«Якщо ви не цікавитеся політикою, це ще не означає, що політика не цікавиться вами»-цей вислів приписують Уїнстону Черчиллю. Чому я це пригадала?-А ось чому. Вчора слухала по ТБ міркування політологів про те, як народ реагує на останні внутрішньополітичні події в країні( масові арешти опозиціонерів, наступ на свободу слова і.т.п.) .А ніяк не реагує:"моя хатина з краю", нехай цих великих чиновників садять, а мене це не стосується, мене не чіпатимуть. І мені чомусь згадалося оповідання, яке я читала в далекі студентські роки, воно називається "Krieg vor der Kriege"("Війна перед війною"), Автор-Фріц Ерпенбек. Постараюся передати короткий зміст оповідання: Дія відбувається в Нiмеччинi, в 30-і роки минулого століття.Молода жінка на ім'я Анна Брем, сидячи удома, чекає чоловiка( його звуть Вальтер) з роботи. Анна роздумує про те, як добре їм з Вальтером живеться: вони молоді, здорові, Вальтер працює на заводі і непогано заробляє, у них затишна оселя, незабаром у чоловiка відпустка, і вони поїдуть до моря Ну, а те, що в країні відбувається(людей масово заарештовують і садять в табори), так це сім'ї Вальтера і Анни не стосується, адже Вальтер не цікавиться полiтикою,Анна-теж... Але щось довго Вальтер сьогодні затримується на роботі! Анна починає хвилюватися, потім вирішує піти на роботу до Вальтера. Анна так і зробила, і майстер на заводі сказав їй, щоб не хвилювалася:чоловiк залишився працювати в другу зміну. Настав ранок, але Вальтер так і не прийшов додому. Перелякана Анна вирішила звернутися за допомогою до єдиного родича-дядька Якоба.Анна з дядьком пішли на завод, де працював Вальтер, але там нічого зрозумілого їм не сказали. Тодi вони звернулися в поліцію із заявою про зникнення Вальтера, і їм обіцяли допомогти. Коли Анна повернулася додому, її чекав неприємний сюрприз: біля будинку стояла машина, з неї вийшли двоє в чорній формі СС. "Ви фрау Брем? Ми хочемо поговорити з Вами про Вашого чоловіка." "А що сталося? Де мій чоловік?!" "Не хвилюйтеся, фрау Брем,якщо все буде в порядку, Ваш чоловік скоро повернеться!" Анна трохи заспокоїлася, люди в чорній формі піднялися до неї в квартиру і почали ставити питання: з ким товаришував Вальтер, що він читав, чи розповідав їй про свою роботу. Анна спокійно відповіла на всі питання, вона знала, що її Вальтер ні в чому не винен, адже він ніколи не займався і не цікавився політикою! Минуло десять днів після зникнення Вальтера, і дядько Якоб приніс Аннi дві новини- хорошу і погану. Хорошою звісткою було те, що Вальтер живий і здоровий, а поганою- те, що він у в'язниці разом з "політичними". "Але що з це таке, дядько, це помилка! Вальтер ніколи не займався політикою!" "Нічого, дівчинко, сподіватимемося, що у всьому розберуться, і Вальтера відпустять! А зараз давай подумаємо, що йому можна передати у в'язницю, ну, там одяг який, харчi..." У квартиру подзвонили, Анна пішла відкривати. На порозі стояв посильний. Він віддав Аннi пакунок. На пакунку було написано:"З скорботою надсилаємо Вам попіл Вашого чоловіка, Вальтера Брема, що помер від серцевого нападу такого-то числа, такого-то року"... Якщо ви не цікавитеся політикою, це ще не означає, що політика не цікавиться вами!
Шкода,що наш нарід настільки зацькований,чи втомлений,тим всім "не рухається","не реагує",кожен зосереджений на тому,як вижити,ви ж бачите,яка ситуація.ціни вищі за европейські зарплати малі,і це не просто так робиться,це робиться,щоб приглушити людську волю до свободи і демократії,щоб людина не думала більш ні про що,окрім,як їй заробити на шматок хліба,такими людьми легше керувати і чіпляти усіляку дурню на голову....
Абсолютно не верно!!!! Человек сам кузнец своего счастья!!!! Свобода полная,открывай свой бизнес и коси капусту сколь сможешь!! Не можешь?Так не скули, а иди и работай за копейки!!! И шо?Никто ничего не покупает?А чьи это красивые машинки стоят возле "ашанов","кишеней","арсенов"... беднненьких? ---------- Додано в 19:45 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ---------- Ага малы... попробуй найди грузчика за 1500 грн...фиг там...
Пять баллов!Рассмешили!!! Два года назад .... давал алкашам по 60 грн за три часа работы.....ели-ели нормальных нашел...да и то за 75 грн....
Но вот что останется? ---------- Додано в 22:55 ---------- Попередній допис був написаний в 22:53 ---------- Улыбка продлевает жизнь. Вот и Хулиган на что то сгодился ---------- Додано в 23:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:55 ---------- Я конечно дико извиняюсь. Украинским владею на начальной стадии Но тема однако называется " Война перед войной" Поэтка высказалась о одной из причин, что усугубляет обстановку, Равин поддержал. А вы сразу их в разнос. Учтите мне 70% скидка. И не кричите. Хорошо?
На необитаемом острове. ---------- Додано в 20:41 ---------- Попередній допис був написаний в 20:40 ---------- Не дождетесь!
вибачте за невігластво але що вантажники алкоголіки роблять в Україні-я при загниваючому капіталізмі такої професії не зустрічав вже 10 років.невже процвітаючі і успішні українські бізнесмени не можуть склад нормально організувати і купити автонавантажувач
А я от вас и не на что доброе и не рассчитывал. Да кричите! Пуп зарос. Я одену наушники и на кулинарный форум.
Може й не бідненьких.........але повірте бідненьких більше ніж машин коло Ашану,вони просто не настільки примітні, і не настільки вам кидаються в очі,як всілякі мерси і т.д.,але то не означає,що їх немає,якщо ви їх не бачите. ---------- Додано в 20:52 ---------- Попередній допис був написаний в 20:49 ---------- Ну це дивлячись який склад і де його місце розташування,якщо звичайний ринок,то алкашам там робота знайдеться,якщо великий супермаркет,то там автопогрузчики і всяка така техніка точно є. Мабуть точно 10 років як на Батьківщині не були? П.С.Алкаші теж люди...
мені здається, навпаки, українське суспільство дуже політизоване. ВСІ говорять про політикку, кожен має свою думку, багато хто знає політиків по імені, не лише теперішніх, а й бувших. навіть розмови в сімейному колі не обминають цю тему і нерідко приводять до суперечок ( економічне питання, звичайно, йде з політикою рука-в-руку коли народу припекло, і ми захотіли змін на краще, ми вийшли на мітинги по всьому світу... і що.... де наше волевиявлення тепер...і виникає споконвічне питання "что делать?"...бо просто "цікавитись політикою" ні до чого не призводить...
Ээ-х....как далеки Вы от реалий дня....автопогрузик удобен ,когда товар на поддонах... А что?В Канаде в магазинах товар с поддонов сам на прилавки выпрыгивает? Или Вы ни разу не были в складских помещениях магазинов или оптовых складов? П.С.У нас на хозяйстве три погрузчика 0,5 тонн 1.0 и 3 тонны..на все случая в жизни.... Жалко только..что товар сам не прыгает на поддон, как в Канаде.. приходится старым дедовским способом в ручную... ---------- Додано в 23:05 ---------- Попередній допис був написаний в 22:33 ---------- Может просто не припекло..как в 2004...просто надоели майданные зрелища наверное..
Интернетовский трафик дело непростое и временные завихрения видимо случаются ...Это он вам из прошлого пишет.
В Україні завжди є кому побунтувати...третина населення завжди готова до бунту яка б влада не була.... Мабуть чекати вже не довго..
Ха-ха, вы хоть цифры возьмите бунтующих в 2004. Что третина ? Или бОльшая часть этой третины по домам сидела ? А некоторых подвезли на автобусах, а то бы они не приехали ....