раніше я якось байдуже ставилася до аудіокниг а тепер коли часу на читання стало дуже мало, оцінила зручність прослуховування можна слухати займаючись будь-якою роботою вдома або брати з собою в дорогу на якомусь носієїві і ще при прослуховуванні книжок очі відпочивають, наприклад від роботи за компом до того ж мені чомусь здалося, що на слух інформація краще запам’ятовується. принаймі мені аж тепер шкода, що не було в мене аудіопідручників - було би легше вчитися а ще я згадала як в дитинстві безліч разів слухала дитячі казки записані на пластинках - дуже гарно вони були озвучені думаю аудіокниги варті більшої уваги, ніж вони зараз мають а яке ваше ставлення до аудіокниг? хто користується ними? які ви бачите переваги і недоліки порівняно з традиційним читанням?
Відповідь: аудіокниги Аудіоінформація - дуже кльова штука. В американських бібліотеках є величезні шафи з чудовими колекціями й, оскільки в день в середньому я, наприклад, за кермом просиджую до трьох годин, - це той час, який можна провести з користю.
Відповідь: аудіокниги про це я і кажу дуже жаль, що в нас аудіокиги не такі популярні але є в інтернеті цілі бібліотеки мій чоловік слухає книжки по дорозі на роботу, користується комунікатором
Відповідь: аудіокниги Я теж інколи слухаю. Проблема їх дістати якісні. Переваги: - вільний погляд, - можна займатись механічною роботою: бульбу чистити чи на машині кататися - сприймання інформації на слух (то для "аудіалів") - можливість тиражування та пересилання нетом - зручне зберігання - ідеально у виконання автора!!! -... Недоліки: - сриймання на слух (для візуалів) - треба парпатися, якщо перемотувати назад (то тобі не сторінку перегорнути) - зміщуються акценти, впливає на хід уяви тощо... - папір то є папір - відриває від зовнішнього світу (за кермом тощо, як телефон), але то у всіх по різному - ...
Відповідь: аудіокниги На мою думку аудіо книги широкою популярністю не користуються, так само digital photo frame, сумніваюсь в доцільності digital book Пробував слухати в машині (єдине місце де ти належиш сам собі), хвилин двадцять і вимкнув, (додам, що навіть музику слухаю дуже рідко), дратувало саме сприйняття твору через призму читця. Плюси є, якщо ви вчите іноземну мову, або при умові що ви вмієте робити дві справи одразу..,- терпіти не можу.., читати з монітора також.. напевно шелесту сторінок не вистарчає... Аудіо книги потрібні дітям та тим хто не вміє або не може читати. a ми діафільми дивились…
Відповідь: аудіокниги це все дуже індивідуально я сама люблю паперові книжки більше з монітора теж дуже читати не люблю а от музика чи аудікнижка від фізичної роботи не відволікає від розумової книжка відволікає, а музика теж ні більшість в машині музику слухає, а про аукнижки просто не задумувались а можна було б поовести час з користю і ще тим хто не має часу читати в мене півдня дитина руках - слухати дуже зручно, бо тримати книжку в руках нема як, бо я на місці мало сиджу, а переважно ходжу туди-сюди ми теж одне іншому не заважає
Відповідь: аудіокниги певною мірою аудіокнижки можуть відволікати від водіння машини,адже коли їдеш треба концентруватися на дорозі..а от скажімо вдома..так,цей варіант якраз зручний...але я не слухаю аудіокнижки.я візуаліст))мушу бачити.
Відповідь: аудіокниги не думаю, що тільки їм. дійсно, аудіокниги дають змогу відпочити очам. це - великий плюс. оскільки за комп"ютером та вичитуванням законів я ососбисто проводжу забагато часу. у мене пам"ять така, що я і на слух гарно запам"ятовую, і візуально, головна умова при цьому - зосередитись. тому, прослухавши одну книгу 5 разів з інтервалами десь у 2 тижні, я усівдомила, що половину тексту знаю напам"ять. для мене при прослуховуванні аудіокниги має велике значення те, хто її начитує. наприклад, слухаючи класичну літературу, голос має бути таким, який би притягував увагу, не викликав бажання вимкнути програвач і т.д. щодо сучасної(зокрема української) літератури - то це класно, що деякі твори можна прослухати в начитці самих авторів. правда, моя подруга, коли слухала Дереша, то зненавиділа його "Намір!", оскільки весь час засинала на словах "розділ 2: я і моя бабця" у нас із нею навіть прикол з цього приводу народився. і дійсно, у Любка такий голос спокійний, плавний, що просто заколисує. і навпаки - Андрухович читає так, що потім навіть спати не хочеться лягати - настільки прекрасно він передає інтонації та емоції, що так і кортить дізнатись, а що ж там буде далі в книзі... з іноземних слухала Сідні Шелдона "Піски часу", Джона Грішема "Фірму" - за виключенням того, що я не дуже люблю подібний жанр, сприймалось легко і захоплююче. недоліком аудіокниг на розкладках магазинів є їх висока ціна. як на мене, зависока. одна із книг, яку я купила в друкованому вигляді за 14 грн, в аудіоваріанті коштує 70 грн. хоча, за великим рахунком, якщо книгу начитує не сам автор, я - прибічниця того, щоб читати книги в оригіналі, оскільки це як постановка фільму. коли ми дивимось фільм - бачимо його бачення картини, книги, сценарію. тобто, екранізація його очима, а не своїми власними. так і в аудіокнигах - можна почути твір у тому забарвленні,якому його надає голос, а читаючи самостійно, розставити для себе зовсім інші акценти.
Відповідь: аудіокниги Саме зараз сиджу і шукаю в неті аудіокниги. Підкажіть, будь ласка, сайти, де їх можна скачати. Якщо є українською мовою, то взагалі було б супер.
Відповідь: аудіокниги знаю на нонеймі одна добра душа викладає якраз отаке..правда опис до них пише російською..
Відповідь: аудіокниги Я дуже часто слухаю аудіокниги. Щоправда, французькою або англійською. І в основному психологію. Дуже цікаво і сприймається досить добре, хоч я й візуал. Правда, іноді на щось задивлюся і розумію, що треба вертатися до того місця, де я відволіклася, але оскільки в автобусі місцями дуже трясе, то таки волію мати зі собою iPod, коли на роботу їду, а не книжку.
Відповідь: аудіокниги Я більш читати люблю. Пробував подружитись з аудіоформатом щось не получається , не можу зконцетруватись .
Відповідь: аудіокниги Обожнюю книжку... Але доводиться використовувати й такий формат. На роботі слухаю також. Якщо день нудний особливо...
Відповідь: аудіокниги Пардон, тогда я вас не правильно понял - думал что ищете не только украинские :agree: А украинские я бы сам скачал, но в гугле ничего так и не нашёл
Відповідь: аудіокниги аудіокниги є в продажу - книгарня Літера (та, що кількаповерхова блія пл.Ринок)
Відповідь: аудіокниги Аудіокниги - суперова штука для тих, хто може концетруватись на їхньому прослухуванні) це як з музикою - іноді вона стає фоном)) я більше люблю читати, сприймається ліпше й глибше, крім того це відчуття книжкових сторінок в твоїх руках, цей запах типографської фарби...)) уммм, бібліофілка)) :rolleyes:
Відповідь: аудіокниги Я вважаю аудіокнигу доцільною під час в'язання або вишивання. Вб'єшь зразу обох, а то і більше зайців. :radist:
Бачу тема вже старенька, однак не манш актуальна. Перечитав всі дописи. Таке враження що цікивить лише практична сторона аудіокниг, а зміст не цікавить зовсім. Чому? В жодному не говорилось про якусь конкретку книжку, таку щоб "must have" чи "must hear". Від себе скажу, для тих хто сумнівається або кому не сподобалось, як "зразок" може послужити детектив Бориса Акуніна "Азазель" в виконанні Олександра Філіпенка (на рос. мові). Чудесне звучання, музичний супровід, окремі голоси і акценти. тільки б часу і натхнення на такі шедеври...