Чи вміє українець аналізувати?

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Прокіп, 23 лют 2010.

1. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Сьогодні в угарі українець «празднует» черговий раз своє невігластво під назвою «23 февраля». Подібно він робить і на Трійцю, не маючи уяви про різницю її з Зеленою неділею. Вийшовши з церкви, наш герой таким же чином страхається «пустого відра» та «чорної кішки», хоча релігія забороняє подібні речі. Він любить бити поклони в церкві, але одночасно в захваті від дохристиянського «стрибання через вогнище». Такі приклади з нашого життя можна приводити безкінечно. Експеримент для прикладу - можна силком кожне 2 квітня заставити цей народ битися головою об стінку. Як результат, українець буде через деякий час святкувати 2 квітня чергове своє свято – «День биття об стінку». Відсутність аналітичного розуму в українця просто жахає. Це й є головною причиною нашого перебування в когорті найвідсталіших народів Європи. Ми, проголосувавши в 1991 році два взаємозаперечуючих референдуми (про збереження Союзу, а потім про вихід з нього), дивуємося з результатів цього взаємовиключаючого пукання на цей час. А чи заслуговує на інше народ без наявності аналізу, підвладний стадному принципу?
    Останні роки Україну розтерзує боротьба паразитичних та малоінтелектуальних кланів, які чомусь називають себе партіями, за владу. Ця боротьба довиснажує суспільство, доводить державу до банкрутства, що зробить нас, 46млн дурнів без всілякого винятку, ізгоями в Європі. Ми продовжуємо, опікшись на вождях Майдану, діяти в дусі шевченкового:
    А братія сидить собі,
    Витріщивши очі.
    Може так і треба?
    Думаючий народ вже давно б вийшов на черговий Майдан, на барикадах якого згрупувалися представники народу (від Ужгорода до Луганська) - з однієї сторони та табору Віть, Льонь, Юль – з іншого. Цим би він показав Вітям та Юлям наявність головного гравця в цій державі. Але цей народ стадного принципу складається з індивідумів типу – а чого я буду «висовуватися». Як результат цьому стаду вмілі вчителі вдовбачили, що в ІДЕОЛОГА Бандери «руки в крові», а єврей Троцький - міф про створення армії 23 лютого 1918 року. Гуляємо, бо, служивши в армії, нас від неї нудило, але потім ми вже були в захваті від того, що я ж ТАМ ТЕЖ БУВ.
    Сьогодні я почув чергове пукання представників нашого суспільства. Ті, хто останні пару років були в опозиції до влади та називали, маючи задрипаний диплом геолога, «професіоналами в економіці», видали на радощах від виграшу на виборах «на гора» стратегічний опус під назвою «Стабільність та реформи». Оця назва повинна стати пам’ятником нашому невігластву, бо це є прямим продовженням нашого невміння відрізнити: «десять Господніх заповідей» від «дванадцяти страв на різдвяному столі», більшовика від комуніста, жлобократію від демократії. Вдумуйтесь українці в слова, які вживаєте! Вам нічого не варто назвати ідеолога та керівника ОУН Бендером, фронтового мясника Жукова – видатним полководцем, деспота по суті Сталіна – батьком народів. Вас в горнилі Російської імперії з малечку привчали – не думай, а лиш повторюй за нами. Ось і виросли ті папуги, де в одній клітці торочать про Юлю, як спасительку нації, а в іншій – «та вы что, это ж наши пацаны». Ось ці зграї папуг і повторюють за своїми наставниками безтолкові фрази. Такі ж безтолкові у нас і в корпоративах під кодовою назвою ЗМІ. Ці малоінтелектуальні представники «засобів заробляння на рекламі» зараз на всю катушку повторюють абсурдну назву «Стабільність та реформи», але так і не довели до народу істинні програми цих пройдисвітів типу Віть та Юль.
    В чому заключається моя увага до «Стабільність та реформи»? Я впевнений, що головна маса читаючих це ще не визначила суть ляпсусу «професіоналів» типу пройдисвітки А. Герман. Даю аналогію для розгадки. Чи можна воїна-окупанта в Афганістані 1980 року назвати «інтернаціоналістом»? Для народу без «кеби в голові» - можна. Так і тут. Ці «братки» з Донбасу з «проффессорським» інтелектом, не маючи елементарних знань про державотворення, видали нам якийсь сурогат під назвою «солоний цукор» і мають намір нас годувати ним наступні 5 років. І я впевнений, що «братія» від народу зїсть і це з думкою : «Може так і треба?». Що ж нарешті розшифруємо чергове «видатна поетеса Анна Ахметова». Що таке «стабільність»? Це слово підрозуміває – не чіпай, хай буде все так як є. А що таке «реформи»? Воно означає процес небхідних змін. То як поєднати ці два слова та виміряти нашу з вами дурість?

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

23 лютого -- мегафейл красної армії, от і вирішили "слуги народу" підсолодити пілюлю, призначивши свєто.

якщо вже комусь хочеться святкувати день воїна, ну то хоч на покрови.

3. Liubertas

Liubertas Well-Known Member

Вітаю всіх хто служив в радянській армії з їхнім святом *drink*

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ви би вже ліпше цей смайлик вставили: *drink*
    бо квіточка виглядає якось двозначно... :rolleyes::))

5. Liubertas

Liubertas Well-Known Member

Дійсно, не помітив той смайлик, будем вважати, що квіточка відносилась до жінок які служили в радянській армії (нє ну а шо, по ходу і їхня свято також) :))

6. kertis

kertis миється в бані

Праздник однозначно совковый, дату празднования по Украински стоит перенести на 14 октября.
    Ну а для тех кто имел отношение к советской армии, те у кого отцы офицеры, им сложнее отказаться от 23 февраля.

7. Не трогайте Афган. Были другие времена,другая идеология, и мои друзья свято верили, в то за что умирали. и я верил! Молодой был.Глупый. Но пацанов не трож - земля им пухом.:ireful:

8. Norman

Norman Guest

Я служив, але не святкую, хоча поздоровлення приймаю:)

9. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Это тебя и 23 февр. поздравлять и 14 окт.? ))) Хорошо устроился )))))

10. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

14 окт. - это дата не для всех также.

11. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

А при чому тут "пацани"? Не вони ж собі ліпили фальшиву назву "інтернаціоналісти". Їм навіть імперці не казали куди везуть.
    Архимед, я в Борисові зустрічав офіцером перші підбиті БМП з рештками екіпажів. Давали мені таке завдання - укріпити днище машини проти італійських мін. Так що не потусторонній пише.
    Я міг би тут таке написати про ту війну, що волосся б дибом стало, але не буду ворошити лишню імперську багнюку.

12. Вы днище укрепляли, а я отмывал прицел от мозгов своего наводчика - оператора. Я пошел в Афган по своему заявлению"Хочу исполнить свой интернациональный долг" и таких как я было много ,очень много.Потом пришло прозрение. И не надо ничего рассказывать,кто не был, тот не поймет.Просто помяните пацанов молча и зароем эту тему

13. Uromyces

Uromyces Well-Known Member

Однозначно - и именно как День захисника Вітчизни

А этот день назвать ДНЕМ ВЕТЕРАНА Советской Армии . И постоянно говорить как о Дне ветерана СА.

14. Serena

Serena May Flower

да ладно.. праздник просто трансформировался в мужской день - это и празднуем...))

15. Tugrik

Tugrik Well-Known Member

слушайте, да вот чем вам праздник-то мешает? он же уже стал частью менталитета - полностью поддерживаю Serenа тут.
    И вот нет, чтобы это использовать, 23 числа праздновать День Украинской Армии, чтобы он в сознании людей совпал с Днем Защитника Отечества и был бы порядок. А так, выходит, отдельно - день защитников отечества, отдельно - день украинской армии. Напрашиваются самые неприятные выводы.
    Кстати, нелюбители красных могут отмечать этот день как первый день Ледового похода Добровольческой армии.
    вы будете лично ходить за каждым и проверять, так ли он его называет?
    Я к тому: зачем эти хитрые манипуляции с общественным сознанием? почему не использовать в интересах государственного строительства уже существующие символы и образы?

16. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Цікаво, цей продукт культури "рашен" хоч щось знає про "менталітет" і чим він відрізняється від "культури"?
    Видно має в виду свастику чи "звезду всемирной революции".
    Це вже дійсно.

17. Tugrik

Tugrik Well-Known Member

Прокип, мне просто интересно. Вы без хамства общаться можете?

ЗЫ. Только хотел комплимент сделать за неглупую статью в топике...

18. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Слава Богу, що все таки прийшло.
    В день тієї армії, яка ні за цапову душу знищила цих пацанів, мені гидко пити в їх память.

19. Я вам пить и не предлагал, если бы вы за них выпили, я думаю, им тоже стало бы гидко

20. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Думать не вредно, але за ефективністю потрібно слідкувати.
    Цікаво, чи він просив прощення в Бога за ту свою імперську війну і як би цей "вояка" повів себе, якби йому зараз дали команду "в Афганістан"? Я впевнений, що втік би кудись від комісаріату.

а де твій аватар? :)