Чи давали ви хабар, щоб отримати водійські права?

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. gazeta

gazeta Well-Known Member

Опитування “Газети” Повний текст

2. skal

skal Member

Відповідь: Чи давали ви хабар, щоб отримати водійські права?

Definitely, при чому це була не моя ініціатива. Всіх нас, хто був на курсах водіїв, інструктор попросив здати відповідну суму (150 дол. (5 років назад)) для забезпечення безперешкодного отримання прав.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Серед моїх друзів є люди, котрі не платили. І здали. Мабуть, інструкторам від подиву заціплює.

4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Та інструктора самі певно в долі...
    Це подібно як на митниці... Їдеш автобусом до Європи, шофера збирають по 5€ з носа буцім митникам. В мене кум ще донедавна на таможні робив, каже що в 50% водії собі просто капусту на дорожку підрубують...

5. sem41

sem41 Well-Known Member

Бувають винятки. Серед моїх знайомих є такі що просто платили і не здавали.Маю наувазі просто купували права.Правда зараз вони чудово водять.

6. Samojlovu4

Короче, признаюся я вам... а мені укр. права можна сказати подарували, во! Заплатив я там якусь символічну суму, 30 доларів чи що. Отакі реалії...

Ну зате коли на тевтонські переписував, то хочеш не хочеш мусів і теорію, і практику перездавати, ще й 700€ виклав... закон такий...

7. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

Hi, здавала екзамен сама, але не в Україні.
    Дуже негативно ставлюсь до того, як в нас продають права

• Подобається Подобається x 1
  8. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

хто заставляє здавати?

9. Samojlovu4

Мене ніхто, тому і не здавав...
    А решту стадний інстинкт певно заставляє...

10. Kaff

Kaff Well-Known Member

На права здавав у 1993-му. Після екзамену інструктор із здивуванням сказав, що думав, що я не пройду теорії. Я не зрозумів у чім справа. Тоді з'ясувалося, що більшість групи платила гроші. Скільки - я не знаю. У групі були переважно хлопці років на 5-10 від мене молодші, то я "тримався трохи особнячком". Можливо, через це мене не "здоїли".
    Окрім того я реально вчився сам, вчив білети, правила, технічну частину...

Забув сказати - ходив я на "професійні" курси. Заняття тривали десь з півтора року, відкривав категорію "В" і "С". Машину водив ЗІЛа 131, ГАЗ 66, УАЗ.

Прикольним було лише перше практичне заняття - я ще водити не вмів, а мене повезли не на автодром, а на ЗІЛу посадили за кермо на Зеленій. Якби когось вдусив - ото було би...
    Виліз із авта весь мокрий...

• Подобається Подобається x 2
  11. spm1950

spm1950 Well-Known Member

Я здавав за часів тотолітарного режиму ,і тоді чомусь хабарів не брали.

12. Ірена

Ірена Well-Known Member

Права маю - водити не вмію. Звісно, давала гроші. Так ось. Але там ніхто не рвався, щоби тебе навчити. Навпаки - вони то просипали заняття, то в них машин аламалася, то записували двох курсантів на одну годину. Після автошколи залишився осад. Та думаю з весни штурмувати чоловіковго водія і вчитися. В мене чоловік такий вимогливий, що поки не водитиму досконало машини не дасть. То куди дінуся :)

13. карапуз

карапуз Well-Known Member

Права маю більше року.Якби чоловік зі мною не займався,то після курсів ,напевне,так би і не поїхала:no: .Паркуватись в людному місці і досі лячно,бо ніхто на курсах і не вчив:sad: .А що можна навчитись за 7 занять?!Не знаю ні однієї людини з нашої групи,яка б не заплатила за здачу екзамена.Але я сама,поки не буду відчувати,що добре воджу,без чоловіка ні -ні.Зараз у мене вимушена перерва,сиджу з дитям дома.Правда,бойове хрещення вже було:radist: ..Десь місяців зо три після одержання прав їздила до батьків,які живуть за 100 км від Львова,була зима і страшенний туман:beee: .

14. Зануда

Зануда така зануда

Дико мріяла мати права, вміти керувати автівкою, навіть подумувала на першому курсі здатися в автошколу, але не склалося...:sad: Свого чоловіка я практично змусила піти на курси водіїв(у нас тоді не було навіть найменшого натяку на власний автомобіль, тому цю затію з курсами він вважав "неуместной"). Це було в 2002 році. В мене дуже відповідальний чоловік, вчився сам, не розраховував на халяву. Коли всі шушукались про суму хабаря, він слухав інструктора :) , тому дуже переживав, бо не знав скільки і кому давати :rolleyes: Так ніскільки нікому і не дав :crazy: Після здачі "теорії" в ДАІ до нього підійшов екзаменатор і потиснув йому руку :eek: , тому що він єдиний відповів на всі питання, чим і здивував. [​IMG]
    Отсєда мораль - все жтаки існує можливість здати без хабаря. Але це такий мізерний шанс, що розглядати його як правило не варто. Нажаль...
    P. S. От збираюсь літом все ж таки здійснити свою ідею фікс і піти на курси - хто б просвітив скільки тепер коштує це сумнівне задоволення :) ?

15. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Один колєга, журналіст, мав велику проблему - у нього не хотіли брати хабаря бо в анкеті вказав місце роботи :) Мусив бідака через пару місяців перездавати

16. Ірена

Ірена Well-Known Member

ой... з тою графою біда!
    таке саме - хоч ніде не вказуй, бо починають боком дивитися:)

17. Natalya

Natalya Well-Known Member

І в моїй групі всі платили. І всі, крім однієї людини, насправді завалили теоретичну частину, хоч потім всі отримали посвідчення.
    Але, у цій історії мені пощастило стати винятком (і зовсім не тому, що шкода 30-50 баксів) і без найменшого хабаря (мало хто вірить) таки отримати свій документ. Було це у кінці 2005. Я за звичкою ходила на всі заняття, вчила вечорами правила, на компі по кілька раз проходила тести, на "4" відїздила свої 9 практичних занять... І в призначений день разом з групою поїхала в МРЕВ,.. але не здавати екзамен, а записуватись на іншу дату, бо не встигла отримати довідку за місцем прописки, що прав раніше не отримувала (дурість рідкісна). Відповідно, нічого не домовившись, нікому не заплативши, невстигши навіть пережити передекзаменаційний стрес, мене раптом ...покликали за компутер. Потім виявилось, мій вчитель з автошколи вирішив не паритися зі мною на наступну суботу і якимось чином замяв питання про мою довідку. 2 помилки з 20, 20 м по прямій і після обіду мені видали права. Така от історія.

18. Nata

Nata Well-Known Member

І в нас всі платили. Хоч гріпа попалася на диво хорошою, ми всі (!) ходили на заняття, всі відкаталися свої години, проте... Не знаю, може є люди, котрі можуть здати нахаляву, але я відповіла правильно на запитання, а компутер мені його не зарахував. І так 2 рази. Я потім ще спеціально у свого інструктора перепитуваал. Таки я правильно відповідала. Отакі-то дива!
    Це було у 2004 році, а тепер мені знайома розповідала, що гроші заплатила, а її попередиои, що за першим разом не здасть, треба щось три рази приходити. От так людина ходить, хоч прекрасно вміє їздити.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вони з Канади?

20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Я хабарів не платив (1997 рік).
    Чесно ходив на курси, хоча мав старі права ще зі студентських часів. Заплатив за кілька індивідувальних практичних занять інструктору.
    Отримав від інструктора "бонус" - найлегшу ділянку шляху на здачі практичної їзди.
    Теорію здавали весело - комп, до стола пригвинчено мишку, де здається ліва клавіша - перебирання номерів запитань і варіантів відповіді , а права - Ентер. Усі, хто знайомий із компом, боялися не туди тицьнути.

На здачі теорії був веселий момент (і я знаю, що це влаштував батько однієї курсистки) - інспектори вийшли на 5 хвилин з кімнати !
    Усі усім допомогли з проблемними запитаннями!

Не здали кілька дівчат, які не знали, що є передачі вище другої :) Оскільки була ожеледиця, інструктор їх ганяв лише на 1-2 передачах.

а де твій аватар? :)