Чи є "політичним" рішення КС України про поновлення пільг?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем no_coment, 19 лип 2007.

1. no_coment

no_coment Well-Known Member

http://www.korrespondent.net/main/198238/
    В мене складається враження про популістичність данного рішення, його замовність, а як хто думає?

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Чи є "політичним" рішення КС України про поновлення пільг?

Популізм чистої води.

3. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Якщо говорити по суті - то це відновлення законності, якщо брати до уваги час, коли прийняли рішення - явно політичний момент присутній.

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Це рішення не буде виконаним. Десь читав, що на його виконання потрібно 67 млрд, яких немає. Тобто, ще один законодавчий акт виконуватись не буде. Де ж тут "відновлення законності"?

5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Будуть люди в суд подавати, і змушена буде держава рано чи пізно виплатити. Всі не подадуть, не буде там 67 млрд.
    А взагалі це був нонсенс - Законами пільги передбачені, ніхто їх не скасовує (з популістських міркувань - вроді щоб не погіршити соц. забаезпечення), а в бюджеті тупо кошти на виконання не передбачають.

Тепер відповідно рішення КС або будуть кошти передбачати в бюджеті, або пільги скасують.

6. no_coment

До чого це все я почав!.....

Справа в тім, що Закони (та інші нормативно-правові акти)не повинні "погіршувати" вже існуючі норми - це протирічче Конституції (основному Закону)!

Тому "пільги" ніхто відмінити не може, а ось "призупинити" будь ласка!

Першим це застосував премьєр-міністр України В.Ющенко (ще у 2000 році). Тоді він призупинив пільги військовослужбовцям та членам їх сімей по оплаті комунальних платежів, відмінив матеріальні допомоги,тощо.

Видно, що йому не тільки "руки вимили", а ще хтось "Reset" натиснув.

Хоча, особисто мене ющенківські безпредєли спонукати залишити ЗСУ та піти на "вільні хлиби"... в результаті думаю, чому я раніше не зав'язав з цією "рАгулярною" армією? Вже б давно мав "свічний заводік" та "фазенду" на Сей-Шелах (Жартую)!

7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Відмінити можна, а от призупинити (принаймні КС так вважає) - ні.

??????????????

8. no_coment

А Ви цього не знали?

Конституція України (http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=254%EA%2F96%2D%E2%F0):

Стаття 58. Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують абоскасовують відповідальність особи.
    Ніхто не може відповідати за діяння, які на час їх вчинення не визнавалися законом як правопорушення.
    ( Офіційне тлумачення статті 58 див. в Рішеннях КонституційногоСуду N 1-зп ( v001p710-97 ) від 13.05.97, N 1-рп/99( v001p710-99 ) від 09.02.99, N 6-рп/2000 ( v006p710-00 ) від19.04.2000 )

Стаття 64. Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених КонституцієюУкраїни.
    В умовах воєнного або надзвичайного стану можутьвстановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначеннямстроку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи,передбачені статтями 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 цієї Конституції.
    ( Офіційне тлумачення статті 64 див. в Рішенні КонституційногоСуду N 9-зп ( v009p710-97 ) від 25.12.97 )

9. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Мова йшла не про відміну "заднім числом", а відміну в новому році.

Ну і де в цих конституціних правах ви знайшли пільги для військовослужбовців ? :D

10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Навіть навпаки: всяка нерівність забороняється.

11. no_coment

(рос.) Ну...., Вы...., блин......, даете????

КОНСТИТУЦІЯ є Основним(!) Законом! Тобто всі решта існуючих в країні законодавчих актів - Закони, Укази, Накази, Розпорядження, правила, Інструкції, тощо, що видаються органами влади (законодавчої та виконавчої) повинні відповідати вимогам Конституції.

Саме Конституційний Суд України (за відповідними зверненнями) і розглядає позови, щодо відповідності вже ІСНУЮЧИХ (або тих, що плануються до введення) законодавчих актів та рішень саме вимогам Конституції.

Пільгі військовослужбовціям були передбачені одразу із вступом в дію Закону України "Про соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей", а рішення прем'єр-міністра України В.Ющенка, щодо призупинення дії окремих положень цього Закону - фактично порушило права громадян, що отримували ці пільги до цього, таким чином була порушенна Конституція.

Наприклад, запит (тоді ще) депутата ВР пана Черновецького (http://gska2.rada.gov.ua:7777/pls/zweb_n/wcadr41D?kodzap=5043) стосувався саме цієї невідповідності Конституції.

Всі уряди після Ющенка широко застосовували "призупинення" дій багатьох законодавчих актів, чим фактично, постійно обмежували права громадян України (і не тільки військовослужбовців).

Мене дратує те, що у Ющенка у самого "рильце в пушку" (бо руки чисті), а він безсовісно розігрує карту "соціального захисту широких верств населення" хоча сам надав, в свій час, ганебний приклад іншим Урядам!

12. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Що власне вас обурило?

Я вже писала вище, призупиняти не можна, а відмінити - запросто. От якщо не буде в держави кошітів - відмінять (на майбутнє).

от КС і відновив законність цим рішенням :) тобто привів у відповідність до Конституції

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

особисто я - проти будь-яких пільг, тому в деякій мірі погоджуюсь з Вами, що надання пільг деяким категоріям народу України (і взагалі поділ людей на категорії, а в Індії - касти) є неприпустимим для сучасної країни. І навіть більше - є приниженням гідності громадян цієї країни, і зокрема тих, яким надаються пільги (згадаємо хоча б пенсіонерів - поважних людей похилого віку в яких забрали реальні гроші і шляхом надання пільг змусили побиратись просячи дозволу проїхати 1-2 зупинки в маршрутці)......

це сором для влади....

але з іншого боку - раз прийняли такий закон, то його треба виконувати! Що то буде за таке: прийшов якийсь невмілий керОвнік і каже - я не буду фінансувати пільг бо мені на інше бракує! Як то так "бракує"???!!! шо ти за керОвнік??? нащо ти йшов на посаду керувати державою як ти не годен з тим впоратись???!!!! Раз не годен - подаєш у відставку (як би зробила чесна людина) вибачаєшся і уступаєш місце тому, хто здатен належно керувати!!!

а то: одним законом - забрали гроші, замінивши їх міфічними пільгами, а іншим законом - і пільги забрали....

прийміть тоді вже і третій закон: відповідно до якого деякі категорії людей України визнати непридатними для життя в суспільстві, в звязку з чим їх утилізувати! і грошей на утримання не треба буде!!!

14. Шинкарь

Шинкарь Well-Known Member

Конечно это только в Англии могло пройти :"Я немогу предложить Вам ничего кроме слез, тяжелого труда, крови и пота"
    У нас же, что бы долесть до властного корыта, обязательно нужно взять непомерно высокие социальные обязательства. И обязательно потом их не выполнить. Тимошенко, Ехануров, Янукович да и его превосходительство в том числе в подобной практике не оригинальны.
    Как бы я не любил Азарова, но он прав - деньги сначало надо заработать а потом уже потратить.

• Подобається Подобається x 1
  15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК говорять вони правильно (хто вміє), а до справ доходить - гаплик...
    Цитата зі "Свободи Слова":
    Аплодували і ржали всі...:D

16. no_coment

Доброго дня всім!
    На віхідні відпочивав в "укромному місті" у Закарпатті. І те, що мобільники повідключав та телевізор не дивився принципово не допомогло - наслухався про Балогу від місцевих колег такого????? І те, що починається пожвавлення "в ділових колах" регіону, щодо "реприхватизації" по принципу "грабуй награбоване" підтверджує "мненіє местной еліти", що Балога - наступний прим'ьєр-міністр! Принайми він себе так почам позицінувати і дуже сильно "развернувся" в останній рік "на батьківщині" на всіх напрямках.
    Одразу нагадав собі казочку про кота в чоботях!
    Саме мене, від цієї зневаги усіма (без вийнятку) політиками власного народу, направду, - нудить! Наближаються вибори і всі починають "піаритися" за державні гроші. Біле стає чорним, чорне - білим, руки - чістішими, совість - бруднішою...

а де твій аватар? :)