Чи можливі чудесні зцілення безнадійних пацієнтів? Хотілось би поглянути на це з медичної точки зору.
Можливі. Не знаю як це пояснюється медициною. Скоріш за все, ефект Плацебо, задіяння недосліджених ресурсів організму і т.д.
Бувають зцілення, які можна охарактеризувати як чудесні. І не завжди це пов"язано з лікуванням і лікарями.
Бувають...так... Можливо,що і віра тут грає роль... Про себе скажу лиш одне.... Так..просив Бога...припинити біль...просто,щоб болю не стало... Так сталось...на деякий час...але,чи радіти тому... Не знаю... Але це вже інша історія...
Я вірю якщо людина чогось дуже хоче то вона це отримає. В даній темі йдеться про здоров'я. Думки матеріалізуються. Головне не здаватись і боротись і все буде добре.
ех на жаль то не завжди. скажу по тому, що бачу щодня - віра людини в одужання, настрой що все буде добре і все минеться це як мінімум 50 відсотків успішності лікування. Бачила випадки коли батьки своєю вірою витягували важких дітей, а діти батьків. бачила чудо - пізній відклик на хімію, коли хлопчик котрого відправили додому з неоперабельною пухлиною за рік приїхав на перевірку живий і пухлини не було, і дівчинку в яку вливши величезну дозу препарата, за місяць витягнули з важкої хвороби і врятували від року хімії. Бачила як втримують в останню мить і не дають перейти за грань, як запускають сердце після кількох хвилин клінічної смерті , рятують людино з 90 % опіків і людей які з відчаю ідуть на прізні клінічні випробування - часто за великі гроші(в нашій країні люди платять за тести над собою) і безрезультатно і ще бачила як трясуться руки у лікара коли треба рятувати пацієнта , а в нас свято (Різдво, пасха, чи просто неділя ) і нема ні крові, ні ліків, ні обладнання і дитина іде тому що ... , а не з важкості хвороби чи вини лікара , просто не повезло Лікарі у наших лікарнях щодня роблять чудо рятуючи пацієнтів без медикаментів і потірбного обладнання- вся наша медицина величезне чудо
Хочу навести вам наочний приклад цього: В одиного чоловіка була ракова пухлина вже на кінцевій стадії. Лікарі сказали, що надії на одужання не має. Ліки не допомагали, а лише на деякий час позбавляли болю. Він померав. І тут зявився новий препарат, який був розрекламований повсюдно і дає прекрасні результати, панацея, так би мовити. Чоловік попросив лікаря призначити йому цей препарат. Через деякий час йому стало легше, і він почав одужувати. Потім почали з'являтись негативні відгуки про цей препарат, стан хворого погіршився. Згодом науковці провели ряд дослідів і виявилось що він взагалі не корисний а навіть шкідливий. Хворий помер. Можна по-різному це називати: віра, самонавіювання, Божа Благодать, але висновок один, якщо людина повірить в те що вона може це, то дійсно вона цього досягне.
Це називається ефект плацебо. також в онкохворих на останній стадії перед самим кінцем часто спостерігається покращення стану , ми цей постерігали і не один раз, тому якщо комусь із наших дуже важких підопічних стає раптово краще ми дуже напружуємся, бо часто після цього наступає кінець. Крім того не можна забувати що при 4 стадії на паліативі , чи просто при важкості перебігу захворюювання,часто використовуються сильні знеболюючі препарати, які крім сильного обезболення дають легкий ефект ейфорії (морфін трамадол, на декого так діє кетанов) Для того щоб оцінити приведений вами факт необзхідно знати хід лікування хворого, як поводила себе пухлина, локалізацію, чи були уражені інші органи, кістковий мозок, а також аналізи які були під час прийому препарату і також інші супутні препарти які людина приймала разом з плацебо і лише в комплексі розглянути ситуацію На жаль можу констатувати сумний факт - за 4 роки я не чула про жоден випадок коли хворий на термінальній стадії одужав, чи що якийсь травник чи цілитель чи монах чи ще хтось вилікував онкохворого. Усі хто зігнорував офіційну медицину чи де медицина виявилася безсилою уже померли.
Щось таки в тому є. Раніше коли промочив ноги чи сьорбнув бутель крижаного пива думав: "Бл... завтра схопить" І таки був правий - хапало. А зараз думаю так: "Мені поху.. я зделан із м'яса" Приходжу ввесь трушусь від холоду, беру конкретно парю ноги і приймаю 100гр. (виключно в лікувальних цілях) і в люлю. А на ранок хотьби хни. Віра творить чудеса...
От-от!!!Коли мій дядько лежав в реанімації,то пан доктор казали,що він безнадійний,забирайте його до дому. Ага...вже два роки пройшло,тьху-тьху!
Чудес не буває,як таких.....але бувають люди,чи явища через яких Господь проявляє свою любов(тобто чудеса).Як приклад талановиті від Бога лікарі....... А щодо віри - віра має величезну силу притягувати позитив і врешті - решт відбувається те, на що так довго очікуєш,проте іноді потрібно чекати і вірити роками.Дуже довго вірити і терпіти,як Йов (а що з ним відбулось вкінці мабуть знає кожен...............)
вірити не марно. але молодь є трохи віддалена від реалій, від життя, наївна. Але то пройде. Досвід, досвід і ще раз......