Хто підкаже, у якій бібліотеці в центрі можна без проблем брати книжки на винос? Цікавить здебільшого наукова фантастика. Для початку - Станіслав Лем. Зареєструвався в Стефаника, але там простим смертним додому почитати не дають. Для справки - вже не студент, прописка київська.
Біля Федорова можна купувати книжки, а потім повертати, з вас візьмуть одну або дві грн за користування.
Bambook, Можна поточніше? я у Львові слабо орієнтуюсь. ---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ---------- Саму вулицю то знайду, а от де саме можна купити?
Вулиця Підвальна (від площі Ринок вгору Руською і наліво), поруч із памятником Федорову, там розкладки з вживаними книгами. Просто на вулиці, знайдете без проблем.
А чего вас понесло в Стефаника, это библиотека НАН Украины, сходите в областную или ЦБС им. Л.Украинки
Ібо "Неопитний, неграмотний мужик" (с) Що перше в інеті знайшов, туди й пішов. в Обласній і Українки спокійно дають книжки на винос для іногородніх? ---------- Додано в 14:44 ---------- Попередній допис був написаний в 14:39 ---------- Між іншим по рекомендації Bambook на роскладці купив книжечку "Кіберіада". Але тема ще актуальна - т.к. наприклад, "Соляріс" знайти не вдалось. Та і якось не богемно на розкладках купувати
Вся львівська богема там купує, а вам небогемно? А ви пробували з продавцями поговорити? Мо хтось вдома має? ---------- Додано в 17:58 ---------- Попередній допис був написаний в 17:58 ---------- Неспокійно Записатися треба, паспортні дані, всьо такоє, членський квиток оформити, а тоді вже...
іногороднім не дають)) сама така))) можна (не зовсім в центрі) записатись в обласну б-ку Лесі Українки на площі святого теодора, за Міленіумом, трохи далі готелю львів, кінцева восьмої маршрутки (котра на Брюховичі).. там паспорт звісно теж просять, але не принципово.. сказала що живу там-то у львові... паспорт забула... просили потім донести... коли за два тижні повертала книгу ні про що не згадували, а я і не поминалась))) можливо і фантастика там є)
Та то типу іронія) Говорив. Мають, але то багато мороки - напрягти щоб принести, потім знов знайти продавця... згадати як його фізіономія виглядає... складно то все Хоть чимось бюрократія хороша - в бібліотеку прийшов, бумажку заповнив і читай, та й немає необхідності платити за книжку (не факт же, що її назад приймуть продавці з роскладок). Плюс по каталогу дізнатись чи є якась книжка простіше, ніж спитать у кожного дядьки-тьотьки (котрі часто й не пам*ятають що у них є). Навідаюсь, значить, туди. Постараюсь не забути паспорт=)
Кому як. Мені простіше по книгарнях полазити і все наочно побачити, ніж шаритися по формулярах (які далеко не завжди відповідають реальному стану справ). Крім того, такі класичні речі, як "Соляріс" та "Кіберіада" мають бути в домашній бібліотеці. Свої. З закладками, знаками оклику біля улюблених цитат, коментарями після походу у словник іншомовних слів... Ну корочє А ше є, до речі, електронний формат.
На вкус і цвєт.... ) Попри повагу до літератури, зберігання її не вважаю хорошою затією. Якось то хоббітовську нірку нагадує) Та й, навіть, якби хотілося - не вийде т.к. часто, останнім часом, переїзджати доводиться. А про електронний формат - це діло хороше, якраз думав купити електронну книжку (з ноута читати - не зручно й жарко) та потім глянув що куди не плюнь - книгарня. Ну і навіть всякі e-ink'и все ж не такі приємні як теплий ламповий папір=).
Я тепер без електронної книги не уявляю свого життя. Це дуже зручно насправді - маю там закачану і Бібліотеку світової фантастики, і купу іншої художньої літератури (всього кілька тисяч книг). Купити б то все я не змогла, та й тримати ті книжки вдома нема де. А так скачав, закинув на е-бук і насолоджуєшся читанням
Мобільну бібліотеку у Львові поповнили книжки про історію Львова від незвичайних українських письменників – першого львівського блогера та першого хіпі. Книжка була презентована під час автограф-сесії Майкла (Михайла Мишкало) – автора унікальної книги спогадів про Львів 80–90-х років. Книга під назвою «Сторожі тротуару» у паперовому варіанті вперше була представлена на Форумі видавців у Львові, а вже наступного дня читачі Мобільної бібліотеки отримали змогу познайомитися з її електронним варіантом. Автор першої книги про Львів того часу провів майстер-клас із завантаження книг з Мобільної бібліотеки для всіх охочих. Присутні також взяли участь в конкурсі на знання тогочасного Львова за мотивами книги «Сторожі тротуару». Автор цитував уривки з книги, а учасники конкурсу відгадували, про яке місце або подію йдеться. Найкращі знавці Львова отримали в подарунок книгу з автографом автора. «Моя книга – про Львів, якого вже немає. Це не погано, й не добре. Просто Львів став іншим. Моє покоління переважно мовчить – багатьом із його представників не знайшлося місця в оновленому місті, деякі його покинули. Я писав цю книгу як спогад про місто моєї молодості, моїх друзів. Приємно, що про цю епоху Львова дізнаються й ті читачі, які віддають перевагу електронним носіям. На прикладі Мобільної бібліотеки від МТС я побачив, що нове покоління львів’ян прагне більше дізнаватися про наше місто, прагне нових знань, до того ж, використовуючи можливості сучасних технологій», – зазначив автор книги. Одними з переможців стала молода пара, яка проводила весільну фотосесію біля Мобільної бібліотеки, – такі фотосесії вже стали новою весільною традицією серед львів’ян. Окрім книги Майкла, Мобільна бібліотека поповнилася також й розділами з книг відомого львовознавця Ілька Лемка, серед яких – «Легенди старого Львова», «Львів і Європейськість», «Львів понад усе», «Сни у святому Саду». Довідка. Майкл (Михайло Мишкало), якого називають «першим блоґером Львова», – журналіст культової газети «Поступ». Завоював популярність завдяки авторським колонкам про «втрачене покоління» 80–90-х років. Цього року видав свою першу книгу «Сторожі тротуару», в основі якої – спогади про тогочасний Львів. Ілько Лемко (Ілля Семенов) – історик, журналіст, публіцист, один з перших львівських хіпі та гітарист одного з перших львівських рок-гуртів «Супер Вуйки». Автор телепрограми «Легенди старого Львова» (2002), за яку нагороджений Національною премією «Телетріумф» за 2004 рік. Джерело: ZAXID.NET