також спитайтеся поляків, що живуть в польщі...
Відповідь: чому “не любляться” грузини і вірмени?.. zet, да почти с независимостью одновременно. Дело, конечно, не в Украине как таковой. Просто совпало покидание родного болотца, политическая ситуация, информации больше стало... У меня соседка из армяно-украинской семьи вышла замуж за парня из грузино-украинской семьи, причем у обоих родня в Батуми. Интересно, что еще в школе ее папа шутил (с намеком) по поводу ее ухажера, что немцы, тем более рыжие им не нужны...
Відповідь: чому “не любляться” грузини і вірмени?.. Грузини та вірмени може й жартують одни з одних, але щоби чубилися? Не вірю. Багато шляхентих грузинських сімей мають призвіща на -ани та -они, що дорівнює вірменському -ян. Тобто еліта - загальна. Грузини глибоко шанують св. Нину з Кападокії, начебто вірменку, що багато зробила для хрещення Грузії. Також и вірмени поважають грузин.
Відповідь: чому “не любляться” грузини і вірмени?.. Історично ця нелюбов має таке підгрунтя: вірмени змушені були пропускати “транзитом” через свою територію мусульманські війська, які йшли на Грузію. Дати відсіч – означало прирікти Арменію на знищення. А нелюбов – то скоріш саме “чублення”. Тепер вже на рівні анекдотів. Приїхав вірменин до Тбілісі, бере таксі. Водій-грузин називає грабіжницьку ціну, але поїхали. Пасажир буркоче: “Армяне лучше, чем грузины…» Водый мовчить. Знову – «армяне лучше, чем грузины». Водій не витримує: Ну ЧЕМ, ЧЕМ лучше ? Пасажир: Я же гавару – ЧЕМ грузины !
Відповідь: чому “не любляться” грузини і вірмени?.. інший анекдот: соцсорєвнованіє..... грузія не виконала план по здачі вовни, усіх грузин повсністю голять... грузія тужить... один грузин ходить і тішиться, у нього питають: “кацо, пачему счастлів, ведь нас бреют?..”... він відповідає: “нас бреют ібо не виполнілі план по шерсті, а армяне не віполнілі план по сдаче яіц....”....
Відповідь: чому “не любляться” грузини і вірмени?.. Щодо "транзиту". То ж була спільна біда, а вона тільки зближує. Обидві країни булипевни час розірвані навпіл між турками та персами. Щоб форумчани відчули, що це таке, наведу ближчий прикалад: подібне було з Польщєю 123 роки, коли її "сообразілі на троїх".