Чи доїде львівський трамвай до Євросоюзу???

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Synoptyk, 6 сер 2009.

1. Synoptyk

Synoptyk Active Member

04.08.09 о 7:00 придбав квиток у водія трамвая № 1 маючи намір доїхати на вокзал. Не проїхавши і зупинки трамвай зупинився і водій сказала пасажирам що вони можуть з трамвая виходити
    бо “трамвай далі не поїде”. Моє питання хто поверне мені гривню було просто проігнороване шляхом перебігання на протилежну сторону трамвая. Оскільки часу було обмаль я подумки “подякував” трамвайному управлінню за наше “щасливе” співіснування та поквапився на вокзал.
    .
    Наступного дня приблизно у цьому ж самому місці та в тому ж самому маршруті до мене підійшли контролери. Показавши свій новокуплений та закомпасований квиток я поцікавився, якщо трамвай не доїхав до потрібного мені місця (тобто сторона не виконала своїх зобов’язань) хто повертає витрачені мною (наприклад вчора) гроші. І контролери мені ввічливо відповіли:

“ГРОШІ ВАМ НІХТО НЕ ПОВИНЕН ПОВЕРТАТИ. ЯКЩО ТРАМВАЙ ЗЛАМАВСЯ, А У ВАС Є ЗАКОМПАСОВАНИЙ У НЬОМУ КВИТОК, ТО ВИ ПОВИННІ: ДОЧЕКАТИСЯ КОЛИ ПРИЇДЕ БУКСИР ТА ВІДВЕЗЕ ПОЛАМАНИЙ ТРАМВАЙ У ПАРК, А НА ЙОГО МІСЦЕ МАЄ ПРИЇХАТИ НОВИЙ СПРАВНИЙ ТРАМВАЙ. ОТ У ТОМУ НОВОМУ ТРАМВАЇ ВАШ КВИТОК Є ДІЙСНИМ І НОВИЙ КУПУВАТИ НЕ ТРЕБА”.

Це що правда???????????????????????????????????????????
    Такої дурні я не чув навіть від комуняк у часи радянсько-більшовицької окупації. Якщо це так, тоді за 17 років незалежності з Радянської Соціалістичної України ми побудували Рагульсько-Совкову державу.

P.S.
    На питання: а якщо я внаслідок такого чекання запізнюсь на потяг(роботу, тощо…)??? Мені відповіли “ТОДІ НЕ СІДАЙТЕ ДО ТРАМВАЮ”. Мої сентенції на кшталт “особисто ВАС би влаштувало якщо б в елетророзетці було б 110 V замість необхідних 220 V, або якщо ВАМ подавали гарячу воду з температурою 22.5 C а не з договірним значенням 55 С” були ввічливо проігноровані. Мабуть трамваї у Львові для того щоб возити контролерів????

• Подобається Подобається x 2
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Нагадую, що "у часи радянсько-більшовицької окупації" за ТАКу кількість розділових знаків Вас вже б на Кульпарків відвезли і "закомпостували".
    Щоб дурні не було - не робІмо дурнІ.

Є ТАКе.
    Уникаю їзди в електротранспорті.

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я вупше намагаюся уникати їзди в транспорті...
    здоровше...

4. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

От контролери зовсім не гуморні попались. На їхньому місці я б запропонував допхати вручну трамвай до місця призначення.
    якби тема звучала "Чи доїде львівський трамвай до АМЕРИКИ???" то було б цілком нормально. Там і є 110V в розетках.
    це уже прогрес. А могли і не зовсім ввічливо. :) Запитання тепер навіщо Ви їм компостували мозги аж на другий день?

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А справді... Якщо зламався би автобус - можна пересісти на ішний з тим же квитком. А на інший трамвай ...

Пригадується, у совкові часи колега, на запитання, чому він спізнився на роботу, відповів:
    - Трамвай обганяв інший трамвай і зійшов з рейок !

• Подобається Подобається x 1
  6. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Сидів мій братик рік в Афінах, дисерацію писав. Каже, з громадським транспортом капець ще більший як у Львові (правда, таксі дешеве як борщ і має єдиний тариф незалежно від фірми-перевізника). Корки, затори, поломки - річ звична, мову про повернення грошей за квиток нікому і в голову не приходить вести.

Це просто для ілюстрації, зовсім не захищаю когось у такий спосіб.

7. Synoptyk

Synoptyk Active Member

Ось тут друже Ви не праві. Я особисто в подібній ситуації (за часів Горбачова) забрав у кондуктора в тролейбусі (що став біля політеха) своїх 15 коп.(тоді вже стільки коштував квиток). І ніхто не мене не намагався саджати і принаймі з Вами розмовляли.
    Сьогодні не дивлячись на велику кількість розділових запитальних та окличних знаків
    нас просто ІГНОРУЮТЬ.

8. levandivka

Я б дав 30 коп., жеби не псувати собі (і людям) настрою...

9. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

цікаво, як би ви зреагували, якби до вас підійшов якийсь турит, і почав (як львів’янина) доколупувати питаннями про негаразди в готелі, хамську поведінку деяких львів’ян і таке інше.
    І вимагати від вас гроші на зворотній квиток...

10. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Ото ж давайте мухи окремо , котлети окремо. Тому що поламаний трамвай ніякого відношення до Євросоюзу немає. Я сам стараюсь не грубити водіям маршруток, навіть якщо видно їхні промашки. Тому що робота в них собача, а погиркавшись він почне шарпатись і може накоїти лиха. Так само як не сигналю і не матюкаюсь під ніс коли на дорозі переді мною маршрутки, грузові авто і дівчата за кермом. І недавно їхав в маршрутці. Зайшла якась бабця з посвідченням а водій сказав що ліміт уже набраний. Назрівала перепалка, я взяв і просто заплатив за бабцю. За що отримав "Дякую, але..." і заспокоїв що то нормально, тому що від того що всі зараз спробують спортити собі настрій за півтори гривні мені не подобається.

• Подобається Подобається x 3
  11. Romko

Та має...
    Правда,питання не в поламаному трамваї,а в хамському ставленні до людей...
    Тому я й намагаюсь поменше їздити транспортом...а,як доведеться,то віджартовуюсь,навіть.,коли десятипудова тітонька каблучиском стає мені на ногу(недавно був такий трафунок :sad:)...
    На жаль,так,як я думають не всі...

12. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Свобода... Незалежність... А там був совок... ТАМ будували заводи, фабрики, дитсадочки, школи, лікарні... А зараз націю будуємо.

13. Romko

Та через те,що совок нікуди не дівся,маємо те,що маємо...

14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А класно звучить Рагуліна в складі України...
    або ні, Рагульна Україна...

15. Patrick

Patrick Well-Known Member

Мені здається , що не треба дивитися де гірше.Бо так дивляться -що там транспорт гірший , там дороги ,а там ще щось і потім це все "найгірше" пробує знайти собі місце в Львові.
    І ще , якщо люди почнуть думати як в Євросоюзі , то тоді і Євросоюз прийде сам.
    Я розумію що легко давати поради зі сторони , але люди повинні виходити з цього інертно-злого стану.Повинні.Іншого виходу не має.
    Починати - з простої посмішки , доброго слова , підтримування чистоти свого підїзду , НЕполомаго замка від вхідних дверей до нього , елементарної черги.

============
    Десь Ромко писав про Варшавський вокзал і про нервових наших людей.Я додам ще про аеропорт Франкфурту і теж про нерви наших людей.
    А нерви починаються вже з відтам , мало того що літак на Львів летить з 3го терміналу де німці позбирали відповідний контингент держав (багато уяви не треба назвати ці держави).То коли починається реєстрація і здача багажу , то ніби підтверджуємо німецький розподіл всі збиваются в купу , а кілька німецьких поліцаїв стоїть з боку - з ухмикою спостерігають і перекидаються кількома словами.
    По інших терміналах стоять китайці , чорні , папуаси , індуси , білі ,... каліки ...- всі стоять і чекають своєї черги.І черга йде скоро.
    Здача багажу і реєстрація на український літак , де пасажирів було не більше сотні була довша ніж на 1му терміналі на трансокеанський лайнер , де пасажирів було більше як 500.

(якщо це оффтоп , то прошу перенести)

Останнє редагування: 7 сер 2009
  16. Synoptyk

Synoptyk Active Member

Підводячи підсумок теми :
    Мабуть що ні, не доїде.
    Питання не тільки у відсутності самоповаги у пасажирів, і не стільки у відсутності будь-яких зобов’язань комунальної влади (та загалом і всієї) перед громадянами (СПЛАЧЕНИЙ в нікуди проїзд, ОПЛАТА ЖЕКам… за НЕНАДАНІ послуги, зрештою брутальне невиконання передвиборчих обіцянок депутатами ВР (недоторканість, тощо…)-це все ланки одного ланцюга), а в відсутності щонайменшого бажання (у пасажирів) займатися у облаштовуванням суспільного життя, або навіть скорше суспільного співіснування.
    На високий паркан навколо хати уяви ще вистачає. За все решта: одні готові платити в два рази дорожче аби ніхто не чіпав(нам не треба нікуди їхати і так хороше на околицях наших левандівок), інші збираються добиратися самотужки (на власному “транспорті” або на “транспортах інших міст” або “від біди влаштуватися у контролерами”), решта тішиться думкою, що у Греціях ще гірше.
    По моєму з вирішення от таких “дрібничок” (СПЛАЧЕНИЙ в нікуди проїзд, ОПЛАТА ЖЕКам… за НЕНАДАНІ послуги….) і починається шлях до того про що так еротично шепочуть нам “водії нашого трамвайного управління” за назвою Україна (умудряючись от 18 років займатися власним парканобудуванням за гроші “пасажирів”).

17. levandivka

У Вас є конкретні пропозиції (конкретних дій), чи лише бажання моралізаторствувати? [​IMG]

Класика...
    Код:
    "Вишь ты, - сказал один другому, - вон какое колесо! что ты думаешь, доедет то колесо, если б случилось, в Москву или не доедет?" 
    - "Доедет", - отвечал другой. 
    "А в Казань-то, я думаю, не доедет?" 
    - "В Казань не доедет", - отвечал другой.
    Этим разговор и кончился 

18. Romko

Може кави попити?:scratch_one-s_head:

19. Полковник

Полковник миється в бані

Как я понимаю, у Вас конкретные предложения имеются.
    Всех москалей отправить в Россию и Европа сразу откроет ВАМ свои объятия.
    И пойдут рагули по Парижам разгуливать.
    Французёров Мове учить будут.
    Ляпота.

20. Андрійович

Андрійович миється в бані

Чи доїде львівський трамвай до Європи? – Химерне і неоднозначне запитання. З одного боку львівський трамвай ніби ніколи з Європи і не виїжджав. Йому, з моменту появи на львівських вулицях, на відміну від трамваю у Санкт-Петербурзі чи Москві, ніколи не доводилось доводити свою європейськість, бо ж навіщо доводити очевидне.
    Разом з тим йому, як і будинкам, і людям у Львові, довелось пережити тяжкі десятиліття совкового “визволення” які знищили або принаймні притлумили багато європейських елементів. Зрештою, совок всюди – як у Львові, так само і в Пітері та Москві – привів до глибокої провінціалізації.
    Одним із культурних і ментальних субпродуктів совковї епохи у Львові є, безперечно, пресловутий “рагулізм”, навіть якщо минулі два десятиліття суттєво видозмінили цей феномен. Серед новацій і суто рагульське розуміння європейськості. Нахапавши, більш неправдами ніж правдами, майна і грошей рагуль вважає, що для того, щоб бути європейцем йому варто лише зробити в своїй домвці “євроремонт”, нафарширувати її імпортною побутовою технікою і їздити на дорогому, здебільшого європейського виробу, авто. При тому він, як індивід, залишається за європейськмим мірками марґіналом із асоціальною поведінкою і більше як на турецький квартал чи якесь інше ментальне ґетто в одній із європейських метрополій не тягне. Щоб не бути марґіналом, йому треба було би усвідомити, що європейство це і певна духовна категорія, система етичних норм, а також спільна історчна пам'ять. Чи здатна на це ниншня львівська псевдоеліта на джипах?
    Разом з тим вже майже два десятиліття буваючи і живучи в різних європейських містах ніколи не бачив, щоб який-небудь українець, навіть вищеописаний тип рагуля, хоч якось намагався нав'язувати тамтешнім людям свою мову. Натомість прикладів такої поведінки з боку т. зв. “старших братів” безліч. Чого варті лише російські туристи, які обурюються, що продавець магазину у Відні не знає їхнього “великого и могучего”. На подібне культурне хамство бувають здатні хіба ще американці. А кілька десятків метрів далі, у пішохідній зоні група балалаєчників і гармоністів побирається, розважючи публіку репертуаром від “калінкімалінкі” до Моцарта. Слава Великому Народу-Победителю!!! Так держать!!!
    В цих двох картинках вся квінтесенція кацапізму – в якому б гівні сам не сидів, вважати, що всі повинні прогинатись під тебе і що ти краще знаєш, як усім іншим жити. Справжній ворог російської, за своєю суттю високої європейської культури, сидить не у Львові, Тбілісі, Чечні, Талліні, Вашингтоні чи ще десь. Це, за влучним висловом Владіміра Ульянова, доморощений “великоруський хам і держиморда”, який сам дуже успішно сіє як мінімум упередження до своєї країни та ще й при цьому щиро дивується: “И почему это нас везде так ненавидят?”

а де твій аватар? :)