Жили собі ліньки братики-сестрички: з побитими коліньми і з брудними щічками! У платтячках з дірками, з немитими руками... Сиділи і зітхали, аби їх не чіпали. Аня Войнарович ось сиджу, гуляю по нету. цуця проситься гуляти, а мені лі-і-іньки. Зараз скажу собі "треба", та й піду, бо шкода звірину. Справа ускладнюється, коли треба, наприклад, прибрати на робочому столі - відкладається у "довгу шухляду". А як ви себе змушуєте робити справи, які, ну, не дуже хочеться робити?
Я забороняю собі робити справи, які хочеться, поки не виконаю того, що треба. Але частенько я себе не слухаюсь і займаюсь всім на всіті, окрім того, що треба :shy:
Кожен день свято то один святий, то інший .Ось і виправдовує себе, це ж свято і цього святого поважаю. Але коли вже щось остро не сподобається і треба діяти згадую. -Не людина для Суботи ,але субота для людини.
В мене для "братиків ліньок" є свій час. Я дозволяю собі лінуватись, не мучаючись ніякими докорами сумління і не псуючи задоволення, строго з...до....(наприклад, з шостої до восьмої). Ну а потім вже іду і роблю, що потрібно, без всяких відмовок
ех, тяжке запитання..... пишу список справ на завтра на такій дошці фломастером і викреслюю помаленьку, не записую багато, а трохи -кілька пунктів та намагаюсь їх виконати і зразу стає легше . А взагалі існує таке поняття як Прокрастинація -це відкладання справ на завтра, є багато статей на цю тему і для її вирішення
я також пишу список справ і часом відчуваю бажання поплескати себе по плечу, коли викреслюю деякі пункти, але маю проблему з тим, що деякі роботи переходять з сьогоднішнього списку до завтрішнього "неушкодженними". Тоді кажу своїй доці: "нагадай мамі, що їй потрібно зробити тето-й-те" - тоді включається фактор сорому за невиконану справу. і відповідальності перед молодшим поколінням
пригадався давній жартівливий **лозунг** --- **відклади на післязавтра те,що маєш зробити сьогодні - будеш мати 2 вихідних** а якщо серйозно,то думаю собі - ну навіщо відкладати?все рівно доведеться зробити,то хоч не добавлю собі ще пару лишніх хвилин того *очікування виконання*. і вже дуже серйозно(коли важка справа і ніяк не наважуєшся за неї взятися)- жертвую її за...отут вже кожен має свої думки,за що або за кого можна пожертвувати ці важкі зусилля.Допомагає.
Спостерігав за кiтом. Спить на ріллі в борозні, прокинувся піймав миша, далі спить. Пес бігав висолопивши язика , змучался як негр і ні чого не спіймав. Прийшов жебрать по хліб.
Я чомусь подумав що мова тут про затерті лінки піде. Але якщо вже про лінь, ну то пригадалось отаке: Сидить три сусідські коти і спорять хто лінивіший. Один каже: -Я такий лінивий. От недавно хазяїн мякеньку постільку мені зробив, то я лінувався заповзти на неї. Другий: -А я такий лінивий, що недано хазяїн поставив мясце мені перед носом, то я лінувався доповзти до нього щоб поїсти. Третій: -А ви вчора чули як хтось кричав в подвір'ї? -Чули -Ну то я наступив собі на яйце і лінувався злізти ) Взага лінь то класна штука, особливо якщо хто не тисне А якщо мені ліньки щось робити заплановане, то я хапаюсь за прибирання. На роботі то ще пів біди. Повідсовую на столі всякі дрібниці і повитираю пилюку там де прибиральниця не добралаясь, або посортую по купках щось навалене вперемішку. А от вдома то ціла процедура. Прибиранням займаюсь тільки тоді коли дружина їде до тещі мінімум на тиждень. Зумовлено тим, що вона не любить бардаку ззовні, а я якщо ввечері не маю сил доприбирати то так і лишаю на другий день (такий собі армагедон посеред кімнат). І на другий або на третій день спокійнісінько доскладую.
Я теж так подумала На мене інколи находить така лінища!Нічого не хочу робити...і не роблю, але вже на наступний день перероблю стільки, що й не планувала.Люблю працювати вночі, або як немає нікого вдома. Тільки понеділок у мене завжди "День лінивця"