Членам УПЦ в Канаді заборонилои вітати Патріарха Філарета

Тема у розділі 'Стрічка новин', створена користувачем Dovat, 23 кві 2012.

1. Dovat

Dovat newsmaker

Першоєрарх Української Православної Церкви в Канаді (Константинопольський Патріархат) Митрополит Юрій розіслав 19 квітня звернення, в якому заборонив членам Церкви брати будь-яку участь у привітальних заходах з приводу приїзду в Канаду глави УПЦ (КП) Патріарха Філарета.

Як йдеться у листі, який отримала РІСУ, згідно з розпорядженням Вселенського Патріарха Варфоломія I, «Патріарха Філарета не можна у цей час вітати у парафіях УПЦ в Канаді ані справляти в його честь бенкети. Жоден душпастир або член Консисторської Ради не може перебувати в присутності Патріарха Філарета тому, що світлини або репортажі можуть інтерпретуватися як підтримка його з боку УПЦ в Канаді».

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Шо ж такое?

3. Orthodox

Orthodox Дуже важлива персона

все дуже просто - він під анафемою.
    він клявся перед Синодом на Біблії, що не буде розколювати Церкву... і порушив клятву...:pardon:

P.S. хоча я вважаю, що в Україні повинна бути своя єдина Помістна православна церква, тільки обов'язково визнана іншими Помістними церквами...

для багатьох людей канонічне спілкування між Церквами - річ другорядна, але насправді - це дуже важливо, принципово важливо (а чому - пояснення шукайте у Апостолів і їх учнів, якщо цікаво):)

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а навіщо?

5. Orthodox

P.S. Дві прямі в просторі називаються паралельними, якщо вони лежать в одній площині й не перетинаються. Прямі, які не лежать в одній площині, називаються мимобіж­ними. (с)
    Я би спробував пояснити, якби наші світогляди лежали хоча б у одній площині... Але, на жаль, вони мимобіжні...:pardon:
    Адже ми не перший день знайомі... Ви - кращий тому свідок ;)

6. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Так чому ж ви, схизмати, що називають себе "православні", змінили Престолу Святого Петра ?

7. ull9

ull9 Дуже важлива персона

Святой Престол - знаю
    что такое Престол Святого Петра? не знаю.

кроме самого себя Блика похоже никто не понимает.

8. Orthodox

З історією Церкви знайомі, чи "Рабіновіч по тєлєфону напєл"?:)

9. duncan

я поки що не свідок :)

просто офіційна церква завжди зачіпає політику, відповідно для її діяльності потрібна міжконфесійна і міждержавна політика
    з цього висновок, що визнання якоїсь церкви іньшими є результат торгів, домовленостей тощо
    якщо УПЦ МП і "вселенський патріарх" не визнає УПЦ КП, ну то не визнавайте УПЦ МП і "вселенського патріарха"

поправте мене, якщо я раптом помиляюся -- православна церква є абсолютно автономною і не вимагає чиєгось визнання, а "вселенський патріарх" всього-на-всього є "перший серед рівних"

плюс вважається нормою, що в окремого народу (держави) є своя власна церква, а не філія іньшої, тому УПЦ КП є "більш правильною" на відміну від УПЦ МП, оскільки Україна є окремою незалежною державою, а не частиною РФ

тому я й питав -- а навіщо :)

10. Orthodox

Ось тут я з Вами повністю згоден...:)
    :)) шось довго! якщо мені не зраджує пам'ять кандидати у КПРС усього рік в "кандидатах" ходили...;) а Ви вже скільки часу? бігме більше року...
    невже свідки комуняк переплюнули?:))
    (жартую)

нажаль, Ви праві... важко заперечити...

не все так просто... нажаль...
    ...є нюанс (с)

11. ull9

а не увлекся ли ты..
    т.е раскол сербской церкви и отделение македонской православной церкви ты повністю згоден..?

12. ull9

завжди?
    какую такую политику зачiпае моя церковь РПЦ(з)?

13. Orthodox

вважаю, що ні...
    навіщо узагальнювати таким чином і вдавадится до маніпуляцій?
    я проти будь-якого росколу, але я за Помісну Церкву в Україні - це не одне й те ж саме (тут нема демагогії і підміни понять)... це тонкі, делікатні речі, не треба рубати "с плєча"...
    світ не чорно-білий, не ігноруйте відтінки...
    дякувати Богові у Вас усе в порядку...:good: Є чому позаздрити:)
    а в Україні.. ну... Вам відомо...:sad:

14. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Кожен знає, що папа римський - голова всіх христіан світу. А прибічники церкви, що називає себе в деяких мовах "православна" цього не визнають.

15. ull9

:))

все протестанты об этом тоже не знают - или они не христиане?
    англиканская церковь об этом тоже не знает - или они не христиане?
    баптисты, мормоны, и еще туча конфессий - все они папу не признают, или они не христиане?
    армянская церковь, копты, сирийская церковь ... или они не христиане?

Блик, тебе пора в школу.

16. bayard

bayard Дуже важлива персона

хоть бы причину как-то пояснили....
    не верится, что только в расколе дело....

17. Orthodox

Між словами "кожен" і "знає" потрібно поставити ще одне - "католик"... Тоді зміст фрази не суперечитиме здоровому глузду...;)
    Long live об'єктивність!:)

18. Orthodox

а які, на Вашу думку, ще можуть бути причини?

19. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Та вона вже все "зачіпає" на прив'язі в РПЦ

20. duncan

ні, не християни

а де твій аватар? :)