Підкажіть мені що робити. В принципі фотоаппаратом задоволений але маю проблеми з батарейками. Спеціально купив акумуляторні ті що заряджаються GP 2700. 10-15 знимок і батарейка розряджена. Навіть вдень. Звичайна DURACELL працювала більше десь 30 знимок.НЕ знаю, чи виною зарядний пристрій, але ніби заряджає(гріється зарядне, але не виключається індикатор, тобто не показує, що зарядка закінчилась).Незнаю що робити і що недобре фотоапарат чи батареї. Як проврити? Батареї також недешеві, щоб викинути......
Звичайними батарейками (бажано alkaline). Має вистачати в середньому на 200 знимок (без спалаху). 100 - гранична нижня межа, якщо менше - камеру в сервіс.
SX120 IS практично аналог S3 IS (і по ціні і по характеристиках), який в мене на аккумах тримає 200-300 фото (з них близько 10% зі спалахом) в залежності від якості аккумів. Тому ТАК не мало б бути. Вчора десь бачив повідомлення на анґельському сайті про схожу ситуацію, де якраз і радять звертатись в сервіс, зараз знайти не можу Сміте, гарантія хоч є ще? Якщо так - варто зателефонувати і описати ситуацію. Якщо ні - єдиний більш-менш прийнятний варіант в даній ситуації - купити літієві акумулятори - мали б тримати набагато довше
.З свого досвіду скажу наступне. У мене на батарейках Кенун працює до 10... 15 фоток. Які би то батарейки не були. А якщо я беру акумулятори, заряджені, то не иенше 200-300 фоток можна щолкнути. У вас проблема може бути саме в акумуляторах, бо як я бачу, батарейки витримують нормальну кількість кадрів - таку, як у мене. Купіть нові акумулятори, зарядіть (доречі, а може у вас зарядне глючить?) до повного і на 250 кадрів має вистарчити. ---------- Додано в 08:16 ---------- Попередній допис був написаний в 08:12 ---------- Якщо вважати, що фотоапарат бере понад норму струму, то на звичайних батарейках він би здох не через 20-30 кадрів, а значно швидше, а так... 20-30 кадрів - то є норма. Тому у мене підозра на акумулятор, або зарядне.
Вставлю ще своїх 5 копійок до теми. З кількарічного досвіду помітив як зарядки псують акумулятори. В мене 2 фотоапарати - один на 2 акумулятори типу АА, інший на 4. Якщо використоувати зарядку з числа дешевих або середньої ціни, то получається наступна картина: Так як у кожного акумулятора з набору як не крути, але характеристики різні (внутрішній опір, інші властивості), а вони в фотоапараті включені послідовно, то і розряджаються по різному - котрий більше, котрий менше. Якщо зарядка досить проста (одноканальна), то там також акумулятори з"єднані послідовно і зарядкою контролюється тільки сумарна напруга акумуляторів. Тому получається наступне: за час заряджання акумулятор, який розряджається при роботі найбільше - заряджається не повністю, і навпаки - розряджений найменше завжди отримує перезаряд. І так кожного разу. Тому і ті і інші акумулятори набагато скоріше виходять з ладу. А вони тепер досить дорогі, мінімум 40 грн. за штуку. Я собі недавно купив 4-х канальний зарядний пристрій, де кожен акумулятор заряджається окремо і незалежно від інших і є індикація заряду/розряду кожного на LED-панелі. Там можна заряджати одночасно будь-яку кількість акумуляторів, причому одночасно різних типів і ємностей. Ці пристрої досить дорогі, але я купив собі з тих дешевших UFO за 160 грн. Подібні фірмові зарядки відомих фірм коштують разом з набором акумуляторів біля 500 і більше (до 1000) грн. Кажуть досить хороші зарядники Енергія і Наша Сила, причому порівняно недорогі, їх є різних Кільканадцять типів. Але тих,типів, що потрібно, у Львові і околицях я не знайшов. Кажуть, що товар специфічний, бо питають за ними дуже мало людей, всі стараються купити найпростіші (бо найдешевші) за 20-30 грн.
+1, специфічний. Мав нещастя купити "Енергію". Ледво віддав назад. Півтора (як не більше) роки використовую PLEOMAX KN-960A. Акуми, які з ним брав працездатність не втратили. ---------- Додано в 12:10 ---------- Попередній допис був написаний в 12:05 ---------- Хто сказав? Аккумулятор Euroenergy Ni-Mh 2700 mAh, AA блистер 4 шт Код товара: 817048 80 грн За 5 міс. використання нарікань нима. Звєрь!
Китайські GP 2700 мА/год приблизно по 40 грн. Та й подібні Енерджайзери, Соні, Панасоніки приблизно в ту ж ціну. За останні 6-7 років через мої руки пройшли акумулятори різних фірм (крім Euroenergy і інших нових марок) то мушу сказати, що GP поводили себе відчутно краще перелічених. Не знаю чи то дійсно так є, чи то мені випадково такі попадалися. Кажуть досить хороші є Varta, але вже довший час їх у Львові немає.
Та йой... Через рік-два, любі акуми можна "списувати". Маю "5-й комплект" GP2500. Але в ужитку завжди йдуть спочатку найсвіжіші. То в мене зараз (черговість використання на зйомках) 1. 2 комплекти Euroenergy 2700 2. 2 комплекти SONY 2700 3. GP 2500 (на повний фініш, волію зарядити за той час свіжіші)
Та зовсім не йой! В мене завжди було під рукою мінімум 2 комплекти акумуляторів. На нових GP 2500 робив без спалаху приблизно 400 фоток, а на нових Соні чи Енерджайзерах такої самої ємності максимум 250 фоток. За 6-7 років я "угробив" далеко не один комплект, бо дійсно: Не знаю чому, але чомусь в мене GP завджи працювали краще, хоча дехто каже, що навпаки.
Скільки часу Ви чекали, що зробили висновок про те, що не виключається індикатор? Взагалі, то заряджати треба не менше 15 год. І ще одне: зарядний пристрій купили разом з акумуляторами, чи вже мали до того? А щодо фірми GP - то це китайська, відколи знов китайський Гонконг. Це все таки різні речі. Це один з провідних світових виробників гальванічних джерел живлення.
Шо Ви тими кенонами робите? Спочатку думав що Сміту попався бракований екземпляр; тепер ж бачу що бракований в мене, раз купу фоток робить на звичайних батарейках +1 для Euroenergy - дешево і сердито. Правда мої 2500 починають вже потихеньку здавати, але вірно прослужили 2 роки. +1 для UFO (мабуть U19 маєте на увазі ) -1 для GP. Мабуть різні виробники попадаються, або тупо брак. За півроку викинув 3 шт. Добре що було 2 комплекти - зробив з них 1 працюючий. З дешевих кажуть непогані Наша Сила і Філіпси. Перших взагалі ві Львові не знайшов, другі є, але коли мені потрібно було - якраз розібрали...
Ну от тепер я заряджав свої акумулятори півтори доби і індикатор не виключався. Я вийняв з зарядного вставив в фотоапарат, і розпочав просто робити фотки на пробу. Зробив 36 знимок зі спалахом і поки що батарейка не розрядилась. більше пошкодував апарат бо знаю, що спалах гріється. Може то дійсно я грішу на апарат, проблема в акумуляторах? Чи може бути зарядне заслабе відносно акумуляторів У мене зарядне ben electronic пишу- копіюю з зарядного nabijec clanku NiCd a NiMH,NiCd.NiMH BATTERY CHARGER MODEL:888N PRI 230v-50Hz, 3,5 W SEC:2xAA:2,4v=185mA;0,4VA 4xAA;2x(2,4V=110mA 0,28 VA) PRED POUZITSM PROSTUDUJTE NAVOD мені здається, що зарядне чеське.
У мене знимки сочніші, хіба ви не помітили? ---------- Додано в 21:31 ---------- Попередній допис був написаний в 21:29 ---------- Читайте Михові пости уважніше. Дочекайтеся, щоб індикатор показав повну зарадку.