Кажуть, що після 40 варто постійно контролювати артеріальний тиск. Є дорогі електронні апарати, але досить часто чув кращими є механічні. Хтось має досвід і знання?
Можна і так. Але простіше поділитися досвідом про використання електронних і механічних апаратів. Чомусь в аптеках у Польщі наголошується, що механіка - краще. Точніше мабуть?
ІНСТРУКЦІЯ З ВИКОРИСТАННЯ неавтоматичного тонометра: 1. Закріпити на руці, вище ліктя, манжету. 2. Накачувати манжету за допомогою спеціальної груші. При накачуванні манжети покласти стетоскоп до ліктьового згину і накачувати до тих пір, поки в стетоскопі не перестане чутися биття пульсу. 3. Потім слід повільно спускати повітря з манжети і уважно дивитися на тонометр. Коли в стетоскопі Ви почуєте перший удар пульсу, то цифра, на яку в цей момент показує стрілка, буде означати верхній (систолічний) тиск. 4. Продовжуючи також повільно спускати повітря з манжети, уважно слухайте пульс. Коли в стетоскопі пролунає останній удар пульсу, цифра на яку покаже в цей момент стрілка тонометра буде означати нижній (діастолічний) тиск.
Дякую за інструкцію. Але, цікаво, чи справді механічні апарати кращі за електронні? Якщо так, то чому?
Якщо самому собі міряти, то краще електронні, ІМХО. Механічним собі міряти незручно. В іншому - мені здається, все єдно який. Зі своїм головним завданням - вимірюванням тиску справляються і ті, і інші.
Если сочтёте меня компетентным в этом вопросе - вот моё мнение. Для бытовых целей я использую сравнительно дешёвые автоматические приборы, продающиеся в Германии за 10 евро в любом супермаркете. Один я купил лет 5 назад, второй мне недавно прислал сын. Оба фирмы Sanitas, работают от пальчиковых батарей, одеваются на запястье. Для оценки давления и измерения частоты пульса вполне пригодны и намного удобнее полумеханических или чисто механических. Механический прибор со стрелочным манометром, надеваемый на руку выше локтя у меня есть тоже. Он точнее, но требует большей квалификации (надо на слух определять пропадание пульса во время измерения), частоту пульса приходится измерять отдельно. Результаты примерно совпадают. Всё равно на каждом приборе приходится делать 2-3 измерения. Вероятно. дорогие измеряют точнее, но соседка купила японский полуавтоматический ценой порядка 200 грн - надо манжету одевать выше локтя и вручную накачивать в неё воздух. Точность та же, но менее удобно. Так что мой совет - не тратьте деньги зря на более дорогой прибор. Лучше берите то, что проще и удобнее использовать. ИМХО.
Я дико извиняюсь. Но FourA, прав. Для себя, удобно и не занимает много места, это который одевается на запястье. Вот по цене они есть и не дешёвые.
Добрый день, уважаемый Чалдон! Дык это у нас они недешёвые. В Германии они стОт 10 евро. У нас подобные раза в три - четыре дороже.
Мій брат купив за 600 грн. microlife ніби то швейцарське. У них є дешевші аналоги якась Гама чи як... Я щось би не хотів платити аж стільки а зупинитися на механічному за 140 грн. Чи не жаднічати?
Краще не жаднічати, але ручний чи з елекропневмопомпою - це одне і теж. (на старість важче міряти - сили не ті...)
Якщо Вам не 80 років, то вистачить сил, щоб накачати грушу в механічному. Просто це трохи незручно - самому собі міряти (тобто бажано щоб це робив хтось інший, наприклад, дружина). Якщо питання стоїть в ціні, то переплачувати за електронний, я думаю, не варто.
в мене є механічний, але сам собі - незручно. купив ще електронний звіряв з механічним ніби не бреше. натиснув на кнопку і чекаєш пару сеунд
У мене було два електронних. Один віддав колєзі, бо не міг ним користуватись. Купив інший електронний. Показував і 230 і 250 мм.. Шо завгодно...Тут же міряю механічним - 140...
Якщо на зап'ястя - то вони можуть бути менш точніші. Все решта ... ---------- Додано в 22:35 ---------- Попередній допис був написаний в 22:34 ---------- Я би брав - електронний на біцепс...
от такого я віддав колєзі. він був з клізмою, а все решту - електроніка. показував біда зна що. Якщо вірити, то можна тиск до нуля збивати.
Ти ,певно на Шуварі го" купляв... Я свого на Краківскому... Показує - люкс. Бо перемірував. тотим...жи сі надуває пальцєма...