Церкви Львова

Тема у розділі 'Історія і видатні місця Львова', створена користувачем YUST, 28 лис 2010.

1. YUST

YUST Well-Known Member

Не є спеціальним церковщиком, але остатньо шось зачастив.
    Відкрив для себе невеличку церкву Миколая при монастирі, що біля автостанції №5 на Личаківській.
    Недавно побував у деревяній церкві на Стрийській біля податкової. Сподобалося.
    Потім на вул. Тершаківців навпроти колишнього готелю Незалежність. Цікаво.
    А сьогодні з великим задоволенням вистояв Cлужбу у Преображенській. Переконливий отець Чухній, неймовірний хор!
    Може хтось поділиться своім досвідом?

2. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Будь ласко, переведи

3. YUST

YUST Well-Known Member

Релiгiйнiсть моя невисока. У церкви ходив лише на великi свята. Священникiв i Церкву у цiлому поважав не занадто. Вважав, що треба напружити своi зусилля щоб чогось добитися, а в Бога канючити нiчого. Може все i далы так, але стало подобатися в Церквi. Слухати хор. Проповiдь. Хоча завжди вважав себе далебi мудрiшим вiд якихось там священникiв...

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Вважаєте існує інший шлях? Господь не дає рибу...

5. YUST

YUST Well-Known Member

Ви кажете, що все таки варто просити? Й що вудка то теж Його ласка? А у якій Церкві Ви просите?

6. Кохана

Кохана LuBimaya

Взагалі-то в церкві треба дякувати, а не просити.. але то особисто моє ставлення...
    А якщо ї просити, то за здоров*я своїх дітей, батьків, рідних...

А Ви відвідуєте різні церкви з цікавості, чи хочете зробити вибір на якійсь одній щоб і надалі її відвідувати?

---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:21 ----------

все ж таки розум до людей приходить... може з віком, але приходить...

• Подобається Подобається x 1
  7. YUST

YUST Well-Known Member

1. Колись був церковником й нич не вдавалося. Коли поклався на себе - вдалося багато чого.
    2. Поки - що з цікавості. Преображенську товариш порадив, котрий з Брюхович туди добираеться.
    3. "Взагалі-то в церкві треба дякувати, а не просити" - гарно й мудро мабуть:good:

8. Кохана

Кохана LuBimaya

Ви маєте на увазі "прихильником церкви"?
    бо в моєму розумінні церковник - це священнослужитель, той, що при церкві..
    а якщо просто відвідуєш службу, приходиш помолитися і т.ін., то це парафіянин (он же пріхожанін)... ІМХО

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви явно Новий Завіт не читали.

10. Кохана

Кохана LuBimaya

Знаєте вислів "На Бога надійся, а сам...."?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

І одне і друге. Чому лише дякувати?

12. Кохана

Кохана LuBimaya

Ну, не знаю як хто, а я дякую Господу за те, що в мене є, за те, що Він мені в чомусь допоміг і.т.д, а прошу щоб діти, батьки були здорові, щоб дав сили на здійсненнь чогось... ось такого плану..
    А просити Бога "дай мені машину або квартиру".... ну це глупо принаймі.... ІМХО

• Подобається Подобається x 2
  13. YUST

YUST Well-Known Member

Так, так прихильником. Колись навіть йшов у знаменитому поході за легалізацію УГКЦ. З того часу багато води пішло. А моя прихильність до церкви зменшилася, коли моя вже тепер старезна мама (мама???) затята греко - католичка чинила різні дебільні речі лиш би не допустити реконструкції нашого старенького особняка у Львові. Реконструкцію то я з боями зробив, але у ході справи розчарувався в церкві, яка має таких дебільних прихожанок і не може на них вплинути.:bad:

14. Кохана

Кохана LuBimaya

Ви знаєте, щось мені не дуже поєднуються поняття "дебільність прихожанок" (вибачте) і вплив церкви на їх... Якщо так розібратися, то дуже багато людей, що відвідує церкву "по неділях" не є щирими парафіянинами... і участь у різних походах хрестових не підтверджує людську гідність і чесність... ходять "для галочки", на показуху...
    не кажу за всіх, але особисто для мене є недопустимим вийшовши з церкви йти в "барвінок" за ковбасою...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ті, що не ходять до церкви щонеділі є щирими християнами, як ви думаєте?

16. Кохана

Кохана LuBimaya

хм...
    думаю, що щирість не вимірюється годинами проведеними в стінах церкви... помолитися можна і вдома, головне, щоб те було і справді щиро...

17. YUST

YUST Well-Known Member

А Ви мабуть ходите в одну церкву - ту що на Василя Симоненка?;)
    Чи ще у пошуках?
    ПЕС. Зверну увагу, що хористка - солістка нині у Преображенській церкві народила у мому тілі не одну тисячу "мурашок". То було щось!!! Такого ефекту дійсно не досягнеш десь інне поза церквою.

18. Кохана

Кохана LuBimaya

і туда також, якщо всією сімєю, а якщо сама, то на Короленка, але я там давно не була, бо маю тримісячну дитину і не маю моливості...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

у ЦЕРКВІ є те, чого нема дома.

У церкві відбувається жертвоприношення, у церкві є Свята Євхаристія.

20. Кохана

Кохана LuBimaya

згідна, але не завжди є можливість це зробити... а чомусаме в неділю? я інколи заходжу на вечірню службу в маленьку капличку біля нашої церкви... чи за щирість розцінюється тільки недільне відвідування?

а де твій аватар? :)