Чи може жінка виховувати дітей сама?

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Liliyah Romanova, 10 лют 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

І то не просто дітей, а 14 дітей.
    Мова про жінку, котра 26 січня народила 8 близнюків.
    Надя Сулеман вже має 6 близнюків із першої вагітності (троє з них інваліди), але її мрією було мати велику сім'ю й вона зважилася на ще одну вагітність.
    У її дітей один біологічний батько, якого вона кличе другом, але який не є їй чоловіком, ані батьком її дітям, проте вона сподівається, що він буде з ними, коли буде на це готовий.
    Вона планує повернутися на навчання в університет у вересні, аби закінчити магістерку.

Частина суспільства вважає її безвідповідальною та егоїстичною, вона відповідає на це, що це лише тому, що суспільству дуже важко прийняти, що вона готова опікуватися всіма своїми дітьми та виховувати їх без чоловіка, якби в неї був такий, критики би було менше або й узагалі не було.

Отут є стаття й відео (на жаль, англійською) короткого інтерв'ю з нею.
    http://newsru.com/world/10feb2009/suleman2.html

А що ви про все це думаєте?

• Подобається Подобається x 2
  2. Iriska

Iriska Well-Known Member

Це буде важко... Проте якщо вона готова до цього і хоче зробити, то звісно їй все вдасться.

• Подобається Подобається x 4
  3. Liliyah Romanova

Я не розумію суспільного осуду, щиро кажучи.
    Її рішення було таким, то чому треба конче кинути в неї такими словами, як "безвідповідальна", "феміністка" тощо?

• Подобається Подобається x 1
  4. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Я про неї сьогодні в новигах дивилась.говорили, що в хаті дуже брудно, їсти немє нічого і діти не доглянуті.
    Начеб -то народила, щоб пропіаритись і таким чином заробити грошей

5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Жінка може виховувати сама дітей. Але стільки...

Ні-ні, я нікого не осуджую, в мене просто "нєдоумєніє", звідки вона візьме сили - і фізичні, і душевні.

Скажімо, в побуті допоможуть їй зі всім - родичі, друзі, держава. Але любов - це і душевна праця. Кожній дитині ми мусимо давати безперервно частину себе.

Я, ще коли у школі вчилась, хотіла мати п"ятьох. Бажання не зникло. Просто я відчуваю, що мої резерви поки що вичерпані. А обділяти увагою когось з тих, що вже маю, не хочу.

Якщо ж тота пані має їх достатньо - знімаю капелюха.

• Подобається Подобається x 11
  6. Liliyah Romanova

Знаю жінку, котра виховує 12-ох.
    З чоловіком, правда, але дітей багацько. Всі задбані, щасливі...

• Подобається Подобається x 3
  7. Iriska

Iriska Well-Known Member

Цікаво тільки як вона склєпала для так званого піару 8 дітей одночасно? Реально... моя думка, що такі плітки пускають ті які самі б цього не змогли б зробити...
    Щодо доглянутості... наскільки я розумію, там звідки вона не одна сім*я живе в таких умовах. Так що... якщо в неї є бажання і прагнення їх всіх виростити і виховати, то вона це зробить і вже її натхнення заслуговує поваги.

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Екстракорпоральне запліднення передбачає народження більшої кількості дітей.

• Подобається Подобається x 4
  9. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

ммм, не знаю як це фізично можливо...

от справді, дитинка в перший рік потребує прогулянок, занять на розвиток, ГВ (в ідеалі)... дивлюсь що дітки в кювезах, значить і контакту шкіра до шкіри потребують... фізично не можливо їх всіх цим забезпечити, хіба бігати цілодобово від одного до другого

ІМХО, одна дитина має набагато більше уваги і догляду, через те і осуд суспільства... розумію перших 6, але не других 8...

а як тоді бути з тими дітьми, що інваліди? їм же потрібні додаткві заняття, масажі, вправи, санаторії... тільки на них одних можуть піти всі сили і гроші

... добрі наміри, але це не родина з 8-12 дітей де старші вже допомагають з молодшими і вихованням і по господарству....

я маю тільки 2х дітей, і вони, дай їм волю, за 2 год наведуть ТАКИЙ порядок:crazy::crazy::crazy: прибирання не основна ціль для мами...

їсти нема що...ну і з одною дитиною не всі встигають готувати...

в принципі зрозуміти можна, але я не можу... головне не к-сть, а якість, хіба ні?

Останнє редагування: 10 лют 2009
    • Подобається Подобається x 15
  10. Liliyah Romanova

Жінка кожному старається приділити час. Каже, що зробила графік - кожного по 45 хвилин носить.
    Я би, певно, здуріла. :wacko:

• Подобається Подобається x 5
  11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ось це вже перебільшення, на мою думку. Тим більше, що дітки ж зовсім маленькі.
    А щодо решти - дивує, що люди кажуть, що все це заради грошей.. Яких грошей?? Сумніваюсь, що їй країна чи хто там виділить більше грошей, ніж цього буде необхідно для стількох дітей. Та і хто б не люблячи і не хотячи дітей вирішив би ще народити стількох тільки заради грошей? Я б за жодні гроші не погодилась, це ж нелегко та і відповідальність величезна! Тому схиляюсь до думки, що це просто щаслива жінка, радість якої - в її дітях.
    (якби в мене була така сусідка, я б їй з радістю допомагала :) )

• Подобається Подобається x 6
  12. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Та як не видiлить. Малоiмущим держава видiляє грошi щомiсяця на дiтей, особливо одиноким матерям ще й не забезпеченим.
    Я знаю з мас медiї що вона навмисне запросила 6 заплiднених яйцеклiтин, ну i двi з них роз'єднались i получилось восьмеро. Тобто вона не надiялась на одну чи двох, вона хотiла одразу шестьох. Цього я НЕ розумiю. Чому не рожати один за одним? Всi одразу? Вiдстрiлятись?
    Є сiм'я в америцi, якi мають 16!!!!!!!!! Дiтей, рiк по роковi, самi досить молодi, i вони мають якийсь бiзнес, самi себе утримують.
    www.duggarfamily.com
    http://en.wikipedia.org/wiki/Duggar_family

О, по дорозi знайшла ще одну сiм'ю з калiфорнiї з 17ма дiтьми, Черненко, мабуть Українцi.
    http://www.usatoday.com/news/nation/2005-12-17-big-family_x.htm

• Подобається Подобається x 9
  13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Виділити то виділить, але що стільки грошей, що можна вважати заробітком? Тим більше такі гроші вона на дітей тратитиме, а не на себе. Я про це:

14. Mariya

Mariya Well-Known Member

Я вважаю, що жінка може виховувати сама дитину, а то і декілька дітей, але в цьому конкретному випадку - жінка поступила безвідповідально. Виховати - то не тільки народити. Як ви собі уявляєте догляд за 8 малесенькими дітьми? Скільки людей їй повинні будуть допомагати? На які гроші вони мають жити? Соціальне забезпечення, кажете, ну, Бог їй в поміч.

• Подобається Подобається x 11
  15. Liliyah Romanova

Вона в інтерв"ю сказала, що сама була одиначкою і вважає, що така сім"я є егоїстичною, а вона завжди хотіла мати багато дітей і присвятити себе їм.
    Ну, тим у кого батько не лише біологічний, а й фізичний легше. Процедура ін вітро не така уже й безоплатна, як звичайне запліднення. Думаю, тому й 6 на раз, а не по одному.

І оскільки в неї вже було 6, то значить, що вона свідома того, скільки часу й зусиль на це треба, раз зважилася на ще 6. Але я таки не розумію її мотивацій. Власне тому й почала тему, що цікаво почути різні думки.

• Подобається Подобається x 3
  16. Mariya

Mariya Well-Known Member

Застарілі дані. Вже 18, наймолодша доця в грудні народилася.

Показують по одному з каналів інтерв'ю з цією мамою. Оце сиджу і думаю, звідки в неї гроші на in vitro взялися. Шестеро дітей було, а жінка ніде не працює.

Не можу я пояснити її вчинку, ніяк не можу. Тут випадок, який прояснити може лише психіатр (якщо справа не в грошах). Якби в мене було 6(!!!!) дітей, я би думала над тим, як їх на ноги поставити.

• Подобається Подобається x 7
  17. coolzak

coolzak Well-Known Member

Степанич може діагноз поставити але і без дохтора ясно що тут клініка

18. Liliyah Romanova

Ну, чому зразу саме так?
    Мій чоловік теж зразу сказав, що вона феміністка й хоче показати невідомо що. :sad:

• Подобається Подобається x 1
  19. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

:haha: пам"ятаєте прислів"я? хто вср**ся? - невістка!

до рифми: чуть що так зразу феміністка:)))

• Подобається Подобається x 5
  20. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Суспільство перестало розуміти прості мотиви - любов до дітей, наприклад. Усі шукають якесь "друге дно" - пропіаритись, заробити грошей, "щось довести" з позиції фемінізму...
    Хоча, мушу визнати, мені також її важко зрозуміти :)

• Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)