Чи існує в нашій країні сервіс?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Dzeko, 26 лис 2012.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Чи існує в нашій країні сервіс?

2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ви про особисті послуги, чи в загальному?

3. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну що за останні кілька місяців згадаю:

1. Пішов в суботу зранку в кафе поснідати, треба було почекати годину і погано поснідати.
    2. Пішов в туристичний інформаційний центр (так званий) в Чернівцях, спитати про гірський туризм, і там нічого не спромоглися сказати.
    3. Банки, окрема розмова. За цей час мав справу з чотирьма банками. В одному не міг зняти гроші, в другому не міг покласти, в третьому досі не можу відкрити рахунок, в четвертому не можу закрити. Все по бюрократичним причинам.
    4. В магазині касирка неправильно пробила картку, в результаті перекладали товар три рази, перебивали, відміняли, в кінці вона ще дивилася на мене наче це я її погано обслужив, бо їй там шось не зійдеться в касі.

Ну повно випадків.

---------- Додано в 22:51 ---------- Попередній допис був написаний в 22:27 ----------

Шось я перелякав народ, все по Василеві "Самі, самі...". Ще й слово таке, "сервіс", не всі чули.

5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

є таке, теж зауважував неодноразово
    сервіс є тільки там, де закордонні корпорації
    або ж люде довго жили закордоном

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

І то наші лінюхи можуть запороти. Зайти в київський МакДональдс з 11 до 16 - як на вокзалі, хіба стоячи будеш їсти. Певно забивають місця з ночі.

7. Un.Known

Не можу пригадати в ресторанному сервісі хороших прикладів.

Але от ужгородським готелем Прага була задоволена.

Задоволена послугами конкретних людей, але це не тренд, на жаль.

8. coolzak

coolzak Well-Known Member

поки в Україні існує поняття обідня перерва сервісу не буде

9. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

О, так. Обідня перерва - це зло. Здебільшого воно залишилось в державних установах. Оскільки сенс державних установ у створенні черг, то без обідніх перерв там ніяк. Якщо ти приїхав в податкову годині в 12, то ризикуєш, що до обіду свої справи не зробиш, віконечко закриється рівно в 13 у тебе перед носом, і доведеться годину гуляти. А ще краще стояти на місці щоб після обіду чергу не довелося займати заново. А якщо ти приїхав годині в 14, коли закінчується обідня перерва, то приготуйся потратити там всю решту дня, оскільки за час обідньої перерви назбиралася ще більша черга. А які покидьки сидять у тих віконечках... Вони за людей не мають тих, хто по той бік їхньої амбразури. Сховались за товстезним склом, лише внизу невелика щілина, щоб просунути документи. Якщо ти хочеш щось спитати, то мусиш нахилятися до тої щілини, тобто кланятися тому чму. Навколо тебе купа народу, тобто стоїть постійний такий гул, а воно за склом говорить з тобою тихим монотонним голосом, що ти його не чуєш взагалі, хоч вухо в щілину просовуй... А ще із 20 вікон працює 6, по одному на кожен район... Сервіс!

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Про держустанови я навіть не веду мову, туди немає змісту потикатися без вогнемета. Я про розрекламовані фірми, слогани яких включають слова "турбота", "нам довіряють" і т.д.
    Просто відкрити віконце, щоб ти туди документи запхав - це не сервіс.
    Наприклад в Швейцарії єдина транспортна система, якщо тобі треба кудись добиратись потягом з двома пересадками, потім автобусом, потім канатною дорогою і так само назад, то тобі дають єдиний квиток на цю подорож, при чому без зазначеного часу, яким рейсом виходить - таким і їдеш. Плюс якщо в тебе немає розміняної валюти, тобі розміняють чи долари, чи євро прямо в касі на вокзалі.

11. Un.Known

Тут щось подібне. В Празі інтегрована система, в поїздах Чеських залізниць гнучка система знижок і також купивши квиток на певний день можеш подорожувати яким завгодно поїздом, за винятком поїздів Євросіті чи Інтерсіті. У Регіоджету навіть квитків не перевіряють, в Лео Експресі до вай фай пропонують ще таблети, для дітей іграшки. Ну і вода-кава-чай здарма.

А про українські віконечка я мовчу. Таке враження, що туди садять людей, котрі цей народ ненавидять.

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну так ви після тих поїздів нашими не їздите? Типу на машині і все до фені? Мене наприклад починає клинити, ніби часовий простір дав збій, от-от побачу Людмилу Гурченко в буфеті.

13. Un.Known

Не їжджу, навіть на Україну не їжджу поїздом, бо після Кошиць їдете в радянському вагоні, де смердить вугіллям, туалетом і потом, де босому ходити неможливо, а фіранки такі, ніби в поїзді піч. А ще не чопській митниці все той же застиглий соціалізм, про котрий я в блозі писала, грудаста Георгіна з її погрозами і мутна кава.

Хоча я не вибаглива ніби, то все таке своє рідне. Але образливо, що рідне, і що 20 років минуло, а воно все без змін.

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не знаю як можна так жити в своїй раковинці, щоб тебе не обходив нвколішній світ, так звана цивілізація. По ходу більшості форумлян більш знайомі паранормальні явища, ніж тотой загадковий сервіс.

15. Bambook

Bambook Persona non grata

Хороший сервіс буває там, де самообслуговування. Та й то не всіх стосується :)

• Подобається Подобається x 1
  16. KurT

KurT Well-Known Member

Який може бути сервіс, коли навіть елементарна повага до себе та до інших людей рідкісне явище.

17. Vedun

Vedun Well-Known Member

Персоналу не хочуть платити нормальних грошей, а він відповідно і не вчиться. Не може бути сервісу в країні де зустрічають опонента з думкою - як обдурити і втулити непотріб. Де ментальність людей обмежується фразою - мені за це не платять.

18. kjk

kjk Дуже важлива персона

Існує. Хоч і мало де.

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Можна з впевненістю сказати що хорошого сервісу стало менше ніж було раніше......Колись з самого початку "дикого ринку" було якесь бажання догодити клієнту, продавці хоча б намагались працювати для клієнта. Зараз в переважній більшості випадків в продавця в голові одна установка "об***ти", на вазі, на ціні, на якості....

І що вже зовсім найгірше, якщо в якомусь місці людина намагається продавати якісний товар, не дурити на вазі, контролювати що б її продавці не обраховували і тп то вона ще і в більшості випадків програє в конкурентній боротьбі....

От такий в нас вироджений ринок...:dntknw:

20. soviet

soviet Well-Known Member

Моя думка у нашій країні, якщо брати її усю - сервісу, як такого немає, хоча є окремі установи, заклади де він присутній, але це все як на мене суб'єктивно, оскільки багато чого залежить від самого працівника, та його ставлення чи мотивації.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)