Чи згідні Ви на фінансування стадіону з бюджету?

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем bora, 15 сер 2008.

?

Чи згідні Ви на фінансування стадіону з бюджету?

1. Так

7 голосів
    43,8%
  2. Ні

6 голосів
    37,5%
  3. А що, місту для цього доведеться від чогось відмовитись?

3 голосів
    18,8%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. bora

bora Well-Known Member

Таке опитування збираються ще провести, цікаво буде порівняти результати. Уточню - з бюджету Львова.

Я як платник податків зовсім не тішуся такій песпективі - виходить, що громадяни профінансують невідомо чи прибутковий об"єкт?? Такий проект як на мене полишений економічного змісту. Якби це було питання ремонту театру - воно і менш затратніше і його користь нехай і нематеріальна, але більш видима. А стадіон...потім ще ж його утримання. І при цьому держбюджет в стороні від питання Євро, а мешканці мають його на свої плечі взяти? Ті мешканці, які не мають все літо гарячої води, ті, що мають найгірші в Україні дороги, ті в яких ще досі можуть вимкнути світло і опалення, мешканці міста в якого є величезні дірки в системі охорони здоров"я...
    А якщо він прогнозовано принесе прибуток - тоді де цей бізнес-план з цифрами?

Димінський писали хотів фінансувати його в обмін на землю десь. Не зійшлися в цифрі чи що. Принаймні тоді це б не було проблемою пересічного мешканця - земель нам все одно від міста не бачити.

Останнє редагування: 3 лют 2009
    • Подобається Подобається x 4
  2. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Відповідь: Чи згідні Ви на фінансування стадіону з бюджету?

За ваші гроші купують Майбехи, Лексуси, паливо, літають по світу... а тут стадіон )))
    Де логіка ? )

Додано через 1 хвилину
    Чисто теоретично, буде стадіон - будуть матчі - будуть туристи ...і ті вже зроблять нам бізнес план.

• Подобається Подобається x 3
  3. Капітан

Капітан Well-Known Member

С другой стороны, игра стоит свеч. Возможно, лучше поднапрячься и затянуть потуже пояса? По идее, ЕВРО 2012 если состоится во Львове, то горбюджет компенсирует всё с лихвой.
    Безусловно, нужны цифры и бизнес-план.
    Смущает одно - липкие руки наших чиновников. Как только откроется лазейка со стадионом, значительная часть денег уйдет на откаты и в результате в карманы чиновников у кормушки. Наших денег. Останется только надеятся на результат. Вот :)

• Подобається Подобається x 2
  4. bora

bora Well-Known Member

З-за проблем з нетом - не додалось опитування. Допоможіть плз пост-фактум його додати.
    Думаю досить 2 відповідей - "так" і "ні".

Додано через 1 хвилину
    це один ризик,
    а ще один - ми ще платимо банку відсотки, а ЯКІ? Де ЦІ цифри? Укрексімбанк точно надав найнижчий процент, чи також заробляє на тому гарно?

5. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Та заспокойтеся, не буде ніякого ЕВРО, тим більше у Львові.

• Подобається Подобається x 2
  6. bora

bora Well-Known Member

Тобто ми просто так сплатимо відсотки за кредит?) і кинемо не добудований об"єкт? Ну це буде навіть файніше, ніж комусь лексус)

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

проти! категорично.... а то буде плацдарм для наживи....

Додано через 41 секунду
    вже є.

8. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Шо, вже грають?! Який шчьот?! :)

9. Ser tabu

Ser tabu _______________

не згідний. чинушам так буде легче откати получити. і зовсім не малі. мільйони наших податків осядуть тамкай в карманах. шкода.

10. Varvar

Varvar Well-Known Member

дуже проти ...
    і взагалі цікаво, нащо Львову новий стадіон ?
    а чим "Україна" не підходить ?
    вроді збірні грають (доречі вроді завтра також:) ), матч кубку УЕФА був ...
    трохи підлатати, що треба добудувати і всьо ...

11. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Та все це байки. Щось подібне нам розказували коли мав приїхати папа: от приїде папа, до нас приїде купа народу і Львів одразу розбагатіє. Памятаю тоді навіть дехто накупив гривні, скинувши доллари, щоб потім скупити багацько долларів по 5 грн. (тоді курс був біля 5,50). І що ж? Для економіки міста приїзд папи пройшов непомітно, а міняли влетіли.
    Всі ці байки про те, що Євро-2012 дасть можливість країні/місту розбагатіти, мають єдину мету: пустити пиль в очі громадськості і виправдати розбазарювання і крадіжки бюджетних грошей.

12. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Ну і порівнювання у Вас!:eek:
    Я щось не пригадую, щоб Папа обіцяв економічний зріст в Україні після свого приїзду.:)Бо не для цього він приїжджав. :)

Але то вже відхилення від теми про стадіон до "Євро-2012".:)
    Отже, тепер по суті. Я зовсім не згідна, щоб мешканці міста Львова (міський бюджет) фінансували будівництво стадіону! Бо ця справа для чиновників і так прибуткова, приблизно десь так вони будуть думати і робити:"Знайшли інвесторів, ах які ми молодці, давайте собі за такі старання які грошові премії зробимо; потім - почалось будівництво, ми ж стільки робимо для міста, то давайте ще й попри будівництво щось заробимо". А тепер що придумали, новинку? "А як же ж львів'яни? Як це ми їх не долучимо до такої благородної справи? Нє, треба долучити! Отже, хай вони ще фінансують стадіон, а ми, звичайно, за таку "хорошу" ідею мусимо собі зробити ще якісь грошові премії...":D:D:D:D:D
    Так-от, це було б велике паскудство, якщо мешканці міста мали б "давати гроші" на новий стадіон. Бо стадіон гарний місту і так потрібен ("Україна" замаленький), адже футбол для Львова не диковинка, тут здавна відбуваються матчі різних рівнів. А щоб не так стидно було перед європейськими командами, які приїдуть на "Євро" та й потім, в майбутньому - що в нас такий бідний стадіон, то треба Львову файненький стадіончик!:):)
    Гроші, думаю, точно вернуться тим інвесторам, недаремно ж футбол є чи не найприбутковішим видом спорту.Бо ж у футбол грають в цілому світі - навіть в найменш розвинених країнах Африки. Та й у Львові є футбольні школи, команди, а гарний стадіон певно буде спонукати грати ті ж "Карпати" чи ФК "Львів" краще. А львів'яни, які люблять "ходити на футбол", то вже ж мабуть не думатимуть, що це вперше і востаннє таке свято футболу до них прийде, а навпаки - це тільки початок!
    А яка користь мешканцям міста - "спрезентувати" владі гроші, профінансувавши стадіон? Чи будуть тоді дешевші для всіх нас квитки? Ясно, що ні - тоді для інвесторів був би абсурд. :8:
    А для львів'ян, яким влада "свинячить" з теплою водою влітку, ремонтами доріг, роботою евакуаторів та ін., давати гроші на будівн. стадіону- це не абсурд:8:?
    Інвестори і без нас справляться:) І гроші їм вернуться.:)
    Пригадую собі стадіон в Будапешті - ну просто ляля! А була це розвалюха, яку французькі інвестори викупили в 1996 році і привели до пуття. :radist:
    То ж чим Львів "інший"? В нас теж має вийти:radist:!
    (Пи. Си. Якщо інвестори будуть толкові :cowboy:)

13. Varvar

Varvar Well-Known Member

точно ? а який треба (на скільки народу) ?
    яка "середня завантаженість" глядачами зараз ?
    може треба трошки добудувати ...

14. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Аналогія тут пряма: в обох випадках Львів мали відвідати багато туристів і це, на думку окремих "експертів", мало дуже підняти економіку міста. Звичайно, що цього не сталося і не станеться.

15. Varvar

Varvar Well-Known Member

В контексті проведення ЄВРО-2012 викликає легеньку усмішку :) аргументація подорожчання житлової нерухомомсті.
    Мовляв якщо купити трущобу за N десятків тисяч доларів, то під час проведення ЄВРО можна буде страшенно багато заробити на оренді і т.д. і т.п.

16. NCRPI

NCRPI Member

Я не знаю, як вибирали ділянку під стадіону у Львові до «Євро-2012», але нею пролягає стрийський водогін. Діаметр труби – 1,5 метра, це одна з найбільших артерій, по яких до львів’ян надходить питна вода. Я розумію, що цю трубу можна перенести у інше місце, але наскільки часу півміста залишиться без води? – заявив сьогодні, 10 вересня, під час прес-конференції начальника Головного управління земельних ресурсів у Львівській області Дмитро Завтур.

«Щоб почати будівництво стадіону, треба перенести цю трубу як мінімум на 20 метрів убік, інакше не буде дозволу від санстанції. Однак, щоб це зробити, водогін треба перекрити. Ми бачимо, яким чином у нас роблять дороги: у мене біля дому, а я живу на вул. Котляревського, невеличку комунікацію вже два тижні переносять. Отож,на «певний термін» велика частина Львова залишиться без води», – наголосив Дмитро Завтур.

За його словами, раніше під час вибору ділянки під стадіон ніхто про Стрийській водогін навіть не згадав. «Власне, стадіон займатиме близько 7 га, він пролягатиме якраз біля цього водогону. Таке враження, що у нас спочатку роблять, а вже потім думають. Вихід з ситуації мають запропонувати люди, які проектували стадіон», – зауважив Завтур. На його думку, санстанція мала б також визначити, якими чином, згідно з чинними нормами, можна «посунути» стадіон.

Джерело http://zik.com.ua/ua/news/2008/09/10/149412

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я згідний, от би ше тими грошима самому розпоряджатися на будову того стадіону, нє?

18. Гена Букин

Гена Букин Well-Known Member

Стадион нужен. Это даже не обсуждается ;-) Ну наживутся люди на откатах... че расстраиваться. Реалии нашей страны.... Хотя конечно... На его месте должен был быть я (с) :)

19. Varvar

Varvar Well-Known Member

А Ви Миху послідовні, послідовні в стилі українських можновладців :)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ще б пак....

а де твій аватар? :)