Чому якщо християнське, то конче банальне?

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 12 січ 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Переглядала вчора один фільм, зроблений християнами євангельської церкви. Ідей хороша, більше того, просто чудова, але спосіб викладення жахливий. Хотіли вимикати, але вирішили таки додивитися. І висновок у обох був такий самий: ось як легко зробити віру плоскою та банальною.

Чому якщо є якась християнська програма, то вона завжди буде ведена неприродним солодкавим голосом, а фільми виглядатимуть штучними та поверхневими у зображенні віри? Чому пісні теж мають бути плоско-банальними?
    Християни не ходять по землі? Це люди, які після навернення втрачають упевнений тон голосу і говорять лише тремтячо-побожним тоном? Чи такі речі навмисне робляться так, аби відштовхнути невіруючу людину від такого роду матеріялів?
    І це спостерігала і в традиційних, і в протестантів. Правда, у протестантів поголовно. Хіба американські програми чи проповіді натурально виглядають, життєво. Але... якщо немає українського чи російського дублювання. Якщо є, це надзвичайно ускладнює перегляд.

• Подобається Подобається x 10
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Чому якщо християнське, то конче банальне?

Не знаю. Програм не дивлюся, а живе спілкування (на релігійні теми) з отцями проходило цілком нормальне.
    Може, ефект "ідіотської реклами" (чим глупіше - тим результативніше)?

• Подобається Подобається x 3
  3. SatYr

SatYr Well-Known Member

А в християнській релігій все банально. Найкраще сказати - що так схтів християнський бог, чи ми того не знаєм (а чого ж тоді говорите)
    І всі церкви в більшості своїй є метод отримання грошей, одні отримують більше інші менше, але суть одна і та сама.

4. D.M.

D.M. Well-Known Member

Я колись уже згадував про фільм "Життя Браяна". Правда, він не відноситься до християнських, але християнам не завадить частково перейняти досвід, як знімати фільми про біблійні події (замість того, щоб видавати рекомендації не дивитися такого "шкідливого" фільму). Нехай це навіть буде в жанрі комедії.

5. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

нічого не банально.

і знову, всоте: є релігія, а є віра...

християнської музики особисто я знаю море: прекрасної, неповоторної, глибокої, багатогранної. різних напрямків.
    за фільми не скажу. справді хороших знаю десь із три..

дуже багато залежить від проповідника - то правда, яку ніде діти.

АЛЕ: ще в сто разів більше залежить від перекладача. тут , Лілю, ти просто на 1000% права.

от , до прикладу, була на проповіді у євангельській церкві. проповідник - місіонер, проповідь була пречудова, няікого пафосу, сама віра, саме серце, а очі! бачили б ви його очі.

і от я слухаю його, він англійською проповідь вів, чудово сприймається, і тут же перекладач робить свою справу - для тих, хто мови не розуміє. але як він то робить! місцями навіть не дуже близько до тексту... та ще і саме тим

і враження спотворюється в корені.

• Подобається Подобається x 1
  6. Liliyah Romanova

Монті Пайтон?

7. D.M.

D.M. Well-Known Member

Не знаю. Рік виходу на українському телебаченні: 1994 або 1995.

8. Liliyah Romanova

http://www.imdb.com/title/tt0079470/

Хороший фільм. Мені друзі-християни порадили подивитися. Насміялися. :)

9. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ви забваєте про те, що більшість кільтур асимілювались із християнською наприклад наша українська культура. Перепрошую але я своїм дітям буду читати УКРАЇНСЬКІ НАРОДНІ КАЗКИ, от там мудрість, але це все не є християнською культурою із якою вони боряться, але ніц не ортимають, принаймні поки. 1000 років їм не вистачило.
    Ось я собі нарешті цього року дідух купив(більший ніж один метр), це краще ніж зрубати живу ялинку, а суті навіть більше.
    Прикладів я багато наводити не буду, але цей світ тим і цікавий - що існує безліч різних культур(а не одна християнська), і асиміляція місцевої культури із християнською(там де вона з'явилась).

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Але так ся стало,що вже 1000 років спочатку в Київській Русі.потім в Україні існує,проникла у всі сфери життя християнська релігія.Вона стала невід’ємною частиною України,її людей,побуту.І вишукувати(а скоріш придумувати)те,що давно пішло в небуття - це нерозумно.

11. Liliyah Romanova

Ви хлібороб?
    Переважно ті, хто так говорить, не надто в питанні орієнтуються. Радше поверхово. Сподіваюся, що у вашому випадку так не є.

Пригадався репортаж на Різдво. Каналу не пригадаю
    Журналістка починає говорити, що от колядки то язичницькі пісні, яких трохи охристиянізували, але в принципі це ніби й не дуже вдалося. Я вся прикипіла до екрану в очікуванні почути якусь старовинну колядку, а тут звичайне "Во Вифлеємі". І що ж там язичницького? Цілковито християнський зміст. А була би та журналістка хоч трохи мудра, то говорила би як є. Що не охристиянізувалися щедрівки, що там християнського змісту нема. Хотіла виділитися, мабуть, але не дуже їй то вдалося.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну це ж як правило, приїде якась городська київська коресподентка, яка у християнстві розбирається, як я в балеті і таке несе, що слухати смішно.... Репортаж з Гуцульщини для 1+1... я так "багато нового" дізнався, Святе Письмо хай сховається.....

• Подобається Подобається x 3
  13. Perekotupole

Perekotupole Active Member

таких колядок не бачив. А от гаївок і щедрівок таких повно. І ще пісень на купала.
    для різних людей потрібен різний виклад інформації. Такий виклад явно не для вас:)

14. Forpost

Forpost Стоїк

Християнський атрибут різдва?

15. SatYr

SatYr Well-Known Member

Не хочу із вами спорити, я викладаю власну думку, так як я завжди кажу - питання релігії та політики не є питаннями для розмов.
    Ні я не хлібороб. Дідух - це ПРАДЕРЕВО ЖИТТЯ, поєднання поколінь, дітей, батьків, дідів та прадідів, ... (тому він і робиться у вигляді дерева) Другий підконтекст це подячність за всі плоди що дала нам МАТИ ЗЕМЛЯ.
    Щодо забути, тоді не читайте українські народні казки, вірші Шевченка, Франка, Лесі Українки. Твори деяких українських філософів. Пісні Івасюка.
    Моя культура -це життя у поєднанні із природою(можливо я й живу у місті, але хоча б піднімаю це питання, з чогось потрібно починати). Дуже багато теологів намагались поєднати природу із християеською культурою - НАМАГАЛИСЬ. Одна справа поєдунвати, а друге розуміти і сповідувати.
    Та ви всі і так користуєтесь усімі чудовими речами із СТАРОДАВНЬОЇ КУЛЬТУРИ, тому що, як я писав раніше, відбулась асиміляція(певний компроміс для збереження давньої культури) культур.

16. Forpost

Forpost Стоїк

хто би сумнівався...

Додано через 2 хвилини
    перелік будь -ласка в студію....

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

сьогодні - так. хоча далеко не необхідний.

18. SatYr

SatYr Well-Known Member

Читати у моєму попередньому пості. Ну можливо, Вас, це обійшло - є різні сім'ї, буває батьки не читають дітям, казок, не розповідають історії.
    Я хотів Вас запитати, а ви одягали хоча б колись ВИШИВАНКУ, рубаху, чи річ із вишивкою ?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

То не "язичництво" бува?

20. Liliyah Romanova

Ніякий це не християнський атрибут Різдва. Не був, і не буде.
    Український так, але не християнський.

а де твій аватар? :)