Чим перенести систему на новий вінчестер?

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Yelik, 27 сер 2010.

1. Yelik

Yelik Well-Known Member

Є ноут. Купив новий вінт до нього. Тепер стоїть завдання перенести всю систему на новий вінт без її перевстановлення. Чим це зробити?

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Найпростіше - поставити новий винт як другий винт в системі і скопіювати повністю весь системний розділ за допомогою Power Quest Partition Magic (функція Copy Partition).
    Потім можна гратися перерозбивкою нового винта на партішнз інших розмірів.

Якщо наприклад старий винт IDE, а новий SATA - перший раз стартаніть з нового винта у Safe Mode і винда сама все підчистить (установки контролерів та інше).
    Такими же прийомами можна перенести систему і на інший комп, тільки мати напоготові усі необхідні драйвери.

---------- Додано в 17:32 ---------- Попередній допис був написаний в 16:56 ----------

Сорі, я пропустив слово "ноут".
    Як вштрикнути другий винт у ноут - не знаю.
    Але через інтерфейсний перехідник мабуть можна підключити до USB.

• Подобається Подобається x 1
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Користувався програмкою acronis.
    Запустився з нового вінта запустив програмку і запустив відновлення з образу(слід вказати куди ставити).
    Алес...
    (Програма проста, як дошка...)

П.С. Якось працюю на новому :)

• Подобається Подобається x 3
  4. Yelik

Yelik Well-Known Member

Вона створила завантажувальний DVD з якого відновила образ чи як?

P.S. В ноуті DVD читає, але не пише. Пише СД.

5. comanche

comanche знайшовся

Windows 7 має пристойний інструмент для перенесення системи

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ні. Програма створює образ. може стиснути...(залежить від системи) В мене зайняло з програмами 3,2 Гіга. (Лінгво включене)
    На новому вінті поставив простий віндовс, встановив цю програмку, на якийсь диск (не С ) скопіював образ. Запустив акроніс, вказав місце резервної копії задав відновиити на диск С. Кілька попереджень - процес пішов. Через 20 хвилин побачив стару вінду (навіть паролі робочі) :)
    Успіхів...

---------- Додано в 18:29 ---------- Попередній допис був написаний в 18:28 ----------

Скиньте образ на флешку

7. Lysyj

Lysyj Member

Для клонування розділів завжди користуюсь Ghost. Поперше - це один маленький файл, який я завжди тримаю на загрузочній флешці. Є ще його варіант на дискету - Ghost 2003 (створює загрузочну дискету DOS з ghost), але це не для ноута. Був також на диску Hiren's BootCD.

8. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Якщо на нове "залізо" переходити тоді краще використовувати акроніс особливо для початківця. Наявний в будь-якому диску реаніматорі на основі наприклад згаданого Hiren's BootCD. Під Ghost від Симантека потрібно прибрати драйвер контролери жорсткого диску у режимі Safe_mode.

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Правду кажете, люди.
    Деякі із зазначених програм роблять багатотомний стиснутий образ диска. Якщо перенести кудись іграшки та дані, то система займе не так вже багато обсягу.

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ніколи не тримаю систему і дані разом. Це як вінігрет в давнину - краще окремо :)

• Подобається Подобається x 2
  11. Yelik

Yelik Well-Known Member

Акронісом створив образ системи. Встановив новий вінт в ноут, поставив на нього WinXP, що йшов з ноутом(acer), після перевантаження по ідеї мав би запуститись віндовс, але я побачив тільки чорний екран з блимаючим курсором:sad: після ініціалізації біоса. Щоб це мало означати?

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Дістаньте собі нормальний віндовс. Ви його однаково вб'єте...

Останнє редагування: 28 сер 2010
  13. ovod

ovod Well-Known Member

а для чого вам переносити систему на новий вінт? Чи не простіше поставити наново?

14. nastinka

nastinka відсутня

поставте нову систему і не харьтесь ставити 7 вінду 45 хв. проги ще 20 максимум..які проблеми?

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

А паролі вводити, налаштовувати під себе кожну програму, усі утилітки, драйвери до давно встановлених принтерів, неквідомо куди закинути інсталяційні дискиии...

до того всього - офіційний диск видав наступне:

16. nastinka

nastinka відсутня

незнаю.
    щодо паролів і вкладок до фаєрфоксу я користуюсь дотатком FoxMarks здається так воно пишеться.
    щодо програм. у мене є двд з найновішими оновленнями. що 2 місяці я збираю оновлені проги на нову двд і потім ставлю всі шо тре прогри :) якшо вже такі проблеми. можна побити диск на розділи форматнути всі під нтфс .
    з тої вінди відкачати акроніс. злити на другий вінчестер...нє шось не то. я таке не пробувала не буду казати) мені легше переставити вінду. я то вмію все настроїти можу година часу і всьо працює...а тут ми вже то жуєемо більше годиничасу)))брєд повний.
    та й взагалі краще ставити вінду бо вона і так вмре.
    там же є особливості..то вам не коників...

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

правильно. треба користуватись поки не вмерла.
    Ще пам'ятаю для 95 віндовса була коронна фраза в якості паролю:

Що до коників - краще їх не ставити зразу... лишні процеси прискорюють старіння.

18. ovod

ovod Well-Known Member

Ще один раз під себе треба налаштувати, а потім зробити образ Акронісом чи Ghost.
    п.с. мені більше подобається користуватися, щось типу lex правда саме цю версію збірки ще не пробував, а трохи старішу.

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Дякую. Я підтримую в цьому плані українського виробника. :)))

20. Arbayten

Arbayten миється в бані

Я би рекомендував почати з нового листа(Віндовса), незасміченого і шустрішого. Сам раз в рік чи скорше навіть починаю з чистого, ібо так проще. Потратити реально потрібно годин 3-5.

а де твій аватар? :)