Така ось темка, наприклад чим для вас пахне дитинство, сонце, щастя??) Мені дитинство пахне чимось молочним, такий приємний запах дитячих речей.. навіть не передати словами.. кольоровими олівцями, папером, фарбою в школі.. Сонце зеленою травою, весной, чимось свіжим.. Щастя шоколадом трохи, любов’ю до життя..
Сіном...свіжим,травою...лісом...стрихом в старенькій хаті(там стільки таємниць)....гноївкою....бурачанкою,насіченою качкам на старій січкарні..."Авророю"(свиснутою в бабусі з п"єца і викуреній з Бодьом і Міськом за стодолою)...бузком...під бузковим кущем вперше поцілував дівчину...як її...Галя,чи як...
а для мене дитинство це сушені абрикоси я їх дуже любив, спочатку збирав їх з дерева а потім розкладав на металевому листі сушитись
дитинство пахне вишнями літо пахне морем і кипарисами школа-айстрами кохання-кавою зима-мандаринами і ялинкою ніч пахне телефоном
Ммм..дитинство пахне козами - дідусь на селі тримав кізоньок.Пахне сіном і старим садом,скошеною травою й літньою спекою,старою сільською хатою й пареним молоком...
Щастя пахне -здоров"ям. А здоров"я пахне всіма тими прекрасними ароматами,які здавалося що б і не мали пахнути,але вони таки пахнуть.....
Дитинство мало б пахнути гидотною шкільною їдальнею, напівпротухлою капустою і неприбраними столами - але чогось не пахне - є тільки спогад про спогад... Зате дуже відчутно дитинство пахне порохом з книжок - коли лізеш на антресолю діставати щось навмання - за красивою назвою чи малюнком - і натрапляєш на Таємничий острів Жюля Верна і тебе потім кілька днів ніхто не відірве від книжки... Дитинство пахне травою, в яку зарився носом, граючи з дітьми з двору у футбол... Шкварками, якими бабця посипала величезний, на пів тарілки, полтавський вареник. Борщем без жодного консерванта, в якому помідор пахнув більше, ніж будь-що інше. Маковим коржем, розмоченим к молоці на Маковея... Різким запахом шкіри від першого справжнього футбольного м'яча...
З дитинства можу згадати тільки запах сірості... (соціалізму) - совка, як я тепер знаю... Им би социализм взять и отменить, Вроде не бездельники и могли би жить...
Ось таке щось ще згадалось... Як романтично пахне КОВБАСА і ПОМІДОРИ густо зашарілись, і в пляшці, чиста ,мов роса, ГОРІЛОЧКА домашня зачаїлась! і ніжно САЛО зваблює кільцем, і ХЛІБ наставив загорілу спину, якщо ти млієш, коли бачиш це, ЧОМУ Ж ТИ , :cesored:, НЕ ЛЮБИШ УКРАЇНУ
Мені з тим більш пощастило))) непогано годували в молодших класах, і їдальня була хороша)) і в садочку теж всякі ківі давали, бананчіки, омлети (все свіже) а ще димом від вогню, коли палили листя весною та осінню) а ми бігали навколо зі всякими паличками та раділи))) а потім одяг на слідуючий день так кльово віддавав димом.. мм а чим пахне старість?? страх щось втратити? смерть? мені страх чомусь кров’ю віддає..
а мені - навпаки. дитинство і пахне кровю. коліна, локті, підборідок, чоло - явні тому докази. любив чомусь їсти засохлу кров, то шрами і полишались. і ше я вредний був...бабця все кричали"як влуплю, то з дупи кров буде сикати" но мало видно били
Дитинсто пахне черешнями, желе, молоком, лісом... Школа пахне вапном( бо 1 вересня приходиш до школи в чисті побілені класи). Сонце пахне травою, річковою прохолодою. Кохання пахне теплим дощем.. Старість чомусь пахне хлібом і ліками Страх - наближенням грози.... ---------- Додано в 20:24 ---------- Попередній допис був написаний в 20:23 ---------- а в мене маминими поцілунками