Чехи прирівняли Степана Бандеру до Яна Гуса Відлуння війни: Бандерівці / Válečné ozvěny: Banderovci (2011) TVRip Ukr/Cz/Sk / Ukr sub [toloka.hurtom.com] Жанр: історичний, документальний Країна: Чехія Телеканал / кіностудія: ČT - Чеське телебачення Режисер: Алеш Коудела Сюжет: В основу фільму чеські автори на чолі з режисером Алешем Коуделою поклали свідчення очевидців боротьби Української повстанської армії за незалежність України. У споминах розкриваються складні переплетіння людських доль на тлі безперестанних боїв і драматичних стосунків із місцевим населенням в Україні, а потім у Словаччині та Чехії. Насолоджуйтесь-переклад український
А тебе, імперського яничара, ще не додавили? Чехи та словаки в часи Сталіна наперекір йому тримали відкритими коридори для проходження відділів УПА на Захід.
Что-то не понятно мне подобное "приравнивание": Яг Гус - проповедник, писатель, автор (один из) чешской грамматики, он никогда не держал в руках оружия... Может, с Яном Жижкой перепутали?
Мій батько трохи прослужив в Армії людовій, яку створювала Москва з людей, які хоч трошки розуміли по польськи. Тому АЛ тут ні до чого. Це був просто фантом зародження підконтрольного Москві польського війська, яке воювали тільки з німцями.
Я це пам'ятаю, але фільм називається не С. Бандера, а Бандерівці і на засатвці люди зі зброєю в руках... Але не будемо сперечатись - тре кіно дивитись.
Забула ще додати, що фільм має подвійну назву: "Бандерівці Відлуння війни" (Banderovci Valecne ozveny) тому і не пасує мені до нього Ян Гус.