Чим закінчується партнерство у бізнесі?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Svjato, 16 січ 2010.

?

Чим закінчується партнерство у бізнесі?

1. з другом - прощавай дружба

50,0%
  2. з жінкою - прощавай шлюб

0 голосів
    0,0%
  3. з незнайомцем - привіт конкурент

22,2%
  4. з кількома партнерами - прощавай бізнес

16,7%
  5. з моральними людьми - привіт стабільність

27,8%
  6. з дядьою - прощавайте нереалізовані мрії

5,6%
  7. з важливими людьми - це вже не твій бізнес!

27,8%
  8. інші варіанти - опишіть будь-ласка в темі...

5,6%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Чи є зміст взагалі шукати партнерів для людей, які побоюються щось починати самі, - просто переступити через страх жити один на один із своїм бізнесом. І тут пан або пропав!

Чи все ж знайти напарника і пробувати зжитися.

Ідеальним варіантом поки що бачу партнерство холєрика, що не боіться ризикувати (інакше не може) і сангвініка, що перестраховується (інакше не може). Один рветься вперед, інший притримує коней. В результаті бізнес не топчеться на місці і не встрягає в проблемні проекти.

В кого які міркування?

P.S. Темии в гілці переглянув

2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Хотів би проскочити обговорення перших етапів партнерства і зконцентрувати увагу на можливому результаті.
    Перше. Чи існує ідеальне партнерство?
    Друге. Якщо шукати партнерів, то серед кого? - серед друзів, знайомих, роичів?

3. anton patriot2

anton patriot2 Active Member

Якраз неможна саме серед друзів родичів))якшо ти не хочеш їх позбутися

4. Gron

Gron тафгай

Філосовське питання:)

Серед фахівців.
    Непогано, якщо вони розумні, вміють стратегічно мислити, та ще на першому етапі розділяють ваше ставлення до того, коли, кому, продати бізнес і як розподілити при цьому ваші долі.

• Подобається Подобається x 3
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тобто об'єднатися, щоб все ж таки розбігтися?

6. Gron

Gron тафгай

Тільки якщо бракує фінансів, чи з різних обставин, "нетягнете" щось, в одному з напрямків (продаж, безпека, фінанси, адмін. стосунки,... )

Несприймайте все так буквально:)
    Продати, м"яко відійти(передав в керівницьтво, залишившись акціонером), залишити дітям, etc.

• Подобається Подобається x 2
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

1.Ідеального у нашому житті не варто шукати, але але близьке до ідеального можливе. Я пройшов через вогонь, дим і мідні труби, а тому:
    2. родичів навіть близько, хоча виключення можливі.... спішу... допишу потім...:)

8. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Я уже мав варіант "з другом", тому після того з родичами і друзями зарікся ділових партнерських стосунків уникати

В той же час вважаю, що варіант з дружиною це зовсім навіть незле, оскільки чоловік і дружина то все-таки дві половинки одного цілого, і якщо спільно займатися бізнесом, це навряд чи може спричинити розлучення. Інша справа, що коли дійде до розлучення , потім той бізнес пиляючи навпіл можна його і загробити

• Подобається Подобається x 5
  9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Це як діти! Поженились - геть з хати... Не буде спокою... З друзями - так! з родичами -НІ!

10. Gron

Gron тафгай

А я маю, причому з тим, якого знаю з дітсадка, а ще один партнер, за майже 20 років, став може навіть ближче, ніж той з яким з дітсадка.
    З родичами - з мого досвіду, тільки проблеми мав.

• Подобається Подобається x 1
  11. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Зі свого досвіду помітив, що партнери (котрі раніше були друзями) починають обманювати один-одного, сваритися. Нарешті - розходяться, діляться-судяться.
    Отже, мій варіант - прощавай дружба. Ех, знайти би таких друзів, щоб якось без того обійшлося...

12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Пам"ятаєте, я розповідав про товариша з яким в армії служили, "дружили сім"ями"... Допоки він не став начальником в податковій... Але всьому приходить край... Зараз знову "дружимо сім"ями"...

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

...
    Пам'ятаємо, - свій до свого по своє (співчуваю).
    Значить треба бути завжди на рівних - ділитись порівну?

Один мій добрий товариш якось сказав - потрібно перед одруженням вирівняти фінансові позиції між партнерами. Інакше не можна, бо хтось буде вище.

Або щоб ніхто не пхався в справи (жінки, родичі). - тоді ділись пропорційно (від ваги або по затраченому часу) і буде всім спокій...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Колись, мій знайомий - директор великого підприєства, казав: знаєш чому у мене борода сива? Не тому, що я старий, а тому, що якщо ти українець, ніколи не роби бізнес з українцем. Роби з москлем, з євреєм, неееегром, але не з... бо біда буде.
    От таке. А бізнес тре робити не з критерію - друг/не друг, а з інших якостей людини, бо дружба засліпляє напочатку, а потім то все вилазить. А часто буває, що коли напочатку важко, то всі разом, дружно, а коли появляються гроші - появляється спокуса і то не кожен годен витримати з нашим менталітетом.
    Можна бізнес робити самому, але то дуже важко. З кимось значно краще, але то якщо повезе. Ну і досвід у різних ситуаціях має бути, як себе вести, уміти згладжувати кути. Все це теж важливо.

• Подобається Подобається x 7
  15. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

От-от!Мама працювала раніше на фірмі,де партнерами були чоловік і жінка.
    А зараз він знайшов їй заміну(в сімейному плані) і весь бізне летить коту під хвіст.

16. sselev

sselev Well-Known Member

Рік 2006-2008 - співпрацював із конкурентом(!). Я йому допомагав в дечому, а він мені. Все було досить мирно, без конфліктів, бо кожен займався своєю роботою. Потім цей напрямок роботи закрив через нецікавість.

Рік 2009 - співапрацюю з чоловіком подруги. На жаль не знав особливостей його фінансового планування перед стартом бізнесу, але моя частка вкладень у бізнес невелика і я її з часом поверну. За півроку на щастя без конфліктів.

17. sasha_b

sasha_b Active Member

Для початку може бути корисно працювати з партнером, особливо, якщо самому розпочинати страшно. Просто не треба боятись набиту пару гуль - вони будуть обов'язково ;)
    При виборі партнера, не варто зупинятись на родичах.

Можна розпочати самому і шукати партнера в процесі. Ви будете варитись в новому середовищі і так більша імовірність, що партнер буде "в темі".

Перед початком роботи озвучте своє бачення і свої цілі в бізнесі. Закріпіть співпрацю на папері. Якщо цього не хочеться робити на початку - не пропустіть момент, коли це потрібно буде зробити пізніше.

З партнерства в бізнесі може вийти дуже гарна дружба, а навпаки навряд чи вийде.

В будь-якому випадку, треба почати. Далі самі зробите висновки, які будуть працювати для вас.

18. Vexler

Vexler Well-Known Member

все залежить від самої людини-партнера, а не кум-сват-брат чи ще хтось він вам....

19. Green belt

Green belt Well-Known Member

цілком згідна. Людина може бути прекрасним другом і у всьому допомагати, а як бізнес-партнер мати багато недоліків. найкраще робити бізнес самостійно, щоб не було спокуси зробити когось іншого винним /ну такий вже менталітет/.
    Партнерство чоловік-дружина, а чому б і ні? якщо обоє не позбавлені відповідальності і логіки, так ще й будуть працювати над спільною справою і нести гроші в один "котел" - я за. хоча кожен випадок, як і сім'я, є унікальними.

20. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

"Чим закінчується партнерство у бізнесі?" :scratch_one-s_head:

Хороше партнерство між незнайомими досі людьми може завершитись:
    - міцною дружбою
    - просто матеріальною вигодою та зростанням в кар'єрному плані для обох сторін
    - успішним шлюбом

Натомість, розпочатий бізнес між хорошими друзяками часто створює фіаско самій дружбі. Та й бачитись родичам чи подружжю майже 24 години на добу (враховуючи спільну роботу) теж не найкращий варіант.

В будь-якому випадку передбачити чим закінчиться партнерство в бізнесі завжди важко, бо саме підприємництво передбачає ризик. Тому якогось ідеалу в бізнесі, імхо, нема. Найкраще брати в партнери компетентних в обраній справі людей, а чи будуть вони "кумом, братом, сватом", то ненайважливіше. :)

а де твій аватар? :)