Борці за свободу України?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Tosik, 30 січ 2010.

1. Tosik

Tosik миється в бані

Ющенко объявил бандеровцев борцами за свободу Украины

Украинский президент Виктор Ющенко в пятницу издал указ, которым признает борцами за независимость Украины участников украинских националистических формирований, которые вели борьбу с советскими войсками во время Великой Отечественной войны и в последующие годы.

Текст указа опубликован на официальном сайте главы государства.

Помимо ОУН-УПА, борцами за независимость признаются участники формирований и сил, которые боролись за выход Украины из состава Российской Империи и СССР после революций 1917 года.

Указом Ющенко поручает Минобразования разработать соответствующие «методические, просветительские и другие материалы».

Отдельным пунктом Ющенко дает указание «Совету министров АР Крым, областным, Киевской и Севастопольской государственным администрациям проводить в установленном порядке мероприятия по достойному чествованию участников борьбы за независимость Украины в XX столетии, в том числе по активизации патриотического воспитания молодежи и просветительской работы, наименования в населенных пунктах улиц, площадей, бульваров, парков и скверов, учебных заведений и учреждений культуры в честь указанных участников борьбы за независимость Украины в XX столетии».

• Подобається Подобається x 5
  2. Полковник

Полковник миється в бані

Салата, а вот какие лично Ваши пожелания?
    В честь кого из героев Крут должны улицу, на которой Вы живёте, переименовать?

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Муравйова. Улюбленого героя Салати;).

• Подобається Подобається x 6
  4. А вам від цього гірше стало?

• Подобається Подобається x 3
  5. Полковник

Полковник миється в бані

Он из тех Крутовских пацанов?

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Так. Крутой пацан:bad:. Головоріз. Вимордував Крути і десятки тисяч мирних киян. Ось таким ви з Салатою і поклоняєтесь.

---------- Додано в 12:28 ---------- Попередній допис був написаний в 12:17 ----------

Ось, Полковник, знайшов для вас і інших таваріщєй статтю в Українській правді. По темі.

Сергій Пантюк

Крути – це круто!

30 січня 2010 р., о 15.00, в актовій залі Інституту філології КНУ ім. Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 14) відбудеться вечір пам'яті героїв Крут "Крикнули кровію Крути".

До участі запрошені: гурти "Сад" (Дніпропетровськ), "ДельТора" (Полтава), "PoliКарп" (Київ), "НАголос на ГОЛОС" (Київ), кобзар Тарас Компаніченко, барди Сергій Василюк ("Тінь Сонця"), Едуард Драч, Володимир Пироженко, поети Іван Малкович, Василь Герасим'юк, Сергій Пантюк, літературне об'єднання "Sevama", Карина Тумаєва, Юля Нестерова, Стас Терен з "Літклубу 99" та молоді поети з Інституту філології.

Далекого 1999-го року в одному зі своїх віршів (збірка "Володар вогню", пізніше текст увійшов і до вибраного) я сказав, що "Крути – це не круто". Зрозуміло, вірші – не проза, тож роз'яснювати, чому саме такі слова вирвалися з душі, не випадало. Дехто з "великих патріотів" проголошував мене мало не ворогом, але твердо вважаючи, що поетична мова – не привід для дискусії, я лише усміхався. А потім у літературному просторі з'явилася рецензія Олега Солов'я, де письменник і літературознавець з Донецька зрозумів і розтлумачив те, що я намагався донести віршем тоді, і зараз ще раз повторю: нам не личить скиглити над своїм минулим!

І слава Богу, що до більшості українців нарешті дійшло – героїзм треба звеличувати і максимально пропагувати. Робити це треба щиро і переконливо – так, щоб сьогоднішня молодь не сльози-шмарклі пускала над могилами тих же захисників Крут, а прагнула в серцях своїх запалити вогонь боротьби, жертовності та відповідальності. Тут і державним установам не зле було б долучитися – наприклад, заснувати грант на кращий кіносценарій та подальшу його екранізацію на тему битви під Крутами. А то про подвиг 300 спартанців знає кожен школяр (Голівуд бо не дрімає), а от чи кожен знає про наших же "крутянців"? Ще й за умови, що нащадки чужинських зайд, які лише й уміли воювати, що в десятки разів більшою кількістю, досі живуть на нашій землі і навіть дозволяють собі приймати рішення від нашого імені.

Свіжа інформація – один з районних донецьких судів сьогодні заборонив студентам Донецького університету публічно відзначити День пам'яті героїв Крут. Це ж, вочевидь, було проголошено "іменем України"! Нікого не шокує це блюзнірство? У будь-якій цивілізованій країні за подібне антидержавне рішення суддя сам би перетворився на підсудного. Але, вочевидь, у нас немає держави – є лише зграя сумнівних нуворишів, які про людське око гризуться, а на своїх потаємних бенкетах цілуються. Тому дуже близький той час, коли громадяни зовсім під іншим кутом подивляться на своїх горе-зверхників.

А наразі – слава героям – студентам Донецького університету, які боролися, борються і будуть боротися з різноманітною антиукраїнською наволоччю до перемоги! Це дійсно круто! Бо рицарі Крут, Степан Бандера, Василь Стус – це і є справжня Україна! Це неймовірна сила віри і велич духу! Тому і бризкає слиною всіляка "шелупонь", бо насправді – тремтить від страху. Бо справжня Україна народжує не рабів, не бидло, а витязів.

Також висловлюю глибоку шану київським студентам, які зорганізували дійство, інформацію про яке подаю на початку цього посту. Бо героїв мають оспівувати нащадки віщого Бояна – поети, кобзарі і барди-співці.

А ви, нікчемні політикани, геть свої брудні лапи від нашої слави!

• Подобається Подобається x 6
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тосік написав це з радістю, звідки вивзяли, шо зле?

• Подобається Подобається x 4
  8. SID

SID миється в бані

Лично мне - да.

9. И в чём это проявилось?

10. SID

SID миється в бані

Если попытаться досконально объяснить свою позицию - то получится долго и нудно. Если кратко то я считаю, что УПА - пособники фашистов, террористы, принимавшие участие в политических и иных убийствах, которые несмотря на возможную правоту в идеологическом плане использовали методы и формы, которые нельзя оправдать, нельзя оправдать "Нахтигаль", СС "Галичина", "волынскую резню" и прочее. Для меня они никогда не будут героями, впрочем как Бандера вместе с Шухевичем. Это мое личное мнение.

• Подобається Подобається x 2
  11. terrible

terrible Well-Known Member

але ж когось Ви таки вважаєте за героїв?

12. SID

SID миється в бані

Интересный вопрос. Он даже немного меня озадачил. Никогда вплотную об этом не задумывался. Скорее всего никого из известных личностей в истории Украины я героем не считаю.

13. terrible

сумно... але дякую за щирість.
    доречі, таки пропоную задуматись :)

PS я ж запитання не обмежував лише українськими рамками. має ж людина вважати якусь особистість достойною. по-іншому ж не може бути.

14. SID

SID миється в бані

А чего жаль? Герой - это слишком громко. Если говорить просто о достойных личностях то пожалуйста, на вскидку - Генри Форд, Дейл Карнеги, Фридрих Ницше, Реми Баньяски, Гай Юлий Цезарь, Джорж Вашингтон, Пушкин А.С., Кутузов М.И. и т.д.

• Подобається Подобається x 1
  15. terrible

чому сумно? а Вам не хочеться сказати - яка нація, такі й герої?
    кожна нація має видатних особистостей. інша справа-з яких позицій на них дивитись. з позицій патріота, чи не патріота.

ок. а тоді ось таке... під час битві під Берестечком польский король Ян-Казимір мав нагоду спостерігати довгий час боротьбу козака, котрий залишився сам і відбивався від наступаючих на нього поляків, зайшовши вже навіть по пояс в воду. тоді король послав до нього посланця із звісткою, що залишає йому життя. але козак відмовився, сказавши що хоче померти як лицар і продовжував вимахувати зброєю.
    це не легенда, даний випадок згадується в польских хроніках. ця людина має в Ваших очах вигляд достойної особистості?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та які ж то герої? То ж москалі!

17. SID

SID миється в бані

Однако... Вообще все москали? :scratch_one-s_head:

---------- Додано в 00:11 ---------- Попередній допис був написаний в 00:09 ----------

Скажу честно - я не патриот Украины. Я вообще с трудом воспринимаю тот уклад жизни нашего "государства"...

По второму вопросу - истории это хорошо... Однако больше на сказку похоже...

18. terrible

так от вона яка... наша чудо-зброя... застосували-і в опонента вже моск закипів :)))
    правильно... бьемо навірняка, ламаємо світовідчуття...

19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А Ви історію повчіть краще - тоді не будете валити в одну купу грішних із праведними.

Посібники фашистів - це, наприклад, країни, які напівтаємно вчили їхніх офіцерів, зокрема пілотів, "дружилися" з ними, ділили разом з ними чужі території. Поки не самі отримали по повній програмі.
    Про таких не чули?

• Подобається Подобається x 4
  20. terrible

:) це я зрозумів. а життя в такій "державі"-це брутальна і цинічна наруга над Вашим Я?

я не думаю... польскі хронікери не встигли взяти уроків у інструкторів ЦеКа всім відомої партії...

---------- Додано в 00:18 ---------- Попередній допис був написаний в 00:15 ----------

навіщо? все одно марно :) нехай собі пише...

щось якась навала харківян спостерігається останні дні :scratch_one-s_head:

а де твій аватар? :)