Цю тему я створив через те, що деяким форумчанам не доходить, що тема "Відкосити від армії" створювалась не для обговорення, треба чи не треба, а для порад "ЯК" і щоб відвести основний вогонь флудерастів з першої теми. А також для тих, хто має власну думку з цього приводу і хоче нею поділитися. Отже, треба чи ні? Бажано з аргументами, хоча хто про них думає...
І який сенс буде такої теми? Просто щоб язиками чесати? Так є тема для обговорення, а є для порад. Все чітко.
Якщо для вас це рівноцінні речі - мені вас шкода. Співчуваю. Тепер по факту. Я працювати почав з 18 років. Роботу без досвіду знайти було дуже важко. Перший час працював, практично, за копійки. З тих пір працюю майже 3 роки. За цей час я дечого досяг. Гарна зп і гарна посада. Якщо я піду в армію: Мінуси: 1. Ризик потім не знайти роботу. 2. Якщо я знайду роботу, щоб все пригадати і вийти на ті самі позиції треба десь 2 роки. + 1 рік армії. Отже втрачаю 3 роки. З них 2 роки живу на дуже малу ЗП. 3. При даному розкладі, я планую що років через шість я собі куплю будинок, машину, і В будинок. І можна починати заводити дітей. Якщо я піду в армію - все це зсувається на 3 роки, або на невизначений термін. 4. Ризик підірвати здоров'я. 5. Позбавлення волі. Плюси!!! 1. Армія виховує характер? Я думаю, бокс його виховує не гірше. 2. Армія дисциплінує? Я думаю, робота на приватній фірмі дисциплінує не гірше. 3. Армія дозволить мені довести свою сміливість? Для цього мені вистачає стрибків з парашутом. 4. Врешті решт, я можу повернути борг державі? Якби можна було легально заплатити, я б заплатив навіть $1 000, тим паче служити ТАКІЙ владі я не збираюся. 5. В армії можна працювати. Це єдиний плюс, що я бачу, але мені це не треба. Отже купа серйозних мінусів і ОДИН плюс, який, власне, для мене і не плюс. Як на мене, все ясно. Звісно, якщо людина хоче там працювати це інша справа і тут я нічого проти не маю. Але я оцінюю ситуацію з мого боку. Для мене туди йти нема сенсу.
Я б не пускала хлопців в армію - то страта часу і здоров'я. Якщо комусь вона потрібна для того, щоб виховати в собі чоловіка - тоді впєрьод. Має бути вибір. І армія має бути приватна.
повністю згодний знову в точку! якби ввели хоча б можливість заплатити, всім би краще було. Скільки народу зараз косить, а так кожен заплатив би державі, то й зп у контрактинків була б більша.
То все ніби логічно. Я краще своє життя за цей час влаштую, ніж віддам державі той рік. Сам я теж не служив. Після універу пробували мене смикати, але тут колега по роботі трошки позловживав службовим становищем і за пляшку коньяку військомат від мене відчепився Тож вашу логіку я цілком розумію і може навіть поділяю. Але є один нюанс: а якщо завтра війна?
Не, ребята, вы ведь любите в нужной веточке про Конституцию поговорить. А тут как-то забываете о её существовании. Давайте от Основного Закона Украины разговоры разговаривать. Статья 65. Защита Отечества, независимости и территориальной целостности Украины, уважение ее государственных символов являются обязанностью граждан Украины. Граждане несут военную службу в соответствии с законом.
По перше, таке враження, що для вас закон це як біблія і про його доцільність чи вірність гріх навіть замислюватись. По друге, якщо в наші країні навіть президент гне під себе конституцію як хоче, чому я повинний слідувати ій? І останнє, то для вас конституція - єдиний сенс іти в армію?
Тобто? Може я не так висловилась. Мала на увазі контрактну. Щоб не примусово всі, а хто хоче. І щоб добре оплачувана. Я і без армії навчилась Можна подумати, що після армії всі мужики поголовно будуть мити підлогу, унітази і активно готувати їсти ---------- Додано в 10:14 ---------- Попередній допис був написаний в 10:12 ---------- А скажіть - як конкретно Ви помогли матері? Пригадую свою тітку, яка приходила до нас і плакалась, переживаючи як там її син в армії. А він не раз втікав. Не думаю, що від хорошого життя..
Я думаю, контрактна армія - відповідь на цей нюанс. Це дуже похвально! Якби ви за це ще й зарплату отримали, я думаю, вам гірше не було б. Я (і тисячі інших хлопців) би краще віддав свій борг державі грошима, а вона на них давала б зарплату вам і купувала б озброєння. Що в цьому поганого?
Я би здався Європі Зразу, безапеляційно... Якщо війна зі сходом - негайно розв'язати другий фронт із заходом і здатися! Нехай дурні воюють... ---------- Додано в 12:10 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ---------- Зобов'язаня перед ким???? Перед синами олігархів? Нема в нас принца в армії !!! ---------- Додано в 12:11 ---------- Попередній допис був написаний в 12:10 ---------- Якщо злу щось закинути - то є ж закон. А якщо зло порушує закон - так воно ж зло... ---------- Додано в 12:12 ---------- Попередній допис був написаний в 12:11 ---------- То може створити спочатку армію, а не військовий колгосп? ---------- Додано в 12:14 ---------- Попередній допис був написаний в 12:12 ---------- Яник і Ющ не хочуть....
Класссс....отак і треба відстоювати свої права на власну волю...в такий спосіб ми маємо довести,що те що пропонує нам сьогоднішня арміє,не є чимось іншим як "прилюдія" дурдому....оскільки наша армія вже давно"обезголовлена" і нічого не вартує в очах більш цивілізованих країн... А щодо відмазки то я за.....служити бо всі служать...абсурд,на те має бути власна воля...а цинізм щодо : армія дєлаєт из пацана мужчину" то найвеличніший бздур... Мужчину формує не армія, а його вчинки,праця над собою,зання і зрештою прагнення бути мужчиною, а не дідовщина , стайня різних хлопців ,різного статусу і виховання.... Мужчина має бути розумний і сильний, а не сильний і тупорилий з повадками "принца",який пройшов армію. Армія може й не зле,але не в нашій країні. Мій брат відмазався....і я рада,за цей час здобув дві освіти,одну в Київському університеті і виріс досить пристойним і порядним, а що б його армія навчила?..