прошу порадьте яку модель архівного вінчестера вибрати саме з метою зберігання а не таскання з собою ))
Однозначно "Dell" А я б узяв будь-який зі своїх старих, який вже деякий час нормально пропрацював, але ще не має бедів.
Є спеціальні НАС зберегачі візьми собі його ну і хард Сегейт ( він буде кращим якщо інформація пропаде легко відновити або запустити бери серія баракуда )
Тілько не 2-терабайтники - замучився міняти їх по гарантії. З 20 куплених тілько 6 працюють без заміни (правда ще й року не пройшло)
мають проблеми з електронікою - прошивки летять. в знайомого два харда 250 і 320 ВД полетіли + ще на ноуті ВД - також прошивка пішла спати....
ну це ще не термін для харда до них часто чіпляється "муха ЦЦ", і це визнано виробником. А за перепрошивку, чомусь, хочуть великі гроші. Дивно, тому що на спайку плати ми потратили 20 грн, годину відсидки в НЕТі, і пару хвилин на перепрошивку
Старі колекціонери рекомендують WD. Навіть при безперервній експлуатації за три роки пробоем не було. Щодо Сігейт Баракуди - і собі не взяв би, і нікому не раджу. Кожна нова модель має певні глюки. А хто порадить конкретну модель 2ТБ? Мене влаштує і 5400 обертів, тільки Green я не хочу - вони після певного тайм-ауту з"їжджають на паркувальну доріжку і гальмують під час чергового звернення до диску. Із власного досвіду: два роки експлуатую терабайтний Самсунг (модель зараз не вкажу - стоїть в офісі; 7200 обертів). Гаранттія 3 роки. З"їхали два кластери - вирубилося живлення під час дефрагментації. Не страшно.
Як на мене - ВеДе, як для гальмів - не гальмує. П.С. В ноутах (якщо їх крутити не горизонтально) - Хто зна, як вони житимуть? ...
Борис беріть з буфером в 64 мб грін недавно говорив з одним телепузиком то в них в всі 20 машинок з такими
Я некоторое время имел честь работать в компьютерном магазинчике в Киеве. Могу сказать о винчестерах следующее: 1. Western Digital - у них хорошая серия была Caviar Black - быстрые, бесшумные, "экологичные" как Green, и главное - надежнее всех других серий - зеленых и синих. Хороший реселлер (ERC). Есть специальный софт для регулировки работы в зависимости от "образа жизни" винта. Лучше покупать отдельно от кармана - настольные хранилища WD Book почему-то тоже довольно часто оказываются недолговечными или изначально некачественными. 2. Seagate - после серии 7200.11, в которой была беда с прошивкой, начали подходить к производству "с головой", а не только с мыслью ,что возьмут рынок дешевизной. Однако, их приносили все равно чаще других на диагностику и обмен по гарантии. Не стал бы рекомендовать. Достоинства - низкая цена и малые габариты в некоторых сериях (они легче и тоньше своих аналогов от других производителей). 3. Samsung. Хорошие и надежные винты. Реже других приходили на возврат по гарантии. Из недостатков по личному опыту выделяю шум и скорость записи.