Банк сперми, заморожені ембріони, ЕКЗ та інші моральні проблеми людства

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 28 вер 2011.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Останнім часом багато розмовляємо в колі друзів про моральні проблеми, пов'язані із репродуктивною функцією: ЕКЗ, банк сперми, банк заморожених діток... Так то все лякає й хвилює...
    От нещодавно ще й таку новину обговорювали.
    Якщо тільки уявити, що таких братів і сестер може бути безліч по цілій Землі і вони навіть ніколи не знатимуть один одного, то якось аж моторошно стає.
    Якщо вони поодружуються одні з одними, то чи не загрожуватиме людству виродження?

А вас хвилюють моральні проблеми, зумовлені людським втручанням у природні процеси? Яке ваше ставлення до цих речей?

Останнє редагування: 29 вер 2011
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тепер зрозуміло, для чого Бог кригу Антарктиди топить.

3. Bambook

Bambook Persona non grata

Якщо й загрожуватиме - то не всьому людству, а тільки тій частині, яка з пробірки. Тобто якщо це й справді проблема - то вона зрештою вирішиться у природній спосіб.

• Подобається Подобається x 1
  4. Locke

Locke невиправний реаліст

Якщо поодружуються - то жах, ніхто не може сказати про наслідки, які можуть бути для їхніх дітей. Вони просто непрогнозовані. Але, погодьтеся, імовірність такого випадку не більша, ніж імовірність, що на голову впаде метеорит. Не так багато є людей, які користуються штучним заплідненням - хіба ті, хто не може завагітніти природнім шляхом. І то стараються брати для цього матеріал від свого чоловіка,якщо він не безплідний.
    Для людини, яка хоче, але не може мати дітей це чи не єдиний вихід. Правда ще можна усиновити чужу дитину з дитячого будинку, але там спадковість ще більше невідома, бо переважно це діти з неблагополучних сімей, як алкоголіки, наркомани, ВІЛ-інфековані.

• Подобається Подобається x 4
  5. Liliyah Romanova

Тобто виродяться ті з пробірки?
    Але якщо вже зараз є безліч дітей від одного донора, то хто лишиться?

6. Bambook

Не безліч. Безліч ціле людство не нараховує. Думаю, відсоток не надто великий.

7. Liliyah Romanova

Про цього донора багато говориться не лише тому, що від нього 150 дітей народилося, але й тому, що є багато інших донорів, від яких народилося по 50 дітей. Зважаючи на цифри, не так уже й мало тих, хто користується банком сперми.
    Може, той банк узагалі непотрібен?

8. levandivka

Не погоджуся. Бо як і СНІД, може стати метеоритом на голову кожного з нас.

9. Кохана

Кохана LuBimaya

Якщо така справа, то треба регулювати кількість видачі "матеріалу" від одного донора! Скажімо, від пана такого-то може народитися не більше 5-ти дітей! Тоді і ймовірність їх зустрічі буде мінімальною!

10. Liliyah Romanova

Власне я би теж думала, що це має бути регульовано якимось чином. Чому цього не робили досі й чому допустили до такої ситуації - геть незрозуміло.
    Я щось тільки утверджуюся в своїй позиції проти штучного запліднення як такого.

11. Кохана

Кохана LuBimaya

ну це не треба так категорично стверджувати! у всіх жінок є право мати дитину! і добре, що наука дійшла до таких винаходів... от як би вони його вміли правильно і з розумом застосовувати, то вже інше діло!

• Подобається Подобається x 3
  12. Locke

Не знаю, що тут казати. Ніби 150 і надцять раз по 50 - цифри наче немалі, але якщо врахувати, що на Землі 7 мільярдів населення, та ще імовірність одруження тих дітей між собою... Візьміть, наприклад, мешканців села. Практично в кожному селі більшість між собою родичі, хоча і далекі, бо колись переважно одружувалися односельчани між собою. Звичайно, церква завжди забороняла шлюби між близькими родичами, але багато хто є родичами між собою, хоча і далекими, але за століття по кілька разів. Страшної катастрофи це не призвело, тому в масштабах планети думаю ризик не такий вже великий. Тим більше, якщо врахувати міграцію людей в теперішні часи.

• Подобається Подобається x 5
  13. levandivka

Не у всіх, раз Бог не дає...
    Діти - не допомога з Пенсійного Фонду, а дар Божий.
    Нє?

14. Locke

Так, але одночасно і не так. Одна справа, якщо через вроджену ваду жінка не може мати дітей Дехто скаже, що їй так призначено (Щож, цілком допускаю таку думку, не можу ні підтвердити, ні заперечити), а інша - коли через якусь хворобу чи травму жінка цю можливість втратила.
    Якби штучне запліднення було супроти Божої волі, воно би в принципі не могло дати зародження новому життю. Це далеко не той вільний вибір, який нам було дано Богом відносно своєї поведінки і вчинків: Бог сказав що є добро, а що зло, а ти, людино, сама вибирай як поступати (з усіма витікаючими наслідками). Про штучне запліднення в Біблії не сказано ні слова, проте конкретно сказано, що не можна позбавляти людину життя. І не нам проводити ревізію і домислювати - добре це, чи зле.

15. Liliyah Romanova

Я таки категорична в цьому питанні. І навряд чи зміню свою думку.
    Штучне запліднення спричинилося до виникнення банку заморожених дітей. А скільки дітей убивають через то?

---------- Додано в 09:15 ---------- Попередній допис був написаний в 09:14 ----------

А в чому інша? Хіба не Бог над усім чуває?

---------- Додано в 09:17 ---------- Попередній допис був написаний в 09:15 ----------

Я вважаю, що воно і є супроти Божої волі. І доказом тому є вбивство діток у лоні матері, поза ним і... те, що при заплідненні лише однієї яйцеклітини імовірність вагітності є дуже малою, можна сказати мізерною, тому й закидають по 7-8.

16. Locke

Дякувати Богу, що ця проблема Вас оминула і Ви маєте чудових діточок. І дай Боже, щоби ця проблема оминула всіх жінок. Але цікаво б і почути думку тих щасливих матусь, які з допомогою штучного запліднення отримали вимріяне і виплакане ночами материнство.

• Подобається Подобається x 2
  17. Кохана

Кохана LuBimaya

Ну якщо так судити, то і людям, що потребують донорських органів, теж не треба їх надавати, і рятувати цих людей!
    Це те саме, що і нирку пересадити! А кістковий мозок для онко-хворих дітей??? Це рятує життя! А штучне запліднення його допомогає створити!

---------- Додано в 16:22 ---------- Попередній допис був написаний в 16:21 ----------

+100000000000000000000000

18. Bambook

За такою логікою і до дантиста ходити не можна.
    Сказати "Якби Бог хотів, щоб у нас були цілі зуби, то він би створив їх такими, що не псуються".
    Та й взагалі, може просто не лікуватися? Деякі релігійні течії, до речі, забороняють лікування...

• Подобається Подобається x 6
  19. Liliyah Romanova

Ну, ми з чоловіком хочемо більше дітей. Однак через те, що я мала операцію кілька місяців тому, то невідомо, чи зможу. Мене лікар, котра мене оперувала, "втішила", що в моєму випадку держава мені проспонсорує ін вітро.
    Я би воліла, щоби мені держава проспонсорувала всиновлення дитини. Кошти ті самі.

20. Locke

До речі і про це. Я ще не бачив, щоби у людини виросла відірвана нога (а лікарі пришивають деколи і то успішно), нове серце чи нирка (також лікарі пересаджують). Та навіть зуб третій раз не виросте. Всі кажуть, що на те була воля Божа, щоби людина вижила, і я з тим погоджуюся. Але це зробили лікарі під опікою Божою, який в ці хвилини дав їм розум і координацію рухів зробити це чудо. Чи не так? То чому не вважати, що Бог так само керував діями лікарів, щоби зародилося нове життя???

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)