Бути самим собою.

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем консультант, 4 сер 2013.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Хоч маю купу літ, лише недавно відчув, як добре бути самим собою. Живеш собі і радієш кожному дню, не прогинаючись і не оправдовуючись ні перед ким. Коли ведеш себе так, як підказує тобі твоє сумління і внутрішнє єство, тобі не потрібно щось вигадувати, брехати, придумувати, а говориш і робиш те, що думаєш і хочеш, без викрутасів і маневрів. Відчувши цей стан жити стало набагато простіше і легше, навіть сон і апетит покращився. Попробуйте і відчуєте те, що я тут написав. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=pVxLcYFQuLk

• Подобається Подобається x 4
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А Ви знаєте про людей, котрі інакше не можуть, ніж як брехати, придумувати і викручуватись?

І це в них називається "бути собою". :)

• Подобається Подобається x 2
  3. консультант

Брехати, придумувати, викручуватись і тому подібне не властиво людям від народження - це наслідок боротьби за виживання. Кожна людина по своїй природі світла і вільна, а життєві ситації іноді заганяють її в глухий кут, де приходиться робити далеко не те, що б вона хотіла.

4. Un.Known

Я недавно цитувала:
    Нема безвихідних ситуацій, просто деякі виходи людям не подобаються.

• Подобається Подобається x 3
  5. консультант

Це все відносно... . Коли жінка зраджує чоловікові або навпаки і один одного запитують, чи була зрада, то який тут вихід ? Сказати так - втратити довіру і навіть сім"ю, сказати ні - совість мучитиме, а поступиш згідно совісті і скривати не буде потреби, тому що не допустиш зради. Не влаштовує хтось когось - розлучення і дівоча фамілія. Навіщо парити мозги собі... .

Останнє редагування модератором: 4 сер 2013
  6. Un.Known

Нічого відносного. Є два виходи, пішовши одним шляхом втратиш довіру, сім'ю, гроші (або одне з того, або все відразу), другим - совість мучитиме. А з власною совістю людина дуже легко примиряється. Тому зрозуміло, що більшість вибирає.
    Ну дехто зраджує саме тому, що поступає згідно совісті. :)

7. консультант

Мій суід мав звичку казати " де була совість, там ... виріс ". :)

8. консультант

Взагалі-то в цій темі немає сенсу вести розмову про подружню зраду, бо є інші теми про це. Основний акцент роблю на те, що людиною ти зможеш почуватись тільки тоді, коли не прогинатимешся ні перед ким і ні перед чим, а будеш самим собою і суддею тобі може бути тільки Один Господь Бог.

9. Little Miracle

Little Miracle Well-Known Member

Абсолютно згідна з тим, що лише будучи самим собою можна відчути, що таке щастя. Проте чомусь так мало людей, які можуть це сприйняти. А перед всіма іншими все одно приходиться одягати ті, чи інші маски.

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Чоловік

Одягає маску блазня — впізнають.
    Вбирається в тогу незворушного судді —
    благають:
    — Перестань, хіба це ти?
    Лисом перевдягається — кричать:
    — Ми вже давно тебе впізнали,
    досить!
    Дон-Жуанів плащ накидає на себе —
    сміються:
    — Не той фасон.
    Нап'ялює маску хамелеона —
    і сам же зриває із себе той лик:
    смішний,
    розгублений чоловік —
    ніяк не збагне,
    що в кожній масці
    є розріз
    для очей.

І.Малкович

• Подобається Подобається x 2
  11. консультант

Та ні, не обов"язково. З масками зав"язав і жалію, що не зробив це раніше.
    Зараз почував би себе набагато краще, а то купу нервів і здоров"я собі попсув через те, що завжди намагався робити все, щоб догодити друзям та знайомим, а їм це завжди подобалось. Рано. чи пізно потрібно закінчувати з клоунадою і все ставити на свої місця, а то постійно прогинаючись, можна горбатим стати... .

12. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ню-ню.... :)
    А позвольте поцікавитися шо таке сталося шо ви ся так перемінили?

13. консультант

Нічого особливого. Просто почала боліти спина і проаналізувавши всі причини, зрозумів, що це через те, що завжди перед всіма прогинався, намагаючись всім догодити, хоч про те, щоб догодити мені ніхто ніколи не думав. Тепер на все забив і живу своїм життям. Бачу результат на лице: здоров"я покращилось і люди почались прогинатись переді мною, хоч я того не хочу. І Вам раджу не нююкати, не сясякати і не шошокати, якщо хочете по-людськи спілкуватись... .

14. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

:) Моє "ню-ню" не мало на увазі шо ви нещирі. Радше мало на увазі шо маска є завжди окрім тих моментів коли ми самі на одинці. Просто деколи маска настільки зручна шо і не помічаєш.
    Так шо ви дарма кіпішнули. Не хотів вас обідити.

• Подобається Подобається x 1
  15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я собрался на маскарад,
    Мне жутко захотелось в сказку
    И я надел смешной наряд
    И выбрал поглупее маску.

Решил, предстану я шутом
    С умом и дерзостью нахала
    И буду распевать о том,
    О чем и думать не пристало.

Я буду сдвинутым слегка,
    Ведь глупость славе не помеха,
    И стану корчить дурака,
    Чтоб люди падали от смеха.

Когда ж под маскою глупца,
    Наизгалявшись до блаженства,
    Я маску вдруг сорву с лица,
    Чтоб все узрели совершенство…

И вот пришел мой звездный час,
    Расстаться с этой глупой ролью,
    Сейчас я огорошу вас,
    Сейчас. Сейчас… Твержу я с болью,

Но что же это — сон? Вранье!
    На пальцах кровь, как будто краска…
    И отставать не хочет маска —
    Она теперь лицо мое.

А.Матвійчук

• Подобається Подобається x 1
  16. консультант

Вибачте, не так сприйняв. :drinks:
    Можливо іноді маска зручна, але тепер її ніколи не використовуватиму в ущерб собі і в догоду іншим.

17. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ну шось типу того. Маска, яку ми носимо, міняє і нас самих. Але мені більше подобається отой вершик, шо ви постали, де кажеться шо в масці є прорізь для очей. Не пригадаю вже теми де то прочитав.

а де твій аватар? :)