На одному з сайтів (http://xvatit.com/exclusive/lechit_shkolnikov.php) я натрапив на цікаве дослідження на тему шкільних медоглядів, і як батька мене ця тема дуже зацікавила. У цьому дослідженні піднімалося питання про повернення в школи обов'язкового медогляду, і про те чи потрібні вони взагалі, і чи є від них якась користь чи це підірве економіку і зіпсує статистику дитячого здоров'я ще більше. Хотілося б дізнатися думку тутешніх батьків на цю тему.
Відміняти медоглядів неможна...Це ж одне з джерел прибутків медичного персоналу, хоч і не дуже велике але всерівно... І так вже медогляд для техогляду забрали
Обов'язково має бути медогляд перед початком нового навчального року. Кардіограма, флюороврафия стопроцентово, діти на заняттях помирають, а так мож хоч трохи попередять смертність під час уроків.
о так, статистика - це те, що цікавить чиновників перш за все Тут стикаються дві речі - теорія і реальність. В теорії, регулярний медогляд - річ дуже корисна. Але на практиці його перетворюють на банальне збирання підписів.
Може Ви не в курсі, або в вашій поліклініці це по іншому, а в нас всі умови організовані так щоб "чесно" проходити медогляд потрібно було не менше тижня, тому в 99 % випадків він тупо купляється за "невелику винагороду". Винагорода наразі справді не велика тому всіх то влаштовує... З іншої сторони, якщо хтось справді захворіє, то потрапити до лікаря то просто каторга якась, бо лікарі лікувати не мають часу...вони проводять хринову тучу медоглядів ..в школу, в бурсу, на права, на роботу, на лікарняне...вони і не дужето і зацікавлені лікувати, коли можна стригти купони на медоглядах.... ---------- Додано в 12:26 ---------- Попередній допис був написаний в 12:21 ---------- Думаю таке траплялось завжди, тільки колись старанно приховувалось, а тепер навмисно роздмухується... Я мав цілу дискусію з вчителькою на ту тему...Вона собі взяла і відмінила дітям фізкультуру і замінила її математикою, мотивуючи якраз смертями на фізкультурі.... І в голову людині не приходить шо дитина мусить рухатись щоб бути здоровою
З іншого боку, якщо батьки мають трохи часу і налаштовані той медогляд пройти, то це навіть реально. Головне, на питання "скарги є?" розказати реальну картину. Але треба бути готовим, що пошлють на додаткові аналізи, обстеження, до інших спеціалістів тощо. То в мене так чоловік цього року з молодшою проходив перед школою. Що цікаво, - абсолютно доброзичливе ставлення і ні копійки в кишені (здається, лише якийсь аналіз додатковий треба було оплатити). Так що, ще й багато що треба міняти в головах батьків.
Але є ще одна сторона Можуть почати лікувати....)) Коли є якісь реальні причини, то їдеться до "свого дохтора" якому хоч трішки довіряєш, а тут за справу беруться якісь випадкові люди, і не відомо чи вони і справді щось знайшли чи гроші заробляють.... В дитячих медоглядах правда про таке не чув, а в дорослих то скільки завгодно...Поміряли тиск 250/150 положив 20 грн 120\80
медогляд - це діагностика. а лікувати, чи ні, а головне - де і як, - то моя справа. Зате виявити проблему загалом цілком реально
Практично всі медогляди робляться тільки для галочки. Особливо я був в шоці, коли 3 роки тому проходив медогляд для поновлення дозволу на право носіння зброї. Вони не довіряють лікарям з поліклініки і заставляють проходити медогляд в поліклініці МВС. Коли я взнав, що треба пройти аж 8 лікарів, то подумав, що витрачу 2 дні. Насправді витратив приблизно пів години. Жоден лікар не оглядав, а лише спитав чи здоровий. Навіть психіатр, хоча в першу чергу повинен поговорити і оглянути, а раптом я псих чи маньяк. Я був в шоці.
Я впевнена, що хірургу, ЛОРу, окулісту і кардіологу нічо не відвалиться, якщо вони раз на 6 міс. прихопивши медсестру з пробірками , принесуть свої елітні тіла до школи і влаштують плановий медогляд.
То де таке? Не має права вчитель такого робити. Можете йти до шкільної адміністрації і вимагати пояснень. Є навчальний план, є розклад, затверджений дирекцією - вчитель не може замовільно змінювати його, додавати чи забирати уроки. Згодна. За часів мого навчання в школі так і було. По - перше, це організовує дітей - бо зараз вони мають проходити перед навчальним роком і принести довідку у вересні місяці. На практиці виходить так, що вони ті довідки півроку несуть і на перші уроки не приходять, мотивуючи це тим, що проходили медогляд.
Для друзів і хороших людей я безпечний, білий і пухнастий. Одні люди називають мене лагідним, ніжним і романтичним, а інші кошмарним сном наяву. Хто на що заслужив. А дружити дійсно треба, бо що може бути краще щирих і вірних друзів! Дружби і кохання не купиш за жодні гроші. і не проміняєш.
І зовсім не агресивний, навіть до нехороших. Але достойну і адекватну відповідь на чужу агресію дати можу ---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:19 ---------- Секс можна купити і за невеликі гроші, а от кохання - за жодні.