Байдужість до політики?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Lacy, 28 гру 2010.

1. Lacy

Lacy Well-Known Member

«Якщо ви не цікавитеся політикою, це ще не означає, що політика не цікавиться вами»-цей вислів приписують Уїнстону Черчиллю.
    Чому я це пригадала?-А ось чому. Вчора слухала по ТБ міркування політологів про те, як народ реагує на останні внутрішньополітичні події в країні( масові арешти опозиціонерів, наступ на свободу слова і.т.п.) .А ніяк не реагує:"моя хатина з краю", нехай цих великих чиновників садять, а мене це не стосується, мене не чіпатимуть.
    І мені чомусь згадалося оповідання, яке я читала в далекі студентські роки, воно називається "Krieg vor der Kriege"("Війна перед війною"), Автор-Фріц Ерпенбек. Постараюся передати короткий зміст оповідання:

Дія відбувається в Нiмеччинi, в 30-і роки минулого століття.Молода жінка на ім'я Анна Брем, сидячи удома, чекає чоловiка( його звуть Вальтер) з роботи. Анна роздумує про те, як добре їм з Вальтером живеться: вони молоді, здорові, Вальтер працює на заводі і непогано заробляє, у них затишна оселя, незабаром у чоловiка відпустка, і вони поїдуть до моря Ну, а те, що в країні відбувається(людей масово заарештовують і садять в табори), так це сім'ї Вальтера і Анни не стосується, адже Вальтер не цікавиться полiтикою,Анна-теж...
    Але щось довго Вальтер сьогодні затримується на роботі! Анна починає хвилюватися, потім вирішує піти на роботу до Вальтера. Анна так і зробила, і майстер на заводі сказав їй, щоб не хвилювалася:чоловiк залишився працювати в другу зміну. Настав ранок, але Вальтер так і не прийшов додому. Перелякана Анна вирішила звернутися за допомогою до єдиного родича-дядька Якоба.Анна з дядьком пішли на завод, де працював Вальтер, але там нічого зрозумілого їм не сказали.
    Тодi вони звернулися в поліцію із заявою про зникнення Вальтера, і їм обіцяли допомогти. Коли Анна повернулася додому, її чекав неприємний сюрприз: біля будинку стояла машина, з неї вийшли двоє в чорній формі СС.
    "Ви фрау Брем? Ми хочемо поговорити з Вами про Вашого чоловіка."
    "А що сталося? Де мій чоловік?!"
    "Не хвилюйтеся, фрау Брем,якщо все буде в порядку, Ваш чоловік скоро повернеться!"
    Анна трохи заспокоїлася, люди в чорній формі піднялися до неї в квартиру і почали ставити питання: з ким товаришував Вальтер, що він читав, чи розповідав їй про свою роботу. Анна спокійно відповіла на всі питання, вона знала, що її Вальтер ні в чому не винен, адже він ніколи не займався і не цікавився політикою!
    Минуло десять днів після зникнення Вальтера, і дядько Якоб приніс Аннi дві новини- хорошу і погану. Хорошою звісткою було те, що Вальтер живий і здоровий, а поганою- те, що він у в'язниці разом з "політичними".
    "Але що з це таке, дядько, це помилка! Вальтер ніколи не займався
    політикою!"
    "Нічого, дівчинко, сподіватимемося, що у всьому розберуться, і Вальтера відпустять! А зараз давай подумаємо, що йому можна передати у в'язницю, ну, там одяг який, харчi..."
    У квартиру подзвонили, Анна пішла відкривати. На порозі стояв посильний. Він віддав Аннi пакунок. На пакунку було написано:"З скорботою надсилаємо Вам попіл Вашого чоловіка, Вальтера Брема, що помер від серцевого нападу такого-то числа, такого-то року"...

Якщо ви не цікавитеся політикою, це ще не означає, що політика не цікавиться вами!

• Подобається Подобається x 5
  2. poetka

poetka Дуже важлива персона

Шкода,що наш нарід настільки зацькований,чи втомлений,тим всім "не рухається","не реагує",кожен зосереджений на тому,як вижити,ви ж бачите,яка ситуація.ціни вищі за европейські зарплати малі,і це не просто так робиться,це робиться,щоб приглушити людську волю до свободи і демократії,щоб людина не думала більш ні про що,окрім,як їй заробити на шматок хліба,такими людьми легше керувати і чіпляти усіляку дурню на голову....

• Подобається Подобається x 7
  3. Ravin

Ravin Well-Known Member

:good:
    Абсолютно верно!

• Подобається Подобається x 4
  4. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Абсолютно не верно!!!!
    Человек сам кузнец своего счастья!!!!
    Свобода полная,открывай свой бизнес и коси капусту сколь сможешь!!
    Не можешь?Так не скули, а иди и работай за копейки!!!
    И шо?Никто ничего не покупает?А чьи это красивые машинки стоят возле "ашанов","кишеней","арсенов"... беднненьких?

---------- Додано в 19:45 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ----------

Ага малы...:ireful1: попробуй найди грузчика за 1500 грн...фиг там...

• Подобається Подобається x 3
  5. Hyligan

Hyligan Іронічний

Тут згідний

а тут незгідний...на ринку наші аліки в чурбанів і за стограм грузять)

6. Читатель_Обкома

:good::good::good:Пять баллов!Рассмешили!!!:mocking:
    Два года назад .... давал алкашам по 60 грн за три часа работы.....ели-ели нормальных нашел...да и то за 75 грн....:dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  7. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Но вот что останется?о_О

---------- Додано в 22:55 ---------- Попередній допис був написаний в 22:53 ----------

Улыбка продлевает жизнь. :good:

Вот и Хулиган на что то сгодился ;)

---------- Додано в 23:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:55 ----------

Я конечно дико извиняюсь. Украинским владею на начальной стадии
    Но тема однако называется " Война перед войной"
    Поэтка высказалась о одной из причин, что усугубляет обстановку, Равин поддержал.
    А вы сразу их в разнос.о_О
    Учтите мне 70% скидка. И не кричите. Хорошо?;)

8. Ravin

Ravin Well-Known Member

:nea:
    На необитаемом острове.:mocking:

---------- Додано в 20:41 ---------- Попередній допис був написаний в 20:40 ----------

Не дождетесь!;)

9. poetka

:good:.............

• Подобається Подобається x 2
  10. coolzak

coolzak Well-Known Member

• Подобається Подобається x 6
  11. Chaldon

А я от вас и не на что доброе и не рассчитывал. :dntknw:
    Да кричите! Пуп зарос. :sorry: Я одену наушники и на кулинарный форум. :tongue:

12. poetka

Може й не бідненьких.........але повірте бідненьких більше ніж машин коло Ашану,вони просто не настільки примітні, і не настільки вам кидаються в очі,як всілякі мерси і т.д.,але то не означає,що їх немає,якщо ви їх не бачите.

---------- Додано в 20:52 ---------- Попередній допис був написаний в 20:49 ----------

Ну це дивлячись який склад і де його місце розташування,якщо звичайний ринок,то алкашам там робота знайдеться,якщо великий супермаркет,то там автопогрузчики і всяка така техніка точно є.
    Мабуть точно 10 років як на Батьківщині не були?
    П.С.Алкаші теж люди...:)

13. Ravin

Ravin Well-Known Member

14. Chaldon

Кто бы сомневался. :mocking:
    :sorry::)))

• Подобається Подобається x 3
  15. мені здається, навпаки, українське суспільство дуже політизоване. ВСІ говорять про політикку, кожен має свою думку, багато хто знає політиків по імені, не лише теперішніх, а й бувших. навіть розмови в сімейному колі не обминають цю тему і нерідко приводять до суперечок (

економічне питання, звичайно, йде з політикою рука-в-руку

коли народу припекло, і ми захотіли змін на краще, ми вийшли на мітинги по всьому світу... і що.... де наше волевиявлення тепер...і виникає споконвічне питання "что делать?"...бо просто "цікавитись політикою" ні до чого не призводить...

• Подобається Подобається x 10
  16. Читатель_Обкома

---------- Додано в 23:05 ---------- Попередній допис був написаний в 22:33 ----------

Может просто не припекло..как в 2004...просто надоели майданные зрелища наверное..

17. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Интернетовский трафик дело непростое и временные завихрения видимо случаются ...Это он вам из прошлого пишет.

18. Hyligan

Hyligan Іронічний

В Україні завжди є кому побунтувати...третина населення завжди готова до бунту яка б влада не була....

Мабуть чекати вже не довго..

19. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ха-ха, вы хоть цифры возьмите бунтующих в 2004. Что третина ? Или бОльшая часть этой третины по домам сидела ? А некоторых подвезли на автобусах, а то бы они не приехали ....

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Висновок - народ треба або навчити або розізлити...

а де твій аватар? :)