Може. Наприклад, якшо блАндiнка пофарбується у приємний зелений цвiт по мотивам останньої нєтлєнкi вiд Донцової. ЗI: не варто чекати моментальних вiдповiдей на такi iнтимнi запитання.
Частково може, але в основному лише сприяє розвитку та вдосконаленню людини. Людина, якій потрібно змінитись в кращу сторону, ніколи книжки в руки не візьме, а той, хто бере, то він по суті сам змінюється, а книга йому лиш допомагає.
Ну, всяке буває. Когось, може, якась книга змінила. Але частіше книги - це просто фрагменти життя; вони грають свою роль у формуванні психіки людини, але не так, щоб якась книга сама по собі вплинула кардинально. Якщо наводити приклади про мене особисто, то, я думаю, найсуттєвішим впливом книги було те, що деякі фрагменти творів Д. Карнегі, які я почитував десь у років 17 чи 16, відіграли деяку роль у подальших корективах моєї психіки.
як на мене то книга може змінити життя. Але то залежить від багатьох факторів і чи не найважливішим з них є то на скільки людина готова до сприйняття книги і чи хоче вона сама тих змін. Залежить від того на скільки читач піддається любому впливу ззовні. Якщо людина легко піддається зовнішньому впливу то і книга не буде виключенням. Єдина книга яка на мою думку повинна змінювати та і змінює людей то є Біблія.
Нічого книга не міняє і не може. Книга це лише інформація і не більше. Причому кожен сприйме цю інформацію по своєму, побачить зі свого боку. А той хто пише книгу, так той взагалі може думати при її написанні про щось інше, наприклад про гроші
Може. Коли ця людина готова змінитися - свідомо, а часом і несвідомо. "Коли учень готовий - приходить учитель". Книги, - якщо це КНИГИ, - для того і створені. Кожна КНИГА щось додає до розвитку, до світогляду, до роздумів.
Книга може змінити людину, коли ця людина раптом відкриє в авторові цієї книги свого однодумця. Так трапилось зі мною, коли я почав читати книги Айн Ранд. З тих пір я відчуваю себе більш впевненим в собі, бо знаю, що є на світі люди, які є моїми однодумцями.
Особисто мене, точніше мій погляд на життя в важкий момент заставила змінити книга Коеля "Заір". Читала і між строк розуміла чому в моєму житті пішло щось не так. Чому виникли такі ситуації. І на прикладі героїв книги побачила вихід, навчилась простити і відпустити минуле життя і важкі спогади.
Книга може бути поштовхом, вона може допомогти людині дооформити в собі те, що давно назрівало, може підштовхнути її думки в новому напрямку, на який раніше не зверталося уваги. Але кардинально змінити - ні.