Чи це було чудо в моєму житті?

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Slav, 22 чер 2023.

1. Slav

Slav Well-Known Member

Я в угорське місто Печ [1] їздив перший раз в 1998 році, шукаючи там виробників шкіряних рукавиць. Я там з допомогою телефонних довідників знаходив багато різних заводів, які виробляли шкіряні рукавички. Але, на жаль, їхні рукавиці були дуже дорогі і часто не якісні. На таких рукавицях майже нічого багато не можна було заробити, якщо їх перепродувати у Львові та інших містах України. В мене була інформація, що в місті Печ в Угорщині є інші виробники рукавиць, яких неможливо було знайти за допомогою телефоннних довідників. Я вирішив в 2001 році питатися у випадкових людей в місті Печ про виробників рукавиць в місті Печ. Коли я запитався про таких виробників рукавиць у вахтера гуртожитка коледжу, мене він через декілька годин познайомив з виробниками рукавиць, які шиють рукавиці в себе в дома. Ці виробники рукавиць робили рукавиці якісно і за дуже низьку ціну. Цей вахтер, якого я питався про виробників рукавиць, напевно, наскільки я пам'ятаю, був другою людиною, якої я про це запитався.

Чи це було настання дуже малоймовірної події, чи боже чудо, що я у досить великому місті ( угорське місто Печ ), питаючись у випадкових людей, зміг майже відразу знайти дуже вигідного для мене виробника рукавиць, на яких я пізніше дуже добре заробив?

Я вже тоді в той час майже не ходив до церкви та зовсім не ходив до сповіді. Але моя мама молилася за мене і просила Бога.

------------------------------------------------------------------------------------

[1]. Є таке в Угорщині місто Печ :

Пошук Гуглом: місто Печ

Його населення складає приблизно 150 тисяч чоловік. Колись давно місто Львів та місто Печ були містами побратимами. У Львові колись була вулиця "імені міста Печ". Тепер ця вулиця називається "вулиця гетьмана Мазепи" .

Останнє редагування: 22 чер 2023
  2. Slav

Slav Well-Known Member

Питання до всіх ( крім гімномана ): Це було чудо чи настання дуже малоймовірної події?

3. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Ніякого такого чуда я не побачив.
    Бо немає ані містичного, ані езотеричного, навіть молитви.
    От, наприклад, я йшов з Рукомиша до Зарваниці, десь 23 км.
    Не встигав до вечора.
    Попросив Бога хоч половину підвезти, а я там вже 12 сам дійду.
    Нікого не просив зупинитися, яке два раза підвезли - вийшло 11 км (по мапі).
    Почав о 15-й годині йти, а в Зарваниці був вже о 18.30.
    Чудо -не чудо, але приємно)

4. Коммунарец

Стукайте і вам відкриють.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

8. Slav

Slav Well-Known Member

@Мих В небі на хмарах також деколи можна побачити якісь зображення.

9. Коммунарец

Спочатку думав поставили лайк, але... пригледівшись, не дуже сподобалося.
    Не все, що хочеться видавати за святе, має виглядати як бажане.
    Скоріше тут не таке й чудо, як прояв "нечистого"
    Центральне "обличчя" незрозуміле, справа зовсім неясне, що там...
    А от зліва взагалі навпаки, диявільська пика, навіть на путьку схожа(
    Майже, як на фресці з Італії...
    Сатанінська трійця(

Останнє редагування: 16 кві 2024
  10. Коммунарец

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я не коментую це зображення на фото. Не знаю.
    Мене інше зацікавило. Я це розмістив на одному ресурсі, не коментуючи і побачив, що є три типи людей з різними відношеннями до цього.

Перші казали, що Божий знак, або сама природа прославляє Творця, визнаючи це, як чудо.
    Другі казали: нічого особливого не бачимо - порізане дерево.
    Треті - емоційно хаяли це і людей, що це вірили, як у чудо, виявляючи навіть агресію.

12. Коммунарец

До всього треба мати розуміння, а то буде як з росіянами, що у все вірять, що їм кажуть.
    Сам спил дерева нічого особливого не має, крім старої серцевини, але хто хоче побачити щось, той побачить, навіть у кавовій гущі.
    Я сам виставляв тутечки фото спиленого дерева, на якому проглядався нечистий з рогами... То я йому пику замазав глиною, щоб не підглядав)

13. Slav

Slav Well-Known Member

@Коммунарец , ви не помітили, що ваші зображення у ваших постах десь пропали?

14. Коммунарец

помітив... але якось дивно це... на одному телефоні пропали, а на іншому ні(

15. Slav

Slav Well-Known Member

В моєї бабці були такі самі чуда, тобто настання дуже малоймовірних подій. Вона
    вважала це чудом, коли її син виздоровів від тифу. Вона також вважала це чудом, коли її чоловіка не взяли на війну, хоча вже його фактично призвали.

16. Коммунарец

Як казав Бендер, "для кого-то и кобыла невеста"... но:
    Всеж таки, крім своїх почуттів, треба користуватися і досвідом людей, які більше знаються на визначенні чуда.
    1) червоне море розійшлося...
    2) розвалився вівтар ваала від слів пророка...
    3) затемнення сонця...

Я от не робив вакцинації від ковіда, але вірив, що не помру від нього, бо їв чорну редьку і сподівався на проведіння боже, яке готує мені інше)

від тифу багато померли і багато вилікувалося... кому як пощастило... можна і саму хворобу визначити як чудо, наслане на людство за гріхи... " а там розберуться, хто грішний, а хто ні("
    хоча та хвороба теж виникла не без участі людей зі шприцами(

Останнє редагування: 5 тра 2024
  17. Коммунарец

А чудо в тому, що не взяли на війну? може чоловік став підпільником аід вкпб чи влксм, вбо інше щось?
    От, якби взяли і повернули, ото б було чудо...
    Мене таки взяли і повернули... відвернув хтось)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А є такі? Спеціалісти по чудах?

От яке то чудо? Вас взяли воювати, але повернули. Самі події не несуть за собою чогось надзвичайне.

Просто вас взяли і ви розуміли, що прийдеться воювати, а тут - раз і сподівання не звершилися. Можливо для вас особисто це чудо, а збоку - ніяке не чудо.

З іншої сторони, якщо людина побачила справжнє чудо, то хто їй повірить? Хто визнає це за правду? Так і залишитесь при своєму чуді.

19. Коммунарец

Зараз всі майже спеціалісти по чудам і іншим чудасіям. Іноді дивлюся відео про старців та монахінях - так там одне чудо...
    На рахунок себе, що не забрали і інші події, вважаю не чудом, а призначенням майбутнього, що наближається.

20. Коммунарец

Ватикан затвердив нові правила, що стосуються розпізнавання надприродних явищ

Від ствердження, що немає перешкод для душпастирських ініціатив до повністю негативного судження, загалом – 6 можливих визначень, які містяться в нових правилах, що стосуються розпізнання гаданих надприродних явищ.

Можливі оцінки щодо досліджуваного явища

Документ пропонує шість можливих висновків по завершенні розпізнання.

Nihil Obstat: не висловлюється впевненість у надприродній автентичності, але визнаються ознаки дії Святого Духа. Єпископа заохочується оцінити душпастирську цінність і сприяти поширенню цього явища, в тому числі паломництвам.

Prae oculis habeatur: визнаються позитивні ознаки, але існують також елементи плутанини або ризики, які вимагають розпізнання і діалогу з адресатами. Доктринальне роз'яснення може знадобитися, якщо існують тексти або послання, пов'язані з цим явищем.

Curatur: наявні критичні елементи, але явище широко розповсюджене і приносить видимі духовні плоди. Заборона, яка може збурити вірних, не рекомендується, але єпископа заохочується не підтримувати це явище.

Sub mandato: проблемні питання пов'язані не з самим явищем, а зі зловживанням, яке здійснюють окремі особи чи групи. Святий Престол доручає єпископу або делегату душпастирський провід цього місця.

Prohibetur et obstruatur: незважаючи на деякі позитивні моменти, проблеми та ризики є серйозними. Дикастерія вимагає від єпископа публічно заявити про неприпустимість підтримки явищата пояснити причини такого рішення.

Declaratio de non supernaturalitate: єпископ уповноважений заявити, що явище не є надприродним, покладаючись на конкретні докази, такі як зізнання ймовірного провидця або достовірні свідчення про фальсифікацію явища.

Tags:
а де твій аватар? :)