Будівництво.Що би я ніколи не зробив ще раз!

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем tato, 2 лют 2011.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. tato

tato тато завжди правий!

О!Якби я знав,якби я знав,що так вийде-зробив би по-іншому!
    Скільки раз ми говорили ці слова самі собі!
    Кому доводилось будувати-будувати для себе,будувати перший раз,здається мені,з власного досвіду,попадався не один раз на ці слова.

Пропоную у цій темі відкрити банк "чого би я ніколи не зробив ще раз у будівництві або зробив по іншому"

Деколи мудрі люди так кажуть:"Перший будинок - для ворога, другий - для друга, третій - для себе"
    Але оскільки тут і перший важко збудувати,пропоную поділитись власними "помилками",щоб була нам всім наука!

Починаю перший

Не скористався б послугами знайомих і родичів
    Не вірив би словам,а все б писав і давав під підпис
    Не давав би грошей наперед
    На початку будівництва купив би лазерну рулетку

• Подобається Подобається x 5
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Дав би ширину не 4,50, а 4,60.

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

чи 4.65, але ж не 4,60.....

• Подобається Подобається x 1
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Нє... Треба бути скромним :mocking:

• Подобається Подобається x 3
  5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

6. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Ну з ведмежими послугами родичів ніби багато хто мав справу, а от з знайомими чому? Якщо знайомий працює в фірмі яка має знижку в буд. фірмах та магазинах, і скористатись його знижкою не зайве. Еге ж?!

Ну це бажано, але не завжди можливо. Та і головасті майстри часто можуть знайти уловки , якщо бачать що хазяїн скряжиться і дупля не ріже що хоче

А на матеріал? Майстри не завжди мають гроші на це. Їздити купувати самому не завжди виходить, а ще бувають випадки що чогось нема і потрібно прийняти рішення про замінник

Якщо не помиляюсь, то вона разів в 10 дорожча за звичайну пристойної якості. А от суттєвих переваг не помічав. Якщо міряєтесь не від внутрішнього кута, то потрібен помічник, який потримає дощечку в потрібному місці. Нє?

Що ще добавлю до частих помилок:
    -мало приділяють уваги гідро- і звуко- ізоляції в місцях прилягань. Звідти і отримують часом конденсати і "ефекти гітари"
    -часто бачу як тріскають стіни через просідання фундаментів. Щоб запобігти цьому і позбавити себе від нудних підкопів підсилення фундаменту і штрабування під стяжку краще відразу дати по периметру будинку (закінчення фундаменту) бетонний поясок висотою 20-25 см з перев'язаною арматурою

7. Chugayster

Chugayster Member

Не починав би будуватися:cry:

8. tato

tato тато завжди правий!

Не купував би китайської бетономішалки,яка "косила" під польську.
    Купив би одразу нашу.

9. tato

tato тато завжди правий!

не дозволяв би навіть пива під час роботи (я про градуси звичайно,а не про спрагу)

10. Чупага

Чупага Well-Known Member

У початківців з підземним гаражем неприємності виникають (заливає водою, воняеет в хаті машиною) Сам такої ж думки -перву хату першому зустрічному, наступну знайомому, третю можна своім.Продать якщо не скупитися не сложно.І досвід отримаємо за рахунок покупця.

11. tato

tato тато завжди правий!

Знав би,що фундаментні блоки в цоколі не можна монтувати на вапняний рощин.

12. tashyk

tashyk Well-Known Member

Не розраховувся би за установку котла без повного оформлення гарантійниих докуметів!!!

13. Ольга

Ольга Well-Known Member

однозначно, що наступний будинок буде зовсім іншим, аніж цей!
    Робила б гараж окремо, робила б більшу терасу... можливо б краще варто було продумати інтерєр перед початком будови, бо потім прийшлося таки стіни валити...

• Подобається Подобається x 1
  14. tato

tato тато завжди правий!

А можете сказати чому?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

бо шкода для залізяки стіко будинкової площі виділяти

16. Ольга

Ольга Well-Known Member

маю параною - надто багато дверей вдома, боюся, що не всі закрию :)

Загалом якось некомфортно це, якщо є велика територія то я б краще відділила гараж і сарай окремо.

17. kabanchyk

kabanchyk Member

Ніколи і нікому не доручив би закупку матеріалів, а шукав би і купував би все сам...

---------- Додано в 12:43 ---------- Попередній допис був написаний в 12:40 ----------

10 раз би подумав над кожною дрібничкою, ще до початку будови, навідь би всі резетки і включателі розпланував би і прикинув як стоятиме мебель

---------- Додано в 12:58 ---------- Попередній допис був написаний в 12:43 ----------

ага згадав ще одне

не варто цоколь робити висотою 2.80

18. Olenall

Olenall миється в бані

Абсолютно погоджуюсь.
    Також я би не економила на сантехніці, бо через це виникають неабиякі проблеми:sad:а ще одразу після ремонту або будування варто придбати страховку. От і я зараз над цим задумалась, все ж таки недарма на Заході це дуже розвинено

19. statusquo

statusquo Member

Чому всі про це кажуть, коли вже все збудовано, і не так як хотілося.
    Я сам такий, і таке враження шо це інфекційна хвороба всієї України.

20. sani

sani Well-Known Member

а тому що довіряють проектування будинку архітектору, який все життя прожив у квартирі!

а де твій аватар? :)