Чи варто вікдрити накопичувальний рахонок?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем lanka, 17 жов 2007.

1. lanka

lanka Well-Known Member

:borat: Порадьте чи варто відкривати накопичувальний рахунок? Якщо так, то в якому банку вигідніші умови?:cowboy:

2. Поно4ка

Поно4ка Member

Відповідь: Чи варто вікдрити накопичувальний рахонок?

почитай тему про страхування і накопичування,можливо там щось зрозумієш :) Я особисто маю депозит у банку,крім того взяла накопичувальну програму в Аліко,незнаю правда чим все це скінчиться

3. консультант

консультант Дуже важлива персона

Скоріш за все, що варто. Конкретно не скажу але не раджу кидатись на високі відсотки. В більшості все в такому випадку вилітає в трубу. Рекомендую звертатись в надійний банк, який перевірений роками, а не новоспечений. Ризику в перевіреному набагато менше. Це моя думка. Ви послухайте всіх, хто Вам радить але рішення завжди приймайте ті, які підказує серце.

4. Поно4ка

Поно4ка Member

дійсно накопичувати варто..питяння лише в тому, де...скільки і на скільки..і звісно гарантії.....
    в мене дядько всі свої заощадження вкладає в нерухомість...каже що з нею нічого точно не станеться..хоча хто знає...всеодно,де б не тримали гроші..це завжди ризиковано..нерухомість може взірватись..чи згоріти..банк в прекрасний момент стати банкрутом...носок можуть з"їсти миші...

5. Apaullo440

Apaullo440 Well-Known Member

Чи варто відкривати накопичувальний рахунок?
    Моя відповідьоднозначна ТАК потрібно. Але все залежить яку мету для себе ставить потенційний клієнт. Треба відповісти собі на питаня: для чого відкривається рахунок (для придбання машини, квартири, відпочинку), який мінімальний рівень доходу ми хотіли б отримати від такого розміщення коштів, на який термін відкривати рахунок, який рівень захисту забезпечить такий фінансовий механізм клієнту.
    Але також треба розуміти що запорукою нашого майбутнього добробуту не є лише накопичувальний рахунок. Цей механізм є лише однією ланкою майбутнього ланцюгу. Хтось віддає перевагу вкладенню коштів в нерухомість, хтось все робить для того щоб залучити у справу, хтось може і користується послугами шкарпетки. Як то кажуть кожен собі сам господар. Як на мене спершу для будь-якого починання треба закласти міцний фундамент, а вже потім зводити стіни нашого добробуту. І на сьогодні в Україні є такі механізми для будівництва фундаменту. Докладніше можна прочитати у гілці "Накопичувальне страхування"

6. tiana

tiana Well-Known Member

мене ще останній часом мучить питання про можливе падіння долара, не знаю в якій валюті тримати заощадження:sad:

7. lanka

lanka Well-Known Member

у гривнях:cowboy: :cowboy: :cowboy:

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

От,поясніть мені темному,за рахунок чого тримається гривня?Чи в нас існує розвинене виробництво?

• Подобається Подобається x 1
  9. galickii moskal

galickii moskal Well-Known Member

Засчет экспорта металла, с/х продукции, и вроде еще химии основные валютные поступления.
    А сам курс у нас явление исскуственное, пока НБУ может удовлетворять спрос на валюту он может держать любой курс.

10. demetris

demetris Well-Known Member

варто. я тримаю у Родоводі (відсотки нічогенькі, банку трохи є років, хоча молодий 16.5 % грн.) і Укрсоц (державний, відсотки нижчі, і дістаються з джерелами поповнення. Трохи складна система треба спочатку внутрішню картку зробити, але це все швидко 9 % дол. 8% еуро).
    Приваті - не рекомендую, понавідкривали відділень і разунків. а черги - застрелитись можна.

Золото - теж добре, але тримайте теж на рахунку або в банку в скриньці. Щоб не бомбанули, не дай Боже.
    Готівкою - в фунтах, еуро чи канадських доларах (2003 р 1 кан.=3,4 грн. фунт=7.0 грн. 2007 1 кан. = 4,7 грн. фунт=10.0 грн.)

Треба щоб банк був учасником "Державного Фонду гарантування вкладів фізичних осіб" до 25 тис грн. повертає держава! правда не знаю чи це на одну особу чи на один рахунок.

11. matvs

matvs миється в бані

Як раз золото і купують щоб в банку не тримати. Бо банк може вас послати і не віддати золото. А щоб не бомбонули, то золото - це не гроші. Золото можна закопати десь глибоко в землю, де тільки ви знаєте. Золото не буде псуватись у землі на відміну від папірців.

12. demetris

demetris Well-Known Member

там якась була хр*нь, якщо купляєш золото і забираєш - то тре ше податок якийсь платити... точно не знаю.

але не псється то факт, і росте тіко догори. ;)

13. Apaullo440

Apaullo440 Well-Known Member

згідно чинного законодавства всі доходи отримані від короткотермінового розміщення коштів (до 10 років) підлягають оподаткуванню.

14. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

:eek: це відколи?

Додано через 1 хвилину
    так але ця частина закону не ввійшла в дію.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

а то не є основний критерій.

16. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

На мою думку, на даний час немає нічого кращого ніж депозит в євро в великому банку. В гривні - не вигідно, завелика інфляція. Все інше - дурня.

17. vasyl

vasyl Well-Known Member

Щодо фонду гарантування вкладів у банках.
    1. Повертають тільки вкладені кошти. Про % мова не йде.
    2. На протязі трьох років від моменту... а тут вже точно не памятаю... оголошення банкрутом чи початку процедури банкрутства. Одним словом не швидко :).
    Подивіться http://www.bank.gov.ua/Bank_supervision/Finance_b/2008/01.01.2008/fin_state.htm на фінансовий стан банків. Обираєте з кращої половини і вперед.
    Відкривати треба, наприклад, якщо накопичуєте щоб потім вкласти в ПІФи, або просто відкладаєте бо вам руки чешуться їх витратити. Варіантів багато але зміст один "накопичувальний".
    Я відкрив в Універсал банку. 11,5% в грн і вільне знімання докладання коштів, без обмежень. Може десь є кращі умови, але цей дуже близько від мого дому:) Можна сказати гроші перед очима :)

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А реальна інфляція річна? :)

Банка мусить бути залізною.

19. vasyl

vasyl Well-Known Member

Зберігаючи в банці збережетесь від інфляції?

Накопичувальний рахунок це щось середнє між тримати гроші в шкарпетці і на депозиті в банку. Я його використовую, щоб відкладати туди щомісячно певну суму. Коли трохи назбирується знімаю і купляю паї фондів. Як варіант ще можна класти на депозит в кредитну спілку. На декілька пунктів більший відсоток ніж в банку і трохи більший ризик.

20. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

п. Левандівко якщо не знати куди вкласти гроші, думати що з ними робити, тримати гроші дома то краще вже в банк занести - хоч частково компенсують інфляцію.

можна гроші просто тратити - на більш-менш конкретні речі: килими, дивани, столи - те що буде вам служити роки (більше як 5-10 років). придбавати техніку - то просто викидання грошей - моральне старіння має надзвичайно високий темп.

добре покищо (до обвалу цін) купувати квартири (і продавати) - але для цього треба оперувати капіталом у сумі +/- новий "Мерседес".

Можна вкладати на власний ризик у піфи під середні і високі % (думаю логічно до 30% річних) - то ніхто не знає як буде - ніхто не гарантує, ніхто не поверне у випадку проблем.

банківські метали - також варіант - десь були вже по цьому дописи.

відкривати власні ПП, ТзОВ, АК - маєте фах у руках, маєте підприємницький хист чи хист менеджера\маркетолога - вперед. гроші вкладаєте у нову фірму.

а де твій аватар? :)