Будівництво в передмісті Львова

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Speedo78, 11 лип 2010.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Цікавить таке питання.
    Де? Як? По скільки? З чого починати? Куди звертатися? І т.д. і т.п.

Конкретизую. Одні мої знайомі (не львівські, але обоє працюють у Львові) взяли ділянку під забудову (пляц) в районі с. Давидів і вже почали бідівництво, поставили т.зв. "времянку" (благо, батьки можуть допомогти) і живуть. Чув, що такий шлях є дешевшим навіть, ніж купівля квартири.
    От і ми з жінкою вирішили... помаленько не спіша, взяти той славнозвісний "пляц" і по мірі можливості щось троха робити... спочатку фундамент, потім блоки і т .д.
    Може хтось із цим стикався. Підкажіть. Цікавлять всі варіанти починаючи від Зимної Води і Рясної Руської і закінчуючи Зуброю і т.д.
    Де взяти (купити?) ділянку? Найняти нормальних майстрів... Все по порядку.

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Початок вже є!
    Ви з дружиною ВИРІШИЛИ! :)
    Далі по порядку:
    - ділянку варто вибирати в н/п з капітальною дорогою, проведеними комунікаціями... Не маловажливим є наявність поблизу водойми та лісу. Варто пам"ятати, що ділянка - це вкладання вільних грошей. Вони не пропадуть, а тільки промножаться.
    А далі сайти з проектами житлових будинків, АrCon_и і CAD_и... Потім калькулятор і пачка валідолу. Для самостійного будівництва будинку на 150 кв.м. в півтора поверха потрібно буде біля 100 кілодоллара.
    Але якщо така можливість є читайте ForumHouse.
    Там безліч корисної інформації по будівництву. Напевно є такі і наші (форуми).
    Бажаю Вам успіхів!

• Подобається Подобається x 6
  3. Ravin

Ravin Well-Known Member

Сколько Вам лет? Вы, хоть когда то сопровождали (хоть взглядом) строительство дома? У меня очень хороший знакомый строится уже 3 год..., стадия на сегодня, на 2/3 до конца.
    Смета увеличена вдвое... Финансирование бесперебойное.
    Изначально собирался строить 2 года. Если построит (под ключ) за 4 года, будет отлично.
    Про нервы....я даже писать не буду.
    Если есть деньги..., то куча предложений по продаже.

• Подобається Подобається x 1
  4. Speedo78

Та не сказав би що є дуже великі гроші, та і лишніми вони ніколи не бувають, але...
    Як каже один мій знайомий "главноя ввязатся в драку" :) А там воно піде, та й буде додатковий стимул більше заробляти чи вишукавати нові джерела доходу... Чи я не правий?

На рахунок віку, не такий вже молодий (в мому ніку вказаний рік народження)), але думаю, до пенсії не розтягнеться ))

• Подобається Подобається x 3
  5. upi

upi Member

я так розумію ви ще в пошуці ділянки?
    продаю в дуже гарному місці дачу, 5км від Львова(Сихів) район бази відпочинку Малої Швейцарії. під домом озеро..

там невеличкий недобудований будинок... місце дуже гарне, не продавав би але вліз в одну штуку і треба гроші..

6. VasMT

Шутер - 8-10 куб.м. - 700-800 грн
    Пісок - 8-10 куб.м - до 50 грн/куб.
    Арматура - 7500-8000 грн/тона.
    Цемент М400 - до 800 грн/т
    Дошка 50 мм - до 1000 грн
    Бульдозер, екскаватор, підвоз матеріалів, вивіз грунту - 150-300 грн/год
    Розхідні матеріали: дріт вязальний, цвяхи, брус для опалубки, рубероїд, бітум, труба для комунікацій і тд... ;) і це тільки фундамент :)

• Подобається Подобається x 2
  7. Ravin

Ravin Well-Known Member

Молодой человек! Рынок переполнен предложениями по недвижимости. Надо просто найти того кто срочно нуждается в средствах. Наличных денег на этом рынке нет уже пол года вооще. Люди, которые мечтали ещё год назад купить одно, на сегодня с той же суммой хотят купить всё. Зачем Вам эта нервотрёпка. Походите по базару, посмотрите ... Если Вы планируете небольшое, но регулярное финансирование, так можно найти и такое... я Вас уверяю. Есть на рынке продавцы, у которых сейчас девиз: - найдётся дурак - хорошо, а нет так нет...
    А те, кому срочно..., делают скидки до 30 %, при виде живых денег или понимания, что 50% сейчас и 50% на протяжении года.

---------- Додано в 00:58 ---------- Попередній допис був написаний в 00:53 ----------

Это только расценки... а сколько они с Вас выпьют крови ... даже писать не хочу.
    Всё, что будут говорить... потом умножат в 1,5 - 2 раза, и "объяснят" почему.

• Подобається Подобається x 5
  8. VasMT

Работа строителей в моей выкладке не учитывалась. Есть опыт работы "з людямы"! Если у Спида нету свободного времени, или он не может постоянно находится на стройке, то сумму можна увеличивать и в три раза. Ибо нужно нанять прораба! Чтобы прораб не воровал, его нужно заинтерисовать. Но он может економить на качестве. А проконтролировать прораба неспециалисту тяжело. В общем и целом - менингит на всю голову.
    Но! Есть один плюс перекрывающий все минусы. Это будет ЕГО дом!

• Подобається Подобається x 2
  9. Speedo78

А куди б ви порадили звернутися? В міську (сільську) раду чи дивитися по оголошеннях? Як, взагалі, виглядає цей процес, хто стикався?

10. Ravin

Ravin Well-Known Member

Точно. И, на лет пять.

11. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

А далі Ви вирішили його відговорити. Нє? :)))
    Speedo78, я теж приєднаюсь до VasMT і погоджуюсь з тим що він написав. Це збоку воно здається безтурботним, а от тільки зав'яжіться- кошмар на багато років гарантований, особливо якщо нема ні досвіду ні ударних коштів. А нервотріпання не приведуть до
    а заженуть в депресію.
    В мене є друг, який мав вибір купити готову квартиру чи в новобудові, але більшої площі. Я йому казав, що якщо купить в новобудові, то на багато років дістане "алергію" на будови і буде десятому заказувати робити щось подібне. Це ще при тому, що він має свою голову (гарно розбирається в житті), мав з ким порадитись (я сам фаховий будівельник, тому міг і підказати і проконтролювати щось) і справи в нього і його батьків (батьки підсобляли) йшли непогано.

Ну якщо все таки вирішите, то по оголошеннях придивіться до цін. В міській раді нічого не світить (волокита з документами+ недешева корумпованність). Можна по сільських радах , але канали підступу теж треба шукати (сільська рада може виділити ділянку члену громади, який потребує розширення). Але запівдурно виділити можуть хіба , напевно, в Турківському районі в зоні підтоплення :))

12. coffeefan

coffeefan Well-Known Member

Мудра порада, прислухайтесь до слів старого чи молодого єврея. Дуже швидко дешевшають передмістя Львова. Намагаються дорожчати (цікаво, чи хтось платить) елітні новобудови особнячного типу і старе житло, як наприклад район Котляревського - Коновальця - Єфремова. Судячи з дефіциту грошей на руках у людей, на осінь ціни ще більше "просядуть". Ніж влізати у нове будівництво, краще на осінь знайти недобудований варіант з усіма дозволами на руках. Кількість проблемних кредитів зростає і завжди можна знайти варіант, коли людині терміново будуть потрібні гроші. Тільки обережно з документами, без хорошого юриста можна купити проблему. Все залежить від наявності грошей. Зараз у виграші ті, хто має на руках "живі" гроші.

13. Ravin

Ravin Well-Known Member

Во, во ... если всё-таки решите строиться, рекомендую через пол года добавить к нику:-...я строюсь". Ну ..., что-бы люди понимали, почему Вы всех ...посылаете, и не обижались.
    Удачи! Берегите себя. :dntknw:

14. coffeefan

Не без проблем, згідний. Так проблеми є у кожному питанні. Можна і не будуватись, і бізнесом не займатись, і дівчат не любити - СНІД, знаєте, буває. Але готовий будинок це завжди кіт у мішку. Ви не знаєте, що знаходиться під верхнім "комуфляжем". А вже готову коробку можна добудувати з врахуванням енергозбереження, що немаловажно при рості енергоносіів.

15. stefka

stefka Well-Known Member

Додам своїх 5 копійок...)
    Будову варто починати коли маєш в руках значну суму грошей, десь від 50 $ починаючи, або стабільні щомісячні прибутки на найближчих 3-4 роки у сумі від 1 500 $. Звісно що до того всього тре мати міцне здоров'я щоб вижити після спілкування з майстрами і дозвільними чиновниками. Дуже корисно мати пробивну і настирливу жінку, велика економія вашого здоров'я (при умові що її настирливість буде направлена не на вашу персону)))))

• Подобається Подобається x 6
  16. VasMT

НМД Вам варто пошукати "тарасову хатинку" в селах поблизу Львова. Хоча такі хатинки вже давно розкуплені, але чим чорт не жартує... Купивши таку хатину вбиваєте декілька зайців:
    - маєте ділянку з усіма документами;
    - дороги в селах є;
    - всі села газифіковані і електизовані (класне слово? :))) )
    - маєте тимчасове житло, для робітників, інструменту, матеріалів...
    - в селі завжди можна найняти некваліфікованих робітників - копання фундаменту, розгрузка-погрузка ...
    І ще... чим дальше від мегаполісу, тим дешевше...

17. Ravin

Ravin Well-Known Member

Вы строились или ...?
    Вы же понимаете..., мне по большому счету ...
    Разводим романтику вокруг 5 лет собственной жизни...и материальных ресурсов... которыми обладаем, а потом ... удивляемся ...?

---------- Додано в 16:48 ---------- Попередній допис був написаний в 16:40 ----------

У моего знакомого, о котором писал выше, дело до развода ... доходило.

18. stefka

stefka Well-Known Member

А у мене була знайома яка будувала хату у Брюховичах а її чоловік про це навіть не знав)))) От повезло хлопові))

19. coffeefan

У кожного своя голова, своя ситуація, своі фінансові можливості і свій вибір. З моєі точки зору, будинок за містом проблемний у плані доступу ваших дітей чи онуків до всілякоі інфраструктури: навчання, гуртки, басейн і т.д. Цим самим ви відразу зменшуєте стартові можливості на майбутнє своіх дітей. Щоб там не говорили, але рівень навчання у тих же Винниках чи Брюховичах нижчий, не говорячи про села. Хіба що ви маєте автомобіль з власним водієм, такого теж є чимало.

20. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

На разі, це єдина причина, по якій я проти жити за містом, в іншому в заміському будинку купа переваг. Одна з яких - це те, що тебе ніхто не затопить, по твоїй стелі ніхто не ходитиме і ти зможеш робити в своєму домі все, що хочеш.

Купляти - готову хату : мінус те, що
    Купляти коробку - варіант, але , можливо, прийдеться змінювати планування і коробка коштує біля 50 тис, як мінімум.

Ділянка - Город, 22 сотих без документів на зміну цільового призначення в селі Чишки (10 км від Львова), допустимо, коштує 25 тис доларів..це один з найдешевших варіантів...

Трикімнатна квартира у Львові (не в новобудові) коштує приблизно 65- 80 тис. (залежно від району, можна і дорожче знайти і дешевше.)

отаке то..

а де твій аватар? :)