Беди на HDD

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем MasterYura, 17 лют 2012.

1. MasterYura

MasterYura Well-Known Member

Питання як відновивти нормальну працездатність зовнішнього вінчестера.
    HDD зовн. http://hard.rozetka.com.ua/ru/products/details/24684/index.html
    transcend storejet 500gb.
    Проблема: після некоректного увімкнення та вимкнення (разів так зо 5 за декілька сек (детально не знаю)) він "попросився" відформатуватись.
    Після форматування та з великою проблемою відновлення даних замічено симптоми:
    1. коли сканував при відновленні прог. R-studio на 259 Гб він глюкав. Далі йшла помилка зчитування (так 1 Гб читало 30 годин)
    Зупинив, і перескочивши почав сканувати далі вже із 261 Гб але глюк знов на 265. І так декілька разів на настіпних проміжках (дана прога нічого не могла вдіяти, при скануванні помилка при відновлення теж сами (натрапяло на обробку того сектора і глюк)
    2. При відновленні даних в прог. Restorer2000 Pro сканував лише 100 Гб (не весь диск) але прога бачила майже всі файли. деякі файли теж не відновлювались.
    Але при цьому : відновив я декілька файлів пісял цього на файлі енному (n) відписалась помилка, після цього попередні файли не читались. і приходиль перезавантажувати як програму так і вінчестер. (аналогічна ситуація на р-студіо та photorec_win.
    3. Зараз на 7 робив : "сканування та відновлення пошкоджених секторів". Ситуація: до середини, а далі глюк. (сканування нічого не пише, вінт стоїть (не блимає світлодіод що свідчить про запис чи зчитування ).

Я так думаю що це беди... ал е не впевнени. Прошу знавція та людей що зтикались з таким порадити що робити далі. А то вінт має 1 рік і не хотілося б щоб він при попаданні на ці місця починав глюкати мені...

2. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Замінити по гарантії.
    Якщо він вам так припав до душі і не хочете заміняти тоді проганяйте через програму Victoria

Вона прибере биті кластери і якийсь час (як повезе) він ще послужить.

• Подобається Подобається x 1
  3. MasterYura

MasterYura Well-Known Member

попробую. Просто зайти в прогу, вибрати потрібний диск та нажати seek?
    Якщо можна мінімальну інстукцію як нею користуватись...

а де твій аватар? :)