Брадикардія

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем vovchyk, 28 тра 2011.

1. vovchyk

vovchyk Member

Брадикардія у спортцмена це добре чи погано?

2. Кохана

Кохана LuBimaya

це природньо... якщо Ви постійно займаєтесь, Вам не можна припиняти.. Ви - заложник свого сердця...
    точно так в мого чоловіка, він займається легкою атлетикою вже 15 років, має спортивну бродикардію, лікар сказав, що припиняти заняття йому не можна, бо серцю потрібне те навантаження.. ось так...

• Подобається Подобається x 1
  3. vovchyk

vovchyk Member

дехто говорить що це порушення серця

4. Кохана

Кохана LuBimaya

в принципі то так, але не зовсім. просто за часи інтенсивних тренувань маса серцевого м'язу збільшилася і серце стало в змозі перегоняти більший об'єм крові прі нормальному пульсі. Взагалі-то Вам не варто так тим перейматися, але якщо Вас то дуже хвилюі і викликає якісь неподобства, пройдіть ЕКГ і зверніться до карділога!
    А можна поцікавитись, яким видом спорту Ви займаєтесь?

• Подобається Подобається x 3
  5. Agaton

Agaton Well-Known Member

Все залежить від цього про як як сильну брадикардію говоримо і з якою інтенсивностью тренируете.

Скажу зі свойого досвіду.

По-перше - з регулярними тренингами приходить природна брадикардія, так як говорить Любімая. Мав 2 такі періоди (кожен 5-6 років) з дуже частими тренингами і високим навантаженням, тоді мав пульс стандартно між 40-50, у ночі навіть ніжче.

По друге - деяка небезпека усе є. (далі прошу лікарів вибачення, я не фахівець)

скажем в ночи, ви після тренінга, пульс давайте - 36/хв, і прижодить деяка нерегулярність праці серца. Тоді загороза, що серце зупиниться набагато більше ніж в "нормальної" людини. Другий небезпечний момент - коли встаете утром після вечерного тренінга і короткого сна - серце швідко хоче прискорити - можна зомлити.

І по трете, якщо деяке порушення серца все у людини зі "спортівною брадикардію" є - ризик звичайно сильно зростає... Слід постійно контролювати.
    Це серьозне діло, були дуже сумні випадки...

• Подобається Подобається x 3
  6. vovchyk

vovchyk Member

ну я займаюсь культуризмом...
    замаюсь 3 рази на тиждень десь по 2 год + навчаюсь у спортивному вищому навчальному закладі.

7. vovchyk

vovchyk Member

взагалі то в мене пульс в стані спокою 75 а після фіз/навантажень 45

8. Кохана

Кохана LuBimaya

а Вам хто сказав, що у Вас бродикардія? Лікар? Зверніться до спеціаліста! з цим не жартують...

• Подобається Подобається x 1
  9. vovchyk

vovchyk Member

ну та на медогляді сказали
    вона в мене вже другий рік
    але я граю у футбол по 2 години і більше займаюсь фізичною культурою і мене серце не турбує..

Останнє редагування: 28 тра 2011
  10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Там всі так пишуть ?

11. vovchyk

vovchyk Member

писав швидко помилився...
    не справа в тих помилках якшо ти не розумієш!

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

От і причина брадикардії, поспішання...

13. vovchyk

vovchyk Member

мені не до жартів

14. Wiktor

Wiktor Active Member

Спортивна брадикардія це явище відоме і досить безпечне. Але потребує нагляду і спостереження. Можна зробити цілодобове моніторування ЕКГ (холтер) і УЗД серця (ЕхоКГ). На УЗД серця буде добре видно стан стінки і розмір лівого шлуночка серця, серцевий викид. Ті фактори є ключовими в дослідженні цієї проблеми

а де твій аватар? :)