це природньо... якщо Ви постійно займаєтесь, Вам не можна припиняти.. Ви - заложник свого сердця... точно так в мого чоловіка, він займається легкою атлетикою вже 15 років, має спортивну бродикардію, лікар сказав, що припиняти заняття йому не можна, бо серцю потрібне те навантаження.. ось так...
в принципі то так, але не зовсім. просто за часи інтенсивних тренувань маса серцевого м'язу збільшилася і серце стало в змозі перегоняти більший об'єм крові прі нормальному пульсі. Взагалі-то Вам не варто так тим перейматися, але якщо Вас то дуже хвилюі і викликає якісь неподобства, пройдіть ЕКГ і зверніться до карділога! А можна поцікавитись, яким видом спорту Ви займаєтесь?
Все залежить від цього про як як сильну брадикардію говоримо і з якою інтенсивностью тренируете. Скажу зі свойого досвіду. По-перше - з регулярними тренингами приходить природна брадикардія, так як говорить Любімая. Мав 2 такі періоди (кожен 5-6 років) з дуже частими тренингами і високим навантаженням, тоді мав пульс стандартно між 40-50, у ночі навіть ніжче. По друге - деяка небезпека усе є. (далі прошу лікарів вибачення, я не фахівець) скажем в ночи, ви після тренінга, пульс давайте - 36/хв, і прижодить деяка нерегулярність праці серца. Тоді загороза, що серце зупиниться набагато більше ніж в "нормальної" людини. Другий небезпечний момент - коли встаете утром після вечерного тренінга і короткого сна - серце швідко хоче прискорити - можна зомлити. І по трете, якщо деяке порушення серца все у людини зі "спортівною брадикардію" є - ризик звичайно сильно зростає... Слід постійно контролювати. Це серьозне діло, були дуже сумні випадки...
ну я займаюсь культуризмом... замаюсь 3 рази на тиждень десь по 2 год + навчаюсь у спортивному вищому навчальному закладі.
ну та на медогляді сказали вона в мене вже другий рік але я граю у футбол по 2 години і більше займаюсь фізичною культурою і мене серце не турбує..
От і причина брадикардії, поспішання... ШВИДКО ВІДПОВІВ Коли прийшов зі школи внук, Дідусь щоденник взяв до рук: — За віщо двійку ти схопив? — За те, що швидко відповів... — За те, що швидко? — гримнув дід. За це ж п'ятірки ставить слід! — Та що ви, діду, кричите? Сказав я швидко, та не те...
Спортивна брадикардія це явище відоме і досить безпечне. Але потребує нагляду і спостереження. Можна зробити цілодобове моніторування ЕКГ (холтер) і УЗД серця (ЕхоКГ). На УЗД серця буде добре видно стан стінки і розмір лівого шлуночка серця, серцевий викид. Ті фактори є ключовими в дослідженні цієї проблеми