Відповідь: База даних по загиблих в ВВВ Спасибо, добрый человек! Как кипятком обожгло, когда брата бабушки нашел.. уже несколько лет пытаюсь найти о судьбе его хоть что-то... А бабушка-то уже и не надеется чтото узнать... сколько ж лет... .... ... Спасибо! Додано через 30 хвилин Теперь мы знаем. Он погиб 18.12.1943 г. в районе Керченского п-ва. .. ...что интересно, сегодня, когдя я нашел этот архив, тоже 18.12 ...
Відповідь: База даних по загиблих в ВВВ А я знайшла брата свого діда.Виявляється він похоронений недалеко, в Московській області в Клину, в братьскій могилі. Поїду туди
я шукала прадіда, він пропав безвісти на початку війни, але не знайшла зате знайшла родича свого діда - двоюрідного брата або дядька, треба в бабці уточнити дуже гарно сайт зроблений і прадіда знайшла, виявляється він загинув не на початку війни, а 5 травня 1945 року.
Не факт. З точністю і достовірністю в совдепії завжди проблеми. Це варто пам'ятати. Могла бути інструкція: повідомляти ТАКу дату.
Знайдіть рідних, які загинули в роки ВВВ. За допомогою http://www.obd-memorial.ru/ знайшов діда. Велика ПОДЯКА людям, які створили цей сайт.
Дякую. Знайшла діда. Бабця шукала але завжди приходила одна відповідь:" Пропал безвести", а він загинув і похоронений в Латвії.
А мій дідусь -навіть у цій базі ПРОПАЛ БЕЗ ВЕСТИ навіть не пишуть де саме Також знайшла брата моєї бабусі. Він помер від ран після войни....в червні 1945 Був поранений у Празі 9 травня.....
хороший сайт (але дані поки недоступні через перегрузку ) - мамин брат є, якого зрадили, вивезли й вбили в Сибіру за контакти з бандерівцями.
були контакти. найгірше, - зрадили свої ж. хлопці-однодумці хотіли зробити самосуд над зрадником, прийшли до бабці за дозволом. бабуся сказала :"Нехай Бог розсудить." додому прислали годинник й фотографії в 1945 році. а бабця з дідусем переховували в схроні єврейські родини (заможні дуже були, дідо війтом був, мали де переховувати, але й мали чим ризикувати). ось так все неоднозначно.
Я свого діда знайшла в єврейській книзі пам'яті, чомусь вони його туди записали. В війну до бабці прийшла єврейка, вона була без одягу, за селом німці розстрілювали їх, їй якось вдалось вночі вилізти з-під трупів. Бабця дала їй одяг, хоч за це розстрілювали всю сім'ю. Бабця помогла, а вони діда знайшли.