Так йому і треба сам раніше їздив на мотику, неповага водіїв на автомобілях аж перла тоді, особливо від тих хто на крутих іномарках. Хоч сам пересів на таку ж іномарку, але з повагою їзджу. Люди!!! будьте культурнішими з нашими побратимами
Їхав мопедом по головній. Швидкість біля 45 км/год. Фара ввімкнута. За двадцять метрів з другорядної витикнулась морда маршрутки. Покрутив єб...ом, побачив мене і нагло виїхав переді мною. Екстерне гальмування і бордюр дали змогу не потрапити під задні колеса Івека. Встав. Завів. Наздогнав. Обігнав. Зупинився. Підняв цеглу. Жбурнув в лобовуху. Побачив розсипані 3 кв.м. лобового скла. З задоволенням поїхав далі.
Якось перестроювався в інший ряд, їхав 20км/год. Включив поворот. Подивився в дзеркало, подивився в "мертву зону" ЧИСТО! Тільки повертати, чуть рульом крутанув, в сантиметрі від мого крила (якраз по лінії розмітки) з великою швидкістю пронісся мотоцикл! Оце нормально? Як за ним угледіти, як воно між полосами на шаленій швидкості носиться? А потім кричать нас не пропускають і тп... так зроби так щоб тебе принаймі було ДОБРЕ ВИДНО! А то їде темно сірий мотоцик, темносірий комбінезон, темносірий шлем, без фари на темносірому асфальті! То твоя безпека в першу чергу, я то на машині, мені максимум розіб"єш залізо... І теж дотримуйтесь ПДР, в першу чергу рядності і швидкісного режиму, і фари, фари, фари! Догнав би, прибив... але не догнав... Хрустіки, блін!
А два рази в дзеркало не пробували дивтись? І взагалі, дзеркало деколи "обманює"... ---------- Додано в 10:36 ---------- Попередній допис був написаний в 10:35 ---------- Дякую, повеселили) А по якійто ви дорозі їхали шо там цегли валялись?) Ну я розумію, в нас всяко може бути, але аж шоб так!)
Вулиця Привокзальна. Маршрутка № 9. Праворуч колія, ліворуч часний сектор. Люди сі будуют. А мені було не до сміху, коли прийшлось "лягти" на бік Щоб тут зараз не співали, маю водійський стаж з 1982 року. Відповідно і права. Категорії В.С.Д. правила знаю, на дорозі не хуліганю. А всякі підерасти тебе в "упор не бачать". Їду з переїзду, фара ввімкнена, показую правий поворот. З другорядної, що йде вздовж колії, дідок з бабкою на 412-му - похєр бджоли. Під самим переднім колесом пре. Пропустив. Наздогнав. Постукав по даху. Обігнав - постукав по шльомі... Шо з старих возьмеш.
На жаль, на жаль... Так, маршрутчики плюють на всіх і витикаються в лівішу полосу прямо перед носом... А скутеристи-мотоциклісти... За кермом я завжди дуже стриманий. Але іноді, коли він ріже тобі дорогу в півметрі перед твоїм бампером... І одразу гальмує... Хочеться вийти і намотати того мотоцикла або скутера йому на шию. І зав"язати бантіком. Міська дорога не для перегонів. Між містами, на незавантаженій трасі - дави собі 250. А в місті - зась!
Якщо авто їде 60, і мотик ззаду їде 60 то один відносно іншого вони нерухомі, тому можна сміло робити маневр. Коли двохколісний дибіл з швидкості 50-60 км. за 2-3 с робить більше 100 км/год то йому треба жопу на голову натягувати, є обмеження в місті по шв. дуже пацаваті мотоциклісти його дотримуються досить рідко. Шановний "самоліквідатор", я розумію що мотик це дуже дорого та круто. АЛЕ, в найгіршому випадку водію грозить тюрма а мотоциклісту цвинтар. Так, що мотоцикліст більше зацікавлений в уникненні ДТП, тому в непевних ризикових ситуаціях варто пригальмувати. У ситуації з VasMT я повністю на його стороні, бо маршрутки та таксісти то не водії а хами на дорогах. І знову жирне але... Таке відношення до мотиків зі сторони водіїв чому? Тому що основними водіями скутерів є діти, які поняття в правилах не мають. P.S.Бачив ситуацію коли велосипедист (дядько років 50) не пропустив з головної автомобіль. Визг резини, зупинка, ДТП не відбулося. Вийшли з авто хлопці, дали дадьку по писку, ровер з розмаху завалили по металевому парапету, рама добре зігнулась. І саме смішне, що народ навколо чомусь підтримував велосипедиста.
Дзеркало може обманути у відстані. Але якщо там нікого нема то і в дзеркалі нема, а якщо є то непоказати того неможе.
Є просте пояснення - мотоциклісти, скутеристи, і тим більше, велосипедисти для водія часто "невидимі", як із-за габаритів, так і із-за того, що вигулькують зненацька. Всі вони сприймаються візуально, майже як пішоходи. Скажіть, хто з них турбується хоча б про яскравий одяг? Ввімкнену вдень фару? Ось тому і виникає біда. А ті, хто побив велосипеда та дядька, мали б понести кримінальну відповідальність, бо він - повноправний учасник дорожнього руху, а самосуд у нас ще (поки що) не став "нормою життя".
ну для початку давайте дещо вияснимо! КОли заводиш мотоцикл, скутер, мопед фара включається полюбому! Так зроблено! Одне коли водій не бачить мотоцикліста, а інше коли ігнорує його.. а на рахунок кримінальної відповідальності, Ви повністю праві!
Да, мотоцикл це дур-машина. Скільки людей через них загинуло, а скільки покалічилося. От недавно було два випадки з знайомими з гуртожитку коли один - зробив поцілунок з деревом, по п'яні - 2 тижні в реанімації, але пощастило, видужав. А інший потрапив у м'які обійми асфальту, травма головного мозку, реанімація, повний параліч лівої сторони й шанси відновитися до попереднього стану мізерні. Як на мене то краще купити корчувату машину ніж неперевершеного мотика, проживеш довше, як каже статистика.
та екіпіровка коштуе дорожче мотика, хто її там купляє... А при лобовому на швидкості 100км вона вже нічим не допоможе. Щодо алкоголю за кермом, то тут немає навіть про що сперичатися, однозначно, якщо випив то ти вже не водій, а пішоход.
ми з чоловіком на мотику наїздили чимало - і на море і в гори і ціле літо по місту, навіть взимку були виїзди)) чоловік професійний водій (усі категорії, стаж...)) їздимо акуратно, про свою безпеку дбаємо, але найгірше їздити містом - водіїв маршруток треба бити ногами:ireful:, бо правил не знають і мають далеко десь дивитися в дзеркала!!! було так, що маршрутка за півтора метри від тротуару зупинилась і випустила двох клюшок, а ми ледь в двері не влетіли (габарити чомусь в ній не працювали), я злізла з мотика і пояснила бабасям, що є фіксовані зупинки, а не де їм хочеться, а потім ми побалакали з водієм... продуктивно...:cowboy: ще небезпечними є білявка в сонцезахисних окулярах і з мобільником біля вуха і цигаркою в писку... то страаашне дєло... ну і "зальотниє" сябри, які валять в Крим, то дьябло - ті просто в двух режимах їдуть: сонно мотиляються, а потім як зовидять мот, то різко кидаються йому під колеса (перестроюються в лівий ряд) і пробують обігнати:eek: а бабульки то вже смерть - в них як щось запрограмоване всередині - як бачать мот то зігзюгами і стрибками кидаються нізвідки під колеса:eek: вибачайте за тираду - накипіло!(( а взагалі, серед водіїв УСІХ ТЗ є купа недбалих нелюдів!!