мобайл не останнім часом, а вже хрін знає скільки років наполегливо бодяжиться. лий краще шелл, ЗІК, ельф)
Марки масла яке продається на базарі, на заправках мені вже довіру не всиляє навіть якщо його можна придбати і в магазині. Задаюсь питанням як масло яке в Європі коштує 25 євро в нас продають по 60-100 грн.
Шановний Zoric, з особистого досвіду автомеханіка скажу, що ELF, SHELL ESSO, MOBIL – одного поля ягідки. Розкручені, тому і підробляються. Всі ці ТМ виробляються в декількох міссцях і взагалом продставлені в Україні декількома дистрибюторами, - звідси нестабільність якості й цінові війни поміж дистрибюторами. Чого не скажеш про ZIC – його з Кореї напряму возить лише один дистрибютор.
згоден з балтімор на 100 процентів! додав би ще у перелік нестабільних Сastrol і LIQUI MOLY. Пийте щось менш популярне, але перевірене. От доречі рейтинг мастил в російському журналі За рулем http://www.zr.ru/archive/zr/2010/03/125.html
Отъездил год на ZIC ,понравилось,залью опять.До этого ездил лет 5 на MOBIL,несколько раз была белая эмульсия на пробке,ФУФЛО,больше лить не буду.
Заливав я цей ZIC,в бляшаній каністрі.Мені теж казали про прямі поставки,масло відкатало нормально,але якщо чесно,не вірю нікому про прямі поставки.
Скажу так,я не спеціаліст в моторних маслах,звичайний споживач.Але масло не пінилося,не вилітало в "трубу",тримало специфічний колір(коричневий),я спокійно відкатав 8 тис.,злив і поміняв на Total.Тобто звичайне моторне масло.Знаєте перибирати маслами,це всерівно шо перебирати телевізорами,справжній jap.SONY,ви всерівно не купите,а якщо і купите то набагато дорожче. Зрешта,ви самі відповідаєте на своє питання,бо мені це теж трохи не зрозуміло.
Тут не погоджусь, якщо за 5-6 тис. км. масло не змінило колір це говорить про те що воно не має миючих властивостей і всі нагари там і залишаються а не вимиваються маслом ІМХО.
Ви б, Human, написали марку авто. Тому що виробник сам рекомендує масло і відповідно робить першу заводську заливку.
110 грн /літр угу, в дизелях на першій тисячі вже потемніє. Дуже миючих має, чи що? нє, давайте рекляму про співпрацю до якості не ліпити Чим Мобіл в носі крутить? Де купляли? Чому жахливе? Я на Мобілі другу сотню тисяч закінчую, ніби нічо. З.І. Якщо вже хочете бути впевненим, то міняйте на СТО, і в них брати масло та чек. В разі чого можна буде і притензії куди виставити