Чи відома точна дата воскресіння Ісуса?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Nevermind, 23 кві 2011.

1. Nevermind

Nevermind Просто персона

Мені вчора поставили запитання: чому дата Великодня постійно "плаває", а Різдво - одна і та ж дата кожен рік (25 грудня / 7 січня)?

Я інтуїтивно розумію, що день Великодня розраховується за місячним календарем, але чому так, тобто як це пояснити, що Великдень - плаваюча дата, не знаю.

По ідеї, дату Великодня можна порахувати за кожен рік, і навіть можна порахувати дату неділі, яка була після повного місяця після дня весняного рівнодення в 33 році н.е., тобто коли Христос воскрес.

Або цю дату обчислити неможливо, тому святкується кожного разу по-різному? :dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Та йой...
    На Великдень не мусово в зазначену годину під телевізором, з бокалом "Шампанського". :)
    Наспівуючи:
    http://www.youtube.com/watch?v=U5TgsYUObCc

3. plastic

plastic Well-Known Member

Бог дав точну дату коли маэ святкуватися Пасха-14 нісана. Ця дата вираховувалася по місячному календарю. Тому є плаваючою. Бо єврейський календар відрізняється від сонячного-григоріанського.
    Про святкування Різдва в Біблії нічого не сказано. Православні і католики празднують різдво 25 грудня і 7 січня. (наскільки я знаю відраховуючи від дати , коли Ангел повідомив Марії волю Божу. Хоча точна дата народження Ісуса Христа невідома.)

4. Nevermind

Nevermind Просто персона

Добре, Пасха має святкується 14 нісана, я не заперечую.

Але питання таке - чи можна обчислити точну дату, на який день припадало 14 нісана в 33 році н. е.., чи ні? Тобто точну дату воскресіння Ісуса? Або ця дата невідома?

5. plastic

Є перевод з одного календаря в інший. Відомо що це припало на неділю. А ось з роком воскресіння є деякі непорозуміння. Про точну дату пише пророк Даніїл.
    Сімдесят років-тижнів призначено для твого народу та для міста твоєї святині, аж поки переступ буде докінчений, і міра гріха буде повна, аж поки вина буде спокутувана, і вічна правда приведена, аж поки будуть потверджені видіння й пророк, і щоб помазати Святеє Святих.
    Та знай і розумій: від виходу наказу, щоб вернути Ізраїля й збудувати Єрусалим, аж до Владики Месії сім тижнів та шістдесят і два тижні. І вернеться народ, і відбудований буде майдан і вулиця, і то буде за тяжкого часу.
    І по тих шостидесятьох і двох тижнях буде погублений Месія, хоч не буде на Ньому вини. А це місто й святиню знищить народ володаря, що прийде, а кінець його у повідді. І аж до кінця буде війна, гострі спустошення.
    І Він зміцнить заповіта для багатьох за один тиждень, а за півтижня припинить жертву та жертву хлібну. І на святиню прийде гидота спустошення, поки знищення й рішучий суд кари не виллється на спустошителя.
    (Дан 9:24-27)

Якщо відрахувати кількість років від указу Артасеркса ви будете знати дату коли Христос почав служіння і через 3,5 роки(півтижня)Христос був розіпятий.

• Подобається Подобається x 4
  6. vseprav

vseprav Well-Known Member

спитайте у священника, він вам пояснить
    бо біблію кожен по своєму трактує

• Подобається Подобається x 1
  7. Huru

Huru Well-Known Member

Де таке написано? Великдень наступає в неділю після першого повного весняного місяця. Оскільки нісан починається з найближчого молодого місяця перед весняним рівноденням то Великдень може взагалі в нісан не попасти. А 14 нісана - це іудейське свято Песах - що символізує вихід євреїв з Єгипту.
    Навпаки, благовіщення рахується за Різдвом. А сама дата Різдва має астрономічне пояснення.
    Колись буду мати більше часу, то порахую ;) Але це точно, був не 33 рік, так як дата народження Ісуса насправді припадає на 5 рік до н.е.

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

А дата воскресіння?

9. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

вибрана зі стелі. Головне шоб в неділю було, ну бо вихідний. Ісус би ніколи не воскрес в інші дні. Тіки в неділю...Так просто зручніше.

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

:scratch_one-s_head:

11. plastic

QUOTE='Huru;896338']Де таке написано? Великдень наступає в неділю після першого повного весняного місяця. Оскільки нісан починається з найближчого молодого місяця перед весняним рівноденням то Великдень може взагалі в нісан не попасти. А 14 нісана - це іудейське свято Песах - що символізує вихід євреїв з Єгипту. [/QUOTE]
    Ісус Христос був розпятий в п ятницю на свята опрісноків.Це староєврейський ПЕСАХ.
    Він символізував для євреїв вихід з Єгипту.
    Єгипет в біблії-це символічне царство гріха.
    Смерть Ісуса Христа дала можливість вірюючим людям покинути гріх -"Єгипет" і йти в Землю обітовану.(Рай)

Наближалося ж свято Опрісноків, що Пасхою зветься.
    А первосвященики й книжники стали шукати, як би вбити Його, та боялись народу…
    Сатана ж увійшов у Юду, званого Іскаріот, одного з Дванадцятьох.
    (Лк 22:1-3)
    І настав день Опрісноків, коли пасху приносити в жертву належало.
    І послав Він Петра та Івана, говорячи: Підіть, і приготуйте нам пасху, щоб її спожили ми.
    (Лк 22:7,8)

Так що святкування Пасхи не 14 нісана-це лише традиція, що не має біблійної основи.

12. Оленa

Оленa Well-Known Member

1Кор.15:14. Коли ж бо Христос не воскрес, то проповідь наша даремна, даремна також віра ваша!

• Подобається Подобається x 3
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А для СЄ головніше - що помер.

14. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Я не СЄ, але смертю Ісус викупив нас авансом, а Воскресінням дав надію на життя вічне.
    Я то бачу якось так.
    Про дату, то також ніколи не розуміла чому завжди саме у неділю і таки дійсно бо так зручніше (а в нас інакше не може бути бо понеділок це "відходняк" особливо по селах). НЕ розумію також набору кошичка (ну щось суто язичницьке і таке, що не має ну ніц спільного з християнством, писанки - взагалі давньослов*янський символ і в Біблій ніц про передавання кимось комусь яйця я не читала).

15. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

16. vov66

vov66 Well-Known Member

З 22 березня день стає більший, ніж ніч.

"...На теренах України святкувати Великдень як Вескресіння Ісуса почали ще наприкінці першого тисячоліття, з приходом християнства. Обидва свята збігалися у часі (весна, рівнодення) і стосувалися відродження життя і надій. З роками чужорідне свято стало частиною місцевої культури, замістивши місцеві звичаї і адаптувавши місцеві обряди й атрибутику...

...В західно-слов'янських мовах назва свята перекладається як «Великаніч»: чеською Velikonoce, а польскою Wielkanoc. У болгарській (південно-слов'янській мові) подібно до української назви — Великден, а споріднені болгарам македонці називають це свято Велигден. Проте, протиріччя в цьому немає, оскільки це давнє свято, вкл. його атрибутику (зокрема й крашанки) нерідко пов'язують із ще дохристиянськими традиціями відмічати знакові астрономічні події, у тому числі й весняне рівнодення, коли перший великий день (більший за ніч день) міряється своєю тривалістю з останньою великою (більшою за день) ніччю."
    Вікіпедія

Останнє редагування: 11 тра 2012
а де твій аватар? :)