Чи є тут користувачі Mac?

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Ashen, 5 жов 2008.

1. Ashen

Ashen Active Member

Прив всім) Тут є юзери мак ос? Я покишо хакентошем обходжусь, але вот подумую за макбук.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

давно хотів почути про "переваги"...
    не просвітите?...
    може з’явиться на форумі ще на одного користувача мака більше?...

3. Ashen

Ashen Active Member

чесно кажучи переваг не так багато, тобто я ії зовсім не бачу, але хочеться різноманітності тому і встановив мак ос, ліцензійною вістою задоволений набагато більше, в маку дешо зроблено замудро, але інколи і з маком приємно працювати.

• Подобається Подобається x 1
  4. duncan

сенс тоді встановлювати?...

це як "історія про лінух"....
    десять років говорять, що "майбутнє за лінухом", "віндовс скоро помре", і склалося враження, що ще років 100 будуть так сам говорити...
    те саме стосується і мака...
    різні мак-осі, маки-леопарди тощо....

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

У мене макбук. Мені подобається. Не треба бути хакером, аби користуватися маком. Все дуже просто. Але з неліцензійними версіями тяжко. Багато що треба дооовго шукати, або купувати. А воно не дуже й дешево.

6. Fray

Fray New Member

На рахунок макбука мені колись казали шо в них дуже погані верхні кришки (це може здатися смішно) і коли на них шосб покладеш , то все гепа ..... Ненаю то неперевірена інфромація ... ))

7. Liliyah Romanova

Ну, кришка, як кришка. І падав раз легенько. І ніц. Все ок. :dntknw:

8. Городецький

Городецький Well-Known Member

Користувася Маком ше коли підробляв верстальником в одному паскудненькому журналі, про який вже всі давно забули. Зручно, гарно, не вимагає зусиль. А зараз мені просто жаба дусить купувати софт, який є по суті калькою фріверного лінукса, та ще й заточений під третього сорту залізо. До речі, серед лінухів можна знайти таке само зручне для будь-якого компа. Убунта до речі, чим не Леопард ... (надано не на правах реклами) ...
    Я би порадив і не злазити з нього ... Нє, ну якщо Ви маєте стілько зайвих грошей що й за офіційні оновлення платити можете ... Кгм-м ... Або маєте змогу вихопити десь чесно украд ... :shutup: запозичений софт для Маку, тоді нехай.

• Подобається Подобається x 2
  9. Liliyah Romanova

На сайті nnm.ru є цілий розділ про маки та софт для них. Багато що можна знайти.
    Є спеціяльна програмка, яка контролює всі спроби мака "зв'язатися" із сервіс-центром через нет, і можна окремі програми заблокувати на такі "зв'язки".
    Є форуми, де теж можна знайти багато цікавого. Та чого нема? Головне вміти шукати.

Я вже до мака дуже звикла, коли доводиться на звичайному лептопі працювати, то ловлю себе на тому, що роблю те, чого комп не розуміє. :mocking:

10. Городецький

Інформація надана не правах реклами. Адміністрація може не погоджуватися з думкою дописувача і не несе відповідальності за порушення дописувачем правил в області авторського права.
    Я Вас відмазав :)

11. Liliyah Romanova

Городецький, я ж назви програмки не подала. ;)
    Та і повна назва сайту трохи інша. Ну, і профіль також, зрештою. :)

Зрештою, маківський офіс наприклад коштує всього $70-80 і це не порівняти із ціною мікрософтівського.

Правда, шукали ми програмку, що переробляє .pdf --> .doc , то така коштує $150 і знайти щось інше нереально. Доводиться переробляти на РС, а вже читати на маку. :mocking:

Останнє редагування: 5 жов 2008
  12. Городецький

Не вистачало щоб я Вас ще дужче відмазував :)
    Так-то воно так, але ж би під маківський та того софту що й під віндою ... Але ж маківське залізо невідомо з якого коштує до 50% дорожче.

13. Liliyah Romanova

Компенсується. І на одно виходить, в результаті.
    А офіс для мака є такий самий, як віндосівський. Але я його не люблю.

Зрештою, у нас три компи в хаті: стац, ноутбук та макбук. Жити можна. :)))

14. Городецький

Типу маківці його тестують на сумісність і найліпшу працездатність? Угу, як казав мій один знайомий Fox Mulder - "I want to believe". Грець йо' зна ...

В нас на 1 більше, тілько один здох. Що й казати - не Мак!!! :)

Останнє редагування: 6 жов 2008
  15. duncan

а правда, що в мак(ак)ах тільки одна кнопка мишки?.. :)

16. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

правда. але стандарнті віндосівські до макбука теж чіпляються, навіть прокрутка працює.Але контекстного меню на праву кнопку нема :sad:

Юзала Фотошоп на макбуці - по роботі треба було. Працювати одночасно з макбуком і ІВМ - це, вам скажу, щось!

17. duncan

ужос!..
    страшенна "зручність"... :sad:

18. Ука

насправді нормально. просто треба звикнути. Аналог контекстного меню виконує меню у вікні. Для мене вся незручність полянала в тому, що потрібно булопостійно працювати одночасно з двома платформами. А це виливалося в купу глюків, починаючи від банального плутання місцями и й і. Але коли кілька днів працювала з самим лише маком - звикла дуже швидко.

19. duncan

який сенс у мишці з однією клавішею та слабою прокруткою?.. о_О

20. Ука

оригінальні маківські миші, здається не мають прокрутки (я їх в очі не бачила, тому можу помилятися). А от в макбуці на тачпаді прокрутка організована дуже зручно - двома пальцями. Одним фіксуєш, другим соваєш в любому напрямку - те що треба для роботи з великими об'єктами, які не вміщаються на екрані. Мишка працює власне як вказівник, для вибору об'єкту - цілком нормально, лише трошки звикнути треба. А ще мені дуже до вподоби варіанти "прибирання" робочого столу і вибору потрібного вікна. Все можна налаштувати під себе. ОДним словом мені сподобалося.

а де твій аватар? :)