Червона ікра

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем skole, 16 лют 2011.

  1. skole

    skole Well-Known Member

    Вчора сходив в супермаркет купити червону ікру. Але виявилось що одна і та ж баночка на 130 грам має розкид ціни від 40 до 150 грн.
    Я купив найдешевшу, але хотілось взнати чому такий розкид цін, адже ікра - вона однакова в усіх лососях?
     
  2. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Але не кожна "ікра лосося" добута справді із лосося :)))
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. - Вы ошибаетесь. Лососёвых рыб много.
     
    • Подобається Подобається x 3
  4. Deus igrok

    Deus igrok Дуже важлива персона

    угу , я ікра з горбуші, кети , сьомги ...

    правда ціна за баночку не виходить за вилку 40-60 грн , дороще 90 то має бути чорна
     
  5. Bambook

    Bambook Persona non grata

    це як? може, ви мали на увазі "дорожче"?
    І взагалі, ви коли востаннє були в магазині? Нормальна червона ікра вже давно мнше 60-ти не коштує...
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. skole

    skole Well-Known Member

    Та я не маю на увазі штучну на основі желатину та білкову ікру. Ці типи дешеві та на них пише, що це не справжня ікра, хоч ці баночки рядом стоять з справжньою ікрою в магазині. Я ж супермаркеті купую ікру, а не на базарі, де можуть підсунути що завгодно.
     
  7. Picasso

    Picasso Німий фільозоф :)

    Уже ж написали
    Крім того, що риби (з яких беруть червону ікру) відрізняються , то ще й спосіб приготування-розфасовки + ціна робочої сили і тари розфасовщиків. Найбільш дешева (штучну не рахуєм) є глибокої заморозки (наскільки знаю, возять плитками з північної Америки) розфасована в підвалах маркетів. Нє?! ;)
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    я от не можу собі дозволити їсти ікру, бо як гляну що туди входить... мама дарагая! Хімзавод. Аналогічно - майонез. Нема нині тих продуктів натуральних і крапка!
     
    • Подобається Подобається x 3
  9. Bambook

    Bambook Persona non grata

    на всіх пише?
    якщо купили за 40 - вас надурили...
    і взагалі, кидайтеся тієї ікри. З нею ви споживаєте Е210 бензойну кислоту, Е211 бензоат натрію, Е213 бензоат кальцію. А вся ця хрінь може викликати розвиток алергії і злоякісні пухлини :sad:
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. FourA

    FourA Дуже важлива персона

    В начале 70-х бывал на Камчатке, ел там красную икру, вынутую прямо из рыбы, видел, как её готовили в кустарных условиях. Нет никакой гарантии, что в супермаркете купите настоящую высококачественную икру. Дело даже не в обмане - им могут сплавить либо поддельную белковую икру, либо низкокачественную, выдав всё это г...-но за высококачественный продукт. Лучше всего прочитать о красной икре можно например на: -- лично я не рискую покупать икру в магазинах и на рынках. Можно запросто нарваться на икру лягушечью - слышал и о таких случаях.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Французам би то...
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. skole

    skole Well-Known Member

    Та ці компоненти в усіх продуктах. Думаю, що в хлібі не менше цього добра.
     
  13. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Не в усіх. далеко не всі харчові добавки канцерогенні. У хлібі точно нема потреби в бензойній кислоті... Та й в консервованій рибі переважно з харчових добавок - менш небезпечні барвники. А от ікра - специфічний продукт. Кавальчик з сайту, який порекомендував ЧотириА:
     
  14. FourA

    FourA Дуже важлива персона

    Я видел, как обрабатывали красную икру на Камчатке - обрабатывали раствором соли, а потом ещё, как ни странно, выдерживали какое-то время в холодном крепком чае(без сахара, конечно!). В моей стеклянной банке эта икра продержалась максимум две недели. Пока я её вёз самолётами, ходил пару -тройку дней по Москве, она лежала без холодильника. Если бы сразу в холодильник, продержалась бы дольше.
    Недавно мы купили красную икру по знакомству у мужика, который этим занимается. Заплатили за баночку в 250-300 грамм 150 грн. Жена говорит, что икра была хорошая. Я сам икру не ем, но жене верить можно.

    ---------- Додано в 15:09 ---------- Попередній допис був написаний в 15:07 ----------

    Говорят, этой икрой и отравиться можно - лягушечьей. А вот икра французских улиток - деликатес! Но она белого цвета.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. night

    night Well-Known Member

    За 40 грн ікру їсти, треба бути сміливим :) За 150 грн страшно інколи їсти а тут 40...А дату на банці дивились? Якщо їй більше року то не дивно що така ціна. Адже ікра може зберігатися 2 роки, але при підтримці певної температури. Дуже сумніваюсь що в наших супермаркетах на це заморочуються
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. iso

    iso Well-Known Member

    Якщо купили за 150 - вас також надурили:dntknw:
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Bambook

    Bambook Persona non grata

    не завжди, але частенько. Тому я й кажу: не варто їсти ту хіматуру. Їжте те, що рідна земля родить - більше шансів на добре здоров'я ...
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    * Код, начинающийся на 1 обозначает красители, устанавливающие или восстанавливающие цвет продуктов.
    * Код, начинающийся на 2 обозначает консерванты, повышающие срок хранения продукта.
    * Код, начинающийся на 3 обозначает антиокислители — вещества, предотвращающие порчу продукта.
    * Код, начинающийся с 4 обозначает стабилизаторы, сохраняющие консистенцию.
    * Код, начинающийся с 5 обозначает эмульгаторы, вещества поддерживающие структуру продукта.
    * Код, начинающийся с 6 обозначает усилители вкуса.
     
  19. Bambook

    Bambook Persona non grata

    http://dobavki-info.org.ua/shkidlyvi-harchovi-dobavky.html
     
  20. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    от звідки рак і алергія.

    Незрозуміло, для чого то все дозволяють?
     
а де твій аватар? :)