Першоєрарх Української Православної Церкви в Канаді (Константинопольський Патріархат) Митрополит Юрій розіслав 19 квітня звернення, в якому заборонив членам Церкви брати будь-яку участь у привітальних заходах з приводу приїзду в Канаду глави УПЦ (КП) Патріарха Філарета. Як йдеться у листі, який отримала РІСУ, згідно з розпорядженням Вселенського Патріарха Варфоломія I, «Патріарха Філарета не можна у цей час вітати у парафіях УПЦ в Канаді ані справляти в його честь бенкети. Жоден душпастир або член Консисторської Ради не може перебувати в присутності Патріарха Філарета тому, що світлини або репортажі можуть інтерпретуватися як підтримка його з боку УПЦ в Канаді».
все дуже просто - він під анафемою. він клявся перед Синодом на Біблії, що не буде розколювати Церкву... і порушив клятву... P.S. хоча я вважаю, що в Україні повинна бути своя єдина Помістна православна церква, тільки обов'язково визнана іншими Помістними церквами... для багатьох людей канонічне спілкування між Церквами - річ другорядна, але насправді - це дуже важливо, принципово важливо (а чому - пояснення шукайте у Апостолів і їх учнів, якщо цікаво)
P.S. Дві прямі в просторі називаються паралельними, якщо вони лежать в одній площині й не перетинаються. Прямі, які не лежать в одній площині, називаються мимобіжними. (с) Я би спробував пояснити, якби наші світогляди лежали хоча б у одній площині... Але, на жаль, вони мимобіжні... Адже ми не перший день знайомі... Ви - кращий тому свідок
Святой Престол - знаю что такое Престол Святого Петра? не знаю. кроме самого себя Блика похоже никто не понимает.
я поки що не свідок *** просто офіційна церква завжди зачіпає політику, відповідно для її діяльності потрібна міжконфесійна і міждержавна політика з цього висновок, що визнання якоїсь церкви іньшими є результат торгів, домовленостей тощо якщо УПЦ МП і "вселенський патріарх" не визнає УПЦ КП, ну то не визнавайте УПЦ МП і "вселенського патріарха" поправте мене, якщо я раптом помиляюся -- православна церква є абсолютно автономною і не вимагає чиєгось визнання, а "вселенський патріарх" всього-на-всього є "перший серед рівних" плюс вважається нормою, що в окремого народу (держави) є своя власна церква, а не філія іньшої, тому УПЦ КП є "більш правильною" на відміну від УПЦ МП, оскільки Україна є окремою незалежною державою, а не частиною РФ *** тому я й питав -- а навіщо
Ось тут я з Вами повністю згоден... ) шось довго! якщо мені не зраджує пам'ять кандидати у КПРС усього рік в "кандидатах" ходили... а Ви вже скільки часу? бігме більше року... невже свідки комуняк переплюнули?) (жартую) нажаль, Ви праві... важко заперечити... не все так просто... нажаль... ...є нюанс (с)
а не увлекся ли ты.. т.е раскол сербской церкви и отделение македонской православной церкви ты повністю згоден..?
вважаю, що ні... навіщо узагальнювати таким чином і вдавадится до маніпуляцій? я проти будь-якого росколу, але я за Помісну Церкву в Україні - це не одне й те ж саме (тут нема демагогії і підміни понять)... це тонкі, делікатні речі, не треба рубати "с плєча"... світ не чорно-білий, не ігноруйте відтінки... дякувати Богові у Вас усе в порядку... Є чому позаздрити а в Україні.. ну... Вам відомо...
Кожен знає, що папа римський - голова всіх христіан світу. А прибічники церкви, що називає себе в деяких мовах "православна" цього не визнають.
) все протестанты об этом тоже не знают - или они не христиане? англиканская церковь об этом тоже не знает - или они не христиане? баптисты, мормоны, и еще туча конфессий - все они папу не признают, или они не христиане? армянская церковь, копты, сирийская церковь ... или они не христиане? Блик, тебе пора в школу.
Між словами "кожен" і "знає" потрібно поставити ще одне - "католик"... Тоді зміст фрази не суперечитиме здоровому глузду... Long live об'єктивність!