Чи може книга змінити людину?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем madaraa, 6 бер 2009.

1. madaraa

madaraa New Member

Як Ви гадаєте може книга змінити людину...Обгрунтуйте свої відповіді повніше ..:tongue:

• Подобається Подобається x 2
  2. madaraa

madaraa New Member

ну -ну чекаю відповідей!!

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Можна "бігом"? :mocking:

• Подобається Подобається x 1
  4. madaraa

madaraa New Member

Я вот с таким питаням зустрівся хочу відповідей почути!!!

5. levandivka

А на 100-метрівку не пробували?
    Там єдна панянка ходить і вірші вигукує, кожні 50 м.

6. madaraa

madaraa New Member

Як Ви гадаєте може книга змінити людину???

7. levandivka

То від діагнозу залежить .
    Нє?

8. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Може. Наприклад, якшо блАндiнка пофарбується у приємний зелений цвiт по мотивам останньої нєтлєнкi вiд Донцової.

ЗI: не варто чекати моментальних вiдповiдей на такi iнтимнi запитання.

• Подобається Подобається x 8
  9. консультант

консультант Дуже важлива персона

Частково може, але в основному лише сприяє розвитку та вдосконаленню людини.
    Людина, якій потрібно змінитись в кращу сторону, ніколи книжки в руки не візьме, а той, хто бере, то він по суті сам змінюється, а книга йому лиш допомагає.

• Подобається Подобається x 5
  10. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ну, всяке буває. Когось, може, якась книга змінила. Але частіше книги - це просто фрагменти життя; вони грають свою роль у формуванні психіки людини, але не так, щоб якась книга сама по собі вплинула кардинально.

Якщо наводити приклади про мене особисто, то, я думаю, найсуттєвішим впливом книги було те, що деякі фрагменти творів Д. Карнегі, які я почитував десь у років 17 чи 16, відіграли деяку роль у подальших корективах моєї психіки.

• Подобається Подобається x 1
  11. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

як на мене то книга може змінити життя.
    Але то залежить від багатьох факторів і чи не найважливішим з них є то на скільки людина готова до сприйняття книги і чи хоче вона сама тих змін. Залежить від того на скільки читач піддається любому впливу ззовні. Якщо людина легко піддається зовнішньому впливу то і книга не буде виключенням.

Єдина книга яка на мою думку повинна змінювати та і змінює людей то є Біблія.

• Подобається Подобається x 3
  12. mxa

mxa Well-Known Member

Нічого книга не міняє і не може. Книга це лише інформація і не більше. Причому кожен сприйме цю інформацію по своєму, побачить зі свого боку. А той хто пише книгу, так той взагалі може думати при її написанні про щось інше, наприклад про гроші :)

13. asiana

asiana Well-Known Member

Може. Коли ця людина готова змінитися - свідомо, а часом і несвідомо. "Коли учень готовий - приходить учитель". Книги, - якщо це КНИГИ, - для того і створені. Кожна КНИГА щось додає до розвитку, до світогляду, до роздумів.

• Подобається Подобається x 4
  14. Василь

Василь Well-Known Member

Книга може змінити людину, коли ця людина раптом відкриє в авторові цієї книги свого однодумця. Так трапилось зі мною, коли я почав читати книги Айн Ранд. З тих пір я відчуваю себе більш впевненим в собі, бо знаю, що є на світі люди, які є моїми однодумцями.

15. night

night Well-Known Member

Особисто мене, точніше мій погляд на життя в важкий момент заставила змінити книга Коеля "Заір". Читала і між строк розуміла чому в моєму житті пішло щось не так. Чому виникли такі ситуації. І на прикладі героїв книги побачила вихід, навчилась простити і відпустити минуле життя і важкі спогади.

16. Yur

Yur Well-Known Member

Самоосмислення змінює людину

17. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Книга може бути поштовхом, вона може допомогти людині дооформити в собі те, що давно назрівало, може підштовхнути її думки в новому напрямку, на який раніше не зверталося уваги.
    Але кардинально змінити - ні.

а де твій аватар? :)