Чи є Бог всезнаючим?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 7 лип 2007.

1. D.M.

D.M. Well-Known Member

Прошу висловлюватись усіх, хто вірить в існування Бога. Чи правда, що Йому відома абсолютна вся інформація про Всесвіт, включаючи достеменне знання майбутнього?

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Чи є Бог всезнаючим?

так відомо, інакше не передбачалося кінця світу....
    слизька тема, якщо подивитися уважно..... [​IMG]

3. D.M.

D.M. Well-Known Member

Тут не пропущено слово "б"?

Розшифруйте, будь ласка, в чому її слизькість.

4. duncan

не пропущено, бо “той, хто має очі — побачить”, що планета вже “працює з напругою”.....
    слизькість у тому, що Бог знає про кінець світу.....
    решта коментарів най будуть не від мене....

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Пупере, вам відомо що знає Бог?

6. zet

zet Дуже важлива персона

Я читала, что ученые настаивают уже на другой модели возникновения Вселенной. Если их новая гипотеза верна, то возможно и путешествие во аремени теоретически...
    Так что отстаньте от Господа мы еще сами до конца не представляем всего.. Может Он наше будущее, а может просто мечта? :)

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

вчені хай собі настоюють, а від Бога не відстанемо....

8. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Мушу свою думку висловити.
    Тема, як на мене, - спекулятивна: Бог - всезнаючий, всеохоплюючий, єдино істинний?.. Так чи ні? Ні чи так? На скільки так і наскільки ні? І т.д., і т.п. (безкінечна філософія і діалектика)
    Якщо я вірю в Бога, для мене ці питання з однозначною відповіддю. Бог є для мене УСІМ, він є моїм життям, моїм повітрям, моїм небом. Він - мій Творець і Спаситель, більше мені й знати не треба. Все довкола і в моїй душі говорить само за себе.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

мені сподобалося запитання Д.М.
    виглядає, що то інформація, яку Бог здобув десь.

10. Melown

Melown Well-Known Member

В Старому Завіті є розповідь, на яку варто звернути увагу!
    Буття 22 розділ.
    Авраам був вірний Богові. Бог вирішив перевірити його вірність і наказав покласти на жертівник єдиного сина, Ісака. Авраам послухався, привів сина Ісака на жертівник, вже збирався принести його у всепалення. В останній момент Господь Бог післав ангела, зупинити Авраама перед жертвоприношенням, і сказав: "Тепер бо знаю, що ти боїшся Бога..."

Виходить, Бог не знав, як поступить Авраам, тому й перевірив на вірність.
    "Достеменне знання майбутнього Богом" - можна поставити під великий сумнів!

11. duncan

мені — ні, Богу — так...
    якщо Він передрікав армагедон, то це означає, що Він знає, що армагедон буде...
    не факт....
    чому Бог не знав?...
    ви подивіться на цю історію інакше: Бог знав, що авраам так вчинить, але це було зроблене для того, щоб у зайвий раз йому нагадати про Себе....
    наприклад....
    як гіпотеза.... [​IMG]

12. Melown

Melown Well-Known Member

Ну, хіба лише як гіпотеза...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

хто зна, хто зна....

А може Бог зробив так, щоб укріпити віру Авраама?

• Подобається Подобається x 2
  14. D.M.

D.M. Well-Known Member

То невже Вам нецікаво глибше пізнати природу такої важливої для Вас Особи??? Втім, це Ваша справа. Мабуть, Ви не науковець, не прагнете до пізнання.

Натякаєте, що Він сам усе це створив. Але з цього ще не випливає, що Він знає, як воно розвиватиметься. Може, Йому самому цікаво подивитися, нє? :)

Що ж до наведеної розповіді про Авраама, то це далеко не єдиний приклад такого типу. Візьміть навіть Потоп. Бог раптом розчаровується, з пересердя всіх топить, а потім вирішує більше так не робити. Дивно, якщо такі вчинки робить той, хто і так наперед усе знає. Хоча все-таки логічної суперечності тут нема. Може, в когось будуть іще якісь міркування для пояснення такої поведінки за умови знання Всього.

І ще, можливо, Біблія занадто антропологізує образ Бога. Замість Його емоцій і рішень правильніше було б описувати щось у зовсім інших термінах, важко доступних для людського розуміння.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог людину створив давно, а зараз напевно йде процес, який називається "вставання людини з колін", що приклонив гріх. У тому плані людина видно ще недовершена.
    Ну а пізнавати Бога треба, але й розуміти, що багато чого ми ніколи не зрозуміємо, бо ми не можемо знати стільки, скільки Той, Хто нас створив.

16. Forpost

Forpost Стоїк

Ви близько до розуміння Божої сутності,я би сказав ближче ніж всі дописуючі на теми Бога.Відчувається рівень освіти ,або якщо не освіти то прагнення проникнутися сутністю явищ.Остальні слухають, що їм піп на казанні скаже.Процес до потопу пішов в незапланованому напрямку.Але так як людина мала свободу вибору ,то назад вже не хтілось йому то забирати.І щоб не починати дослід спочатку, вибрав Ноя,швидше всього знав,що інші не погодяться.При чому всі що загинули в потопі ,відтворенню не підлягають.А щоб нові не боялись, поставив на небі веселку(радугу)як обіцянку не рубати с плеча.
    Воть так і живемо в очікуванні обіцяного.А кожна конфесія пояснила своїм прихожанам чого їм тре чекати.Я вважаю що як написано в Біблії ,саме краще тим хто не народився.

17. Melown

Melown Well-Known Member

Их-м-м-м... Ображаєте...

18. Liliya

Liliya Well-Known Member

А я вважаю, що Бог то сила Всесвіту, Космосу і Природи! Жива сила, яка має "контролювати" людство, щоб те не загубило ні себе ні планету!
    Та, мабуть, вже марно

19. Danilo

Danilo Well-Known Member

Я вбачаю суперечність, Зета.:)

А мій вчитель з фізики по іншому пояснював про природу цього явища.:) Про рефракцію, інтерференцію, преломлєніє, про довжину хвилі, ще призму показував.:D Я повірив.:)

Він знає ВСЕ, ну так, в загальних рисах.:) Людство про себе дуже великої думки, а між тим наше життя лише мить на тлі Вселеної.
    Окрім людей на цій планеті ще дуже багато іншіх спільнот існує. Наприклад мурахи нас взагалі не бачать - фасєточний зір, але живуть же ж вони.

20. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Ви знаєте, наука мені досить вже надоїла. Зустрічаюся з нею щодня і скажу Вам, що вона не робить моє життя легшим. Починаються сумніви, ставиться усе під питання. А хочеться впевненості і чіткості. Її (і впевненість, і зрозумілість) мені дає Бог! Я переконана, що багато речей не розумію ще, але віра і відчуття близькості і підтримки Господа допомагають мені.
    Шановний Шреку, так, я слухаю, що священник у церкві говорить, але доводжу до Вашого відома, що інформацію я ще опрацьовую і аналізую (для того мені Бог розум дав!)! Для мене першоджерело - це Біблія, з нею я можу звірити правильність чи достовірність будь-чого, а кожна людина (в тому числі і церковні служителі) можуть помилятися.

Пане Д.М., мені здається, що Ви знаходитеся на дорозі пошуку, бажаю Вам знайти те, чого шукає душа і бути у пізнанні істини щасливим!

а де твій аватар? :)